Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért adják a szülők sokszor...

Miért adják a szülők sokszor apuka nevét a kisfiúknak? Vagy anyuka nevét a kislányuknak?

Figyelt kérdés
Soha nem fogom meg érteni az apuka pl István akkor a gyereknek miért kell 2023ban István nevet adni? Végülis teljesen mindegy hogy hívják a szülőt de a gyereknek miért adják ugyanazt a nevet?Hogy szól nekik? az apa Pisti a gyerek meg pistike? Full logikátlan.Oké divat volt annó.De 2023ban olyan nevet sem adnék a gyerekemnek ami a családban vagy ismerősi körömben elöfordul.

2023. ápr. 25. 22:12
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi azért adtuk a férjem nevét a 2.fiunknak, mert egyszerűen az a név tetszett mind a kettőnknek. (A másik nagy kedvencet az első kapta) Teljesen jól illik a modern nevek közé is, nem egy Lajos, vagy Sándor. A mi családunkban volt hagyomány, férfi ágon, nem volt belőle semmi gond soha. Hogy példa nevet mondjak, Lajos, vagy Lali, volt egy más becézett változat. Azóta meg "ifjabb Lajos" formában működik a hivatalosabb megnevezés, család, ismerősök meg tudják éopen kiről van szó, vagy kit szólítanak meg. Mi meg tesómat hívtuk a nevén, apám meg ugye "apa" volt.

Egyébként meg a 2.fiunk pont olyan, mint az apja, nagyon ráütött, úgyhogy még jól is jött ki.

Akinek meg nem tetszik, ez van.

2023. ápr. 26. 15:55
 22/28 anonim válasza:
38%

Amúgy alapvetően a saját neved egy olyan dolog, amihez kötődsz, a párod neve szintén olyan dolog amihez kellemes emlékek fűznek. Így miért ne adhatnád a gyermekednek azt a nevet, ami pozitív számodra?

Tulajdonképpen szinte mindenki ezt csinálja, egy számára fontos nevet választ a gyerekének. Van aki a párja/saját nevét, van aki meg Lakatos Torettó lesz mert annyira szerették a szülei a Kalányos iramban filmeket.

2023. ápr. 26. 22:32
 23/28 anonim ***** válasza:
27%
22# Azért a Lakatos Toretto és egy normális név között van ám különbség. :D Mi nem adtuk a mi neveinket,mert őket egy külön kis személyiségnek tartjuk, külön névvel. A mi neveinken kívül ezer normális név volt még szerencsére.:) Mindenki saját döntése ez.
2023. ápr. 26. 23:08
 24/28 anonim ***** válasza:
81%
És ha ugyanaz a neve, akkor nem lehet külön személyiség? Több száz embert hívnak ugyanúgy, mégsem egyformák.
2023. ápr. 27. 09:48
 25/28 anonim ***** válasza:
80%

"külön kis személyiségnek tartjuk, külön névvel"

Ez is hatalmas érv az apa keresztnevével szemben hogy a gyerek nem az apa kicsinyített mása. Igen, persze hogy nem az, tényleg két külön személyiség, egyáltalán nem hasonlítanak egymásra, attól mert még ugyanaz a keresztnevük, nem is számítottunk erre :D És nálunk máshogy szólítjuk őket, mindenki tudja, éppen kiről van szó.

2023. ápr. 27. 10:05
 26/28 anonim ***** válasza:
23# vagyok. Mint írtam nekünk ez a véleményünk a férjemmel (baráti körünknek szintén),nem nézek le senkit,aki szeretné így adni,nem engem érint. Közöm sincs hozzá. De aki azt írja,hogy jobb mint a Toretto.:D tehát aki nem a saját nevét adja az már csak cifra nevet adhat? Nekem se tetszenek a mai felkapott nevekből több,de ezeken kívül is vannak szépek,ami normális. Őszintén én örülök,hogy nem Rozália lettem hanem megállt a lánc és normálisat kaptam,nem ritka,nem csúnya hanem normális nevet. Ne értse félre senki,nem nézem le a nevet,de nem örültem volna gyerek fejjel,de így felnőttként sem. Ezért hálás vagyok apának, ő szerette volna ha más lesz. Majd kiderül a lányunk hogy fog vélekedni a sajátjáról. Amúgy kérdező azzal viszont egyetértek,aki azt írta hogy nem felkapott ez már. Nagyon ritka ma már,aki így adja.
2023. ápr. 27. 21:25
 27/28 anonim ***** válasza:
25# Amúgy az jó. Nálunk jelenleg 7 Zoltán van. Legtöbbet Zolinak becézik,egy családi összejövetel is érdekes. :D A legfiatalabb Zolik pedig már közölték,hogy ha fiú gyermekük lesz Zoli nem lesz. Az egyikőjük első gyereke már megvan,aki fiú és más nevet kapott. Ők megunták ezt a családban és nem szeretnék folytatni. Őket se bántom ezért.
2023. ápr. 27. 21:29
 28/28 A kérdező kommentje:

Azért is vetettem fel ezt a kérdést mert azt vettem észre facebookon hogy a korombeliek (28 vagyok) az apuka nevét kapja a gyerek.Ezek szerint előfordul én ezt tapasztalom.De leírom mégegyszer hogy mindenki azt csinál amit akar és olyan nevet ad amit jónak lát ha 6 feri meg gyuri van a családban engem az sem zavar.Felmerült bennem ez a kérdés így feltettem.

2023. ápr. 27. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!