Lehet valakinek akkor is boldogtalan, sivár, céltalan élete, ha vállal gyereket (úgy értem egészséges gyerek mellett is)?
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..
Az előbb találtam rá erre a kérdésre, és több gyerekmentes férfi & nő gyűjtögette az ellenérveket, hogy
"Minnél nagyobb a gyerek, annál nagyobb a probléma, annál több pénzbe kerül, plusz később is teljesen rád van utalva, te vagy érte felelős jogilag, el kell viselned a házadban, alkalmazkodnod kell hozzá 18 évig stb... Na mindegy, szóval a lényeg az, hogy habár neked az 5 év nem tűnik soknak, másnak az rengeteg idő, és nekik a gyerek és a későbbi potenciális pozitívumok nem érnek annyit, hogy 5 évet feláldozzon az életéből, esetleg többször is egymás után. Csak egyszer élünk, az az 5 év nem jön vissza soha."
Bocsánat, hogy hosszúra sikeredett, de ezek a hülye ellenérvek a gyerekvállalás ellen nálam nagyon szítják a tüzet belül, azaz ideges leszek tőlük.
Aki most babát vár, annak mi a véleménye erről? :/
De te minek bizonygatod hogy nem szar?
Mivel én úgy nevelem a gyerekem és úgy "rendeztem az életünk", hogy ne mondjak le semmiről a gyerek miatt így igen, több a jó, mint a rossz.
Utolsó, nagyon szépen leírtad, egyetértek.
Viszont elég sok olyan anyukától olvastam azt, hogy a gyerekvállalás tönkretette az életüket, mert előtte sokkal kiegyensúlyozottabbak voltak, több türelmük volt, meg volt aki azt írta, ezt a "cirkuszt" nem csinálja végig, nem kér többet abból, amivel egy gyerek jár, stb.
Én ebből azt látom, hogy a hátuk közepére sem kívánják az egészet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!