A nők teste tényleg megváltozik szülés után tartósan?
Figyelt kérdés
Én ezt a problémát nem tapasztaltam a saját és ismertségi köröm alapján. Mármint a szülés után oké, hogy valakinek eltart pár hónapig, akár egy évig is, hogy leadja a plusz kilókat, de az ismerősök között senkinek nem változott meg jelentősen a testalkata szülés után. Aki vékony volt, az maradt, aki hízékony, az továbbra is hízékony maradt. Persze apróbb változások vannak, a melleim már nekem se olyanok mint régen, de ezek a változások még egy jó fehérneműben sem látszanak.
Ti mit tapasztaltatok? Drasztikusan megváltoznak a nők szülés után? Vagy csak magukkal szemben kritikusak?
Első 2 fiatalon szültem, rohadt sokat híztam, de szépen visszament, de a mellem mikor visszafogytam, hát brutál lett, mint két üres tejes zacsi.
3.nál dagi voltam és maradtam, a tejeszacsik jobbak, mert nem fogytam le de a háj maradt.
2023. ápr. 24. 15:00
2/19 anonim válasza:
24 éves vagyok, 9 hónapos a gyerekem. A mellem nem borzasztóan, de melltartó nélkül láthatóan lógósabb, lett 1 db striám, ami már alig látszik szerencsére, az alakom az szinte azonnal a régi volt szülés után. De én kentem magam minden vacakkal, szedtem kollagént, egészségesen ettem, mozogtam előtte és utána is, és hát fiatal vagyok.
2023. ápr. 24. 15:04
3/19 anonim válasza:
Kívűlről talán csak annyi látszik, mintha még mindig terhes lennék, és ez minden gyerek után egyre inkább így lett (vékony vagyok, ezért szembetűnő, és nincs nyitva a hasizmom, nem is értem teljesen, talán az az oka, hogy mindkét gyerek majdnem 4,3 kilóval született). Maradandó változás a gátmetszés hozadéka az első szülésről még, egy rosszul összevart heg, és az ottmaradt dudor, ami persze kívűlről nem látszik. 28 és 31 évesen szültem. Nekem pl. a melleim nem változtak meg az összesen kb, 4,5 évnyi szoptatástól sem, de terhesen sem nőttek, és szülés után sem lettek hatalmasak.
2023. ápr. 24. 15:08
4/19 anonim válasza:
Van akinek igen. Például egy ismerősöm elől deszka, hátul léc típusú volt. Olyan akinek a csípőgatya lecsúszott bokáig,még akkor is, ha övvel hordta.
Terhesség után örült mert"végre lett csípője" meg feneke is a rajta maradt néhány kilótól.
2023. ápr. 24. 15:11
5/19 anonim válasza:
Nekem 3. gyerek után a mellem lóg, és melltartóban sem érzem ideálisnak. Visszafogytam, súlyra még talán 1-2 kilóval kevesebb is vagyok, de a hasam úgy néz ki, mint valami háború-vert szottyadt homokzsák. Hiába figyelek a kajára, edzek, futok, de mégse vagyok az igazi. Szerintem ebben van sok genetika is.
2023. ápr. 24. 15:17
6/19 anonim válasza:
Én 40 felé vállaltam gyereket, így az összes negatív testi változásomról egyértelműen ki tudom jelenteni, hogy nem a gyerek miatt lett. Ahogy szülés előtt kinéztem nagyjából ugyanoda visszatértem, persze nem rögtön.
2023. ápr. 24. 15:31
7/19 anonim válasza:
Van akinek igen, van akinek nem.
2023. ápr. 24. 15:44
8/19 anonim válasza:
2x szültem, 2.5év alatt.
Az alakom közel nem olyan, mint gyerekek elött.
Kilóra hiába vagyok ugyan annyi mint voltam. A karjaim/lábaim soványabbak, cserébe iszonyú úszógumim van. A derekam, hasam katasztrófa.
1.5éve szültem a 2.at, azóta sportolok is, mégsem tudok megszabadulni.
2023. ápr. 24. 16:29
9/19 anonim válasza:
60 kiloval kezdtem a terhességet, előtte voltam 55kg is, 175 cm magas vagyok.
Terhesség végére 77 kg voltam, pedig a hasam sem volt nagy, ahogy megszultem le is ment 12, azóta 65 körül vagyok (másfél éves és még szopizik). Egyedül a cicim maradt nagy,meg a csípőm kicsit szélesebb, nem sportolok semmit, csak a gyerek után futok .
2023. ápr. 24. 17:31
10/19 anonim válasza:
Háj ide vagy oda, a zebracsíkos hasamat igenis a terhességnek köszönhetem. Kötény hasam is lett. Szülés után lefogytam és a hasam rálógott a vénuszdombomra, most mióta újkeletű ülő munkám lett még mindig lógós, csak cserébe kicsit meg is híztam, de ez az én hibám. Viszont szülés után közvetlen mikor nagyon lefogytam, akkor is láthatóan csúnyább lett a hasam. Főleg azok a csúnya csíkok. Pedig kentem, kentem... 39. héten szakadt szét az egész.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!