Miért adják a szülők sokszor apuka nevét a kisfiúknak? Vagy anyuka nevét a kislányuknak?
Mi azért adtuk a férjem nevét a 2.fiunknak, mert egyszerűen az a név tetszett mind a kettőnknek. (A másik nagy kedvencet az első kapta) Teljesen jól illik a modern nevek közé is, nem egy Lajos, vagy Sándor. A mi családunkban volt hagyomány, férfi ágon, nem volt belőle semmi gond soha. Hogy példa nevet mondjak, Lajos, vagy Lali, volt egy más becézett változat. Azóta meg "ifjabb Lajos" formában működik a hivatalosabb megnevezés, család, ismerősök meg tudják éopen kiről van szó, vagy kit szólítanak meg. Mi meg tesómat hívtuk a nevén, apám meg ugye "apa" volt.
Egyébként meg a 2.fiunk pont olyan, mint az apja, nagyon ráütött, úgyhogy még jól is jött ki.
Akinek meg nem tetszik, ez van.
Amúgy alapvetően a saját neved egy olyan dolog, amihez kötődsz, a párod neve szintén olyan dolog amihez kellemes emlékek fűznek. Így miért ne adhatnád a gyermekednek azt a nevet, ami pozitív számodra?
Tulajdonképpen szinte mindenki ezt csinálja, egy számára fontos nevet választ a gyerekének. Van aki a párja/saját nevét, van aki meg Lakatos Torettó lesz mert annyira szerették a szülei a Kalányos iramban filmeket.
"külön kis személyiségnek tartjuk, külön névvel"
Ez is hatalmas érv az apa keresztnevével szemben hogy a gyerek nem az apa kicsinyített mása. Igen, persze hogy nem az, tényleg két külön személyiség, egyáltalán nem hasonlítanak egymásra, attól mert még ugyanaz a keresztnevük, nem is számítottunk erre :D És nálunk máshogy szólítjuk őket, mindenki tudja, éppen kiről van szó.
Azért is vetettem fel ezt a kérdést mert azt vettem észre facebookon hogy a korombeliek (28 vagyok) az apuka nevét kapja a gyerek.Ezek szerint előfordul én ezt tapasztalom.De leírom mégegyszer hogy mindenki azt csinál amit akar és olyan nevet ad amit jónak lát ha 6 feri meg gyuri van a családban engem az sem zavar.Felmerült bennem ez a kérdés így feltettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!