Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet valakinek akkor is...

Lehet valakinek akkor is boldogtalan, sivár, céltalan élete, ha vállal gyereket (úgy értem egészséges gyerek mellett is)?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

Az előbb találtam rá erre a kérdésre, és több gyerekmentes férfi & nő gyűjtögette az ellenérveket, hogy

"Minnél nagyobb a gyerek, annál nagyobb a probléma, annál több pénzbe kerül, plusz később is teljesen rád van utalva, te vagy érte felelős jogilag, el kell viselned a házadban, alkalmazkodnod kell hozzá 18 évig stb... Na mindegy, szóval a lényeg az, hogy habár neked az 5 év nem tűnik soknak, másnak az rengeteg idő, és nekik a gyerek és a későbbi potenciális pozitívumok nem érnek annyit, hogy 5 évet feláldozzon az életéből, esetleg többször is egymás után. Csak egyszer élünk, az az 5 év nem jön vissza soha."

Bocsánat, hogy hosszúra sikeredett, de ezek a hülye ellenérvek a gyerekvállalás ellen nálam nagyon szítják a tüzet belül, azaz ideges leszek tőlük.

Aki most babát vár, annak mi a véleménye erről? :/

2023. ápr. 22. 12:56
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Bocsánat, #1-es válaszoló, nem #2.
2023. ápr. 22. 18:54
 12/18 anonim ***** válasza:
75%

De te minek bizonygatod hogy nem szar?

Mivel én úgy nevelem a gyerekem és úgy "rendeztem az életünk", hogy ne mondjak le semmiről a gyerek miatt így igen, több a jó, mint a rossz.

2023. ápr. 22. 19:09
 13/18 anonim ***** válasza:
Persze, hogy lehet. Rengeteg depressziós embernek, öngyilkosnak is volt gyereke. Sőt voltak olyanok is, akik végeztek az egész családjukkal, kisgyerekeikkel. Nem garancia a boldogságra a gyerek. Sőt, aki hajlamos a deoresszióra, annak csak mélyíthet a szorongásán, hogy elveszíti egy életre azt a szabadásgot, amit a gyerek előtt volt. Ha már felelősséggel tartozol egy màsik élet iránt, nem kezdhetsz könnyen új életet, mindig elő kell teremtened a pénzt a megélhetésre minimum a 18 éves koráig.
2023. máj. 4. 00:56
 14/18 anonim ***** válasza:
Pl ott van Cristopher Watts is, aki megölte a terhes feleségét és gyerekeit, pedig kifelé mindig nagyon boldognak mutatták magukat, mosolygós fotók, imádom a férjem posztok stb. A fickó ránézésre sem tűnt ikyen alaknak, aki képes erre és mégis megtette, sőt hazudozott utána. Sajnos rengeteg ilyen eset van, Miskolcon pl egy panel tetejéről dobta le a 3 kisgyerekét egy férfi, aztán ugrott ő is utánuk. Egyikük sem volt elmebeteg előtte, mégis megtettek ilyeneket. De mindig csak az öröm-boldogság az, amit nyomnak az Instán a szülők, a háttérben meg ilyenek történnek, jobb esetben egy válással megússzák, rosszabb esetben az történik, mint Dunakeszin, ahol kivégezte a családot egy apa. Őt is tusztességes, gyerekeit szerető embernek ismerték.
2023. máj. 4. 01:03
 15/18 A kérdező kommentje:
#13, szerintem általában olyanok csinálnak ilyet, akik a gyerek előtt sem voltak boldogok, és azt hitték, a gyerektől boldogabbak lesznek.
2023. máj. 4. 06:36
 16/18 A kérdező kommentje:
Gyerekkel is lehet valakinél teljes és boldog az élete, persze csak annak aki vágyik rá.
2023. máj. 4. 06:38
 17/18 anonim ***** válasza:
Persze, ez nem kérdés, van akinek tényleg boldogságot okoz. Csak nagyon káros az a hozzáállás, hogy pl neten mindenki csak azt mutatja, hogy mennyire boldog és tökéletes az élete. Ezzel sok olyannak is elrontják az életét, akik nem érzik magukat annyira jól és azt hiszik, hogy másnak tökéletes az élete és nem értik, miért nem tudnak olyan boldogok lenni. Közben meg a valóság az, hogy a legboldogabb családban is vannak nehézségek, nehezebb pillanatok és ez is az élet része, nemcsak az Instagram csillogó világa. Aki azt várja, az csalódni fog, mert nem létezik. Ettől még lehet boldognak lenni, mert az ember jobban tudja értékelni a jót, ha előtte megtapasztalt nehézségeket is. Hány olyan gazdag fiatal van, akinek sosem kellett semmiért megdolgozni és drogozik, keresi a veszélyeket stb, mert nem tudja értékelni azt, amilye van.
2023. máj. 4. 10:03
 18/18 A kérdező kommentje:

Utolsó, nagyon szépen leírtad, egyetértek.

Viszont elég sok olyan anyukától olvastam azt, hogy a gyerekvállalás tönkretette az életüket, mert előtte sokkal kiegyensúlyozottabbak voltak, több türelmük volt, meg volt aki azt írta, ezt a "cirkuszt" nem csinálja végig, nem kér többet abból, amivel egy gyerek jár, stb.

Én ebből azt látom, hogy a hátuk közepére sem kívánják az egészet.

2023. máj. 4. 11:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!