Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Trambulinnal kapcsolatban...

Trambulinnal kapcsolatban lenne kérdésem?

Figyelt kérdés

Kapott a kislányom egy trambulint a nagymamájatol. Nagy, vedohalos. Amikor fel lett állítva akkor szembesültem vele, hogy 75 kg a terhelhetősége. Ezen nagyon meglepődtem,egyreszt mert anyós 110 kg-t mondott, másrészt gyerekkoromban mi is ugraltunk ugyanilyenen, és bőven meghaladtuk a 100-at is. (Nyilván akkor az más fajta volt)

A kislányom elég bizonytalan benne, pedig ugrálni imád. Ő 13 kg, én 67. Tehát hogy segítsek neki, biztonságban érezze magát, bent lennék vele, de a sulyhatar szerint ezt nem szabad.

Anyósom persze mondja, hogy jaaj lehet azt terhelni, ezt csak úgy kb írják rá....

Szóval hagyjam, hogy majd ha magától szeretne ugrálni, majd megy egyedül, vagy bemehetek vele egy kicsit?

2023. ápr. 23. 21:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
81%

Ìgy, hogy csak 5 kilóval lèpitek túl, èn simàn hasznàlnàm. Biztonsàgi okokbòl hagynak plusz terhelhetőseget a hivatalos súlyhatàr felett.

Èn inkàbb azon aggòdnèk, hogy a gyerek csontozata elèg erős -e a trambulinozáshoz. Kb. 6 èves korig nem elèg erős a combcsont, hogy a szokatlan irànybòl, erőből ès szögből èrkező erőt kibìrja. Gyakran okoz a trambulinozàs combcsonttörèst 6 èv alatti gyerekeknèl.

2023. ápr. 23. 21:23
 2/16 A kérdező kommentje:
Én is olvastam ezt a 6 éves korhatárt, de most a védőnő maga javasolta, mikor látta hogy ugrál a kicsi. Én nem bánom , ha egyelőre hanyagolja, úgyhogy szerintem hagyjuk is, amíg úgyis fél tőle.
2023. ápr. 23. 21:28
 3/16 babyboom567 ***** válasza:
75%
Egyáltalán nem is lehetne benne egyszerre több embernek ugrálni.
2023. ápr. 23. 21:28
 4/16 anonim ***** válasza:
20%

Nálunk is ez a szitu. +5kg ha benn vagyok a gyerekkel.

Én simán ugrálok vele, pedig a mienket elvitte a vihar, hegesztve lett.

(1.5éves, imad ugrálni. En nem tiltom, nem vagyok paramami. Ebben tanult meg 1éves szülinapján páros lábbal ugrálni. Védőnőnk is és a gyerekorvosunk is mellette van, nem ellene)

2023. ápr. 23. 22:18
 5/16 Derjaderja ***** válasza:
72%

Szerintem a súlyterhelésnèl az ugráló ember számít.

Viszont 13kg-os gyerek nem trambulinozhat még (nekem a majdnem 2,5 éves fiam ennyi, és ő kicsi, gondolom a Te gyereked sincs még 3).

2023. ápr. 23. 22:20
 6/16 anonim ***** válasza:
84%
Nem engednèm benne ugràlni. Egy ismerősöm gyerek ìgy törte el a combjàt. Elèg gyakori baleset kicsiknèl.
2023. ápr. 23. 22:40
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a tapasztalatokat, akkor szerintem mi is várunk vele :)
2023. ápr. 23. 22:48
 8/16 Derjaderja ***** válasza:
63%

Bocs h csak ez a béna cikk van így hirtelen de több mint a semmi

[link]

Párom 30. éve mentőzik (mentőtiszt) ő nem paramami de megvan az oka rá, hogy ne szeresse a trambulint.

2023. ápr. 23. 23:03
 9/16 anonim ***** válasza:
70%
A trambulin baromira nem kisgyerekeknek való. Rengeteg a sérülés. Én biztos nem engedném bele 8-10 éves kor alatt.
2023. ápr. 23. 23:47
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Én nem várnék vele egyáltalán. Nálunk pl. a beszéd fejlődésnek tett nagyon jót. Én néha már azt gondolom ez a sok negatív szóbeszéd talán azért lehet, mert biztos van akinek érdeke, hogy rontsa a trambulin üzletet. Nyugodtan belemehetsz te is, alig lépitek át a sulyhatart. Ezt a combtorest abszolút nem tudom értelmezni. Egy egészséges gyereknek nem törik el a lába attól, hogy ugrál. Az, hogy többen ne legyenek benne nem a szülőre vonatkozik, hanem arra amikor több gyerek ugrál bent, főleg ha más súlyúak. Erre kell figyelni, az én lányom is másfél évesen esett egy nagyot, mert bemászott mellé egy 10 éves és erősen ugrálni kezdett. Gondolom ezt egy felnőtt azért fel tudja mérni. Amúgy a játszóházban voltunk, ebből is látszik milyen nagyon veszélyes a trambulin ha minden játszóházban van. Ami veszélyes: ha nincs rajta háló és rugóvedő, vagy ha 10 gyerek játszik benne, vagy ha beledobaltok játékokat, mert ha arra rálép sérülhet a bokája. Egyébként egy nagyon jó fejlesztő eszköz.
2023. ápr. 24. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!