Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Trambulinnal kapcsolatban...

Trambulinnal kapcsolatban lenne kérdésem?

Figyelt kérdés

Kapott a kislányom egy trambulint a nagymamájatol. Nagy, vedohalos. Amikor fel lett állítva akkor szembesültem vele, hogy 75 kg a terhelhetősége. Ezen nagyon meglepődtem,egyreszt mert anyós 110 kg-t mondott, másrészt gyerekkoromban mi is ugraltunk ugyanilyenen, és bőven meghaladtuk a 100-at is. (Nyilván akkor az más fajta volt)

A kislányom elég bizonytalan benne, pedig ugrálni imád. Ő 13 kg, én 67. Tehát hogy segítsek neki, biztonságban érezze magát, bent lennék vele, de a sulyhatar szerint ezt nem szabad.

Anyósom persze mondja, hogy jaaj lehet azt terhelni, ezt csak úgy kb írják rá....

Szóval hagyjam, hogy majd ha magától szeretne ugrálni, majd megy egyedül, vagy bemehetek vele egy kicsit?

2023. ápr. 23. 21:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
66%
De mi a helyzet a játszótéri trambulinokkal? Nekem kistermetű a lányom, nyáron lesz 3 éves, és még éppenhogycsak 12 kg, de imád ugrálni és már lassan egy éve rendszeresen ugrál a játszótéri trambulinon (ott tanult meg páros lábbal ugrálni). Én nem is hallottam még erről, hogy maga az ugrálás lenne veszélyes, az ilyen emelt, lábakon álló-hálós trambulint azt tudom, hogy nem érdemes még venni neki, mert abból kieshet, de ezek a földbe süllysztettek is ártanak? :O
2023. ápr. 24. 08:53
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Ja és sérülés mindig azért történik, mert nem tartják be azt amit leírtam fent és nem attól, hogy egy gyerek a szülővel használja.
2023. ápr. 24. 08:54
 13/16 anonim ***** válasza:
64%

Nekem az egyik barátnőm 14 évesen szerzett trambulin sérülést. Nyaktól lefelé lebénult.

Úgyhogy mindenkit próbálok figyelmeztetni, ne trambulinozzon!

2023. ápr. 24. 09:41
 14/16 anonim ***** válasza:
28%
13 És biztosan a szabályokat betartva egyedül ugrált egy megfelelően felszerelt trambulinban? Ha fejenallva biciklizek az autópályán akkor az a bicikli hibája, vagy az enyém ha baleset történik? A szabályok betartása a fontos, nem a trambulint, biciklit, stb. kell száműzni.
2023. ápr. 24. 09:45
 15/16 Derjaderja ***** válasza:
53%

Èn nem hiszek abban, hogy olyan nagyon fejlesztő lenne. Úgy értem, hogy bármilyen fontos készség vagy funkció csak és pont a trambulinozástól fejlődne.

Legjobb funkciója a gyerek kupi és szülői terhelés nélküli lemozgatása lehet. És akkor már még kérdésesebb a fejlesztő hatás, mert abban nem fejlődik amit helyette mozognak.

De én azért ezt a szempontot respektálom, tudom milyen egy keményebb temperamentum gyerek. Viszont kicsinek akkor se adnám.

A játszótériben ezek a picik nem hiszem, hogy sokat ugrálnak.

2023. ápr. 24. 15:37
 16/16 Thunderfairy ***** válasza:
Esetleg egy kisebb légvárat venni ha azt biztonságosabbnak tartod.
2023. ápr. 25. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!