Miért adják a szülők sokszor apuka nevét a kisfiúknak? Vagy anyuka nevét a kislányuknak?
"Soha nem fogom meg érteni az apuka pl István akkor a gyereknek miért kell 2023ban István nevet adni?"
Nem kell, de ha ezt akarják, akkor miért ne adják ezt?
"Végülis teljesen mindegy hogy hívják a szülőt de a gyereknek miért adják ugyanazt a nevet?"
Mert nekik az a név tetszik, dabumm.
"Hogy szól nekik? az apa Pisti a gyerek meg pistike? Full logikátlan."
Mi ebben a logikátlan? Egyáltalán miért kellene egymás nevén szólításában logokának lennie? Ez nem logika, csak egy történés ami megtörténik. Nevén szólítod és kész.
"Oké divat volt annó."
Ezek szerint most is az.
"De 2023ban olyan nevet sem adnék a gyerekemnek ami a családban vagy ismerősi körömben elöfordul."
Akkor ne adjál, most erre mit lehet írni?
NEM is kell megértened, ugyanis semmi közöd hozzá, hogy ki hogyan választ nevet a SAJÁT gyermekének.
Így döntöttek, nekik ez a megfelelő, ezt szerették volna.
Attól te még nyugodtan nevezheted a sajátodat Vulkánnak, Amondónak vagy Dzsindzsernek, ha neked ezek tetszenek.
A kérdező csak gondolom kíváncsi rá,van egy véleménye,nem hiszem,hogy zavarja. :D Engem nem zavar,ha így adják,de egyébként szerintem is elég elavult szokás. Én mondjuk nem ismerek már ilyen személyt,aki így adná,de ettől függetlenül biztos van még,akinél szokás. Nem kell amúgy Amondónak meg Vulkánnak hívni egyébként,van egy rakás gyönyörű,normális intelligens név is,ami nem ugyanolyan,mint az enyém. :D Engem zavarna különben,ő egy külön személy különálló névvel. Olyan nagy egoista sem vagyok,hogy az én nevemet akarom látni nála is,ez az enyém,neki lesz más normális neve. Nálunk amúgy a fél család férfitagja ugyanaz a nevű,testvérem felnőtt már de igen is zavarja picit,nem egyszer hangoztatta. Nálam megtört a vonal egyébként,mert én nem azt kaptam,ami anyukám neve,viszont... anya azt szerette volna,apa viszont közölte,hogy biztos,hogy nem. Most így felnőtt fejjel(de már gyerekként is így gondoltam)apának köszönhetem ezt,ugyan is egy régi típusú neve van anyának,amit már az én gyerekkoromban se adtak konkrétan senkinek se,nemhogy most. Borzasztó döntés lett volna.
Ez csak vélemény amúgy,mindenki olyan nevet ad a gyerekének,amilyet ő szeretne. Engem az se zavarna ha Kaktusz volna. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!