Miért adják a szülők sokszor apuka nevét a kisfiúknak? Vagy anyuka nevét a kislányuknak?
Fiam ferjem nevét kapta.csak azert mert a ferjemnek eleg jó neve van.
Ha Istvan lenne,vagy Béla,a fiam nem kapta volna meg az apja nevét
A ki kisfiunk megkapta második névnek épp az Istvánt, az apja után.
De ez kb. az utolsó hetekben dőlt el, és nem a férjem akarta vagy vetette fel.
Én mindig két nevet akartam, volt is a választott keresztnév mellett egy másik favorit, adta volna magát, hogy az legyen a 2., de ő a hosszú családneve miatt úgy érezte, sok lenne a 2 név.
Aztán felvetettem, hogy lehetne István a 2., ebbe belement.
Az apja amúgy nem István.
A szülés óta, bevallom, kicsit én is elgondolkodtam, nem volt-e rossz döntés, de talán csak azért, mert a csecsemősöknél is egy nő a kórházban szóvá tette. ("Ja, hogy apuka is István, ezért lett kis Pisti")
Egyébként volt az újszülöttek közt Konrád és Zsigmond és Mátyás is, bár nem gyakoriak, de hogy semmivel sem fiatalosabbak, az tuti. 😄
Meg inkább ez, mint Benett meg Kevin.
Szerintem a mostani gyerekek közt pont az Istvánok, Józsefek lesznek a különlegesek, mert abból adnak keveset.
Ellenben a különlegesnek hitt Benettel Dunát lehetne már rekeszteni. Pedig annak idején Sebestyén Balázs azért adta a fiának, mert "csak 3 van belőle az egész országban". Hát most meg több tízezer...
Ha nem 2023-ban történt, hanem 2019-ben, úgy már rendben van? :D
Mi azért adtuk a fiamnak ugyanazt a keresztnevet mint az apjának, mert mindkettőnknek így tetszett, az ő családjában hagyomány volt egyébként is, de a párom apját nem így hívták, mert az ő nevét a férjem bátyja kapta. Sokan amúgy megszakították ezt a szokást, másoknál meg még a lányok is az anyjuk nevét kapták, éppen ki ahogy jónak látta.
A gyereknek amúgy más a beceneve mint az apjának, nekünk a hétköznapokban sosem tűnik fel, hogy ugyanaz a teljes nevük. Családban szoktak félreértések lenni, de aki veszi a fáradságot hogy a becenevükön szólítja őket, akkor azonnal tudja mindenki hogy kiről van szó.
Nem egy régies névről van szó, hanem egy átlagosról ami külföldön is megállja a helyét. Amikor az öccse nevét válaszottuk, azt hittem milyen jó lesz ötletelni, de nehezen tudtunk döntést hozni, így hogy nincs kihez kötni a nevet. Végül ő is hasonló stílusú nevet kapott mint az apja és tesója, kérdezte is az egyik orvos, hogy apuka után lett-e elnevezve :D Engem amúgy ezek egyáltalán nem zavarnak, sokan dicsérték a neveiket a kórházban vizsgálatok alatt, meg az sem hátrány, hogy alig találkozom ilyen nevűekkel a velük egykorúak körében, pedig egyik se nagypapás stílusú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!