Én őszintén szólva nem és nem akarják megérteni. A férjem unokahúga ballag, a kicsik pedig 4 és 1 évesek. Nálunk ilyenkor megbolondul a város, már hajnalban dugóban állsz, parkoló sehol, több ezer ember mindenhol, amúgysem látni a ballagó rokont, a beszédet pedig egy ilyen pici sem állja végig nyugton. Persze anyós és sógornőm is már kezdi a sértődést. Ezek után meg pont alvásidőben lesz össznépi evészet. Nem értem miért várják el, hogy ott legyen a 2 kicsi.
Mi vittük is,meg a saját tesóén is volt a 6 hónapos,meg a 2 éves.Semmi bajuk nem volt,elálldogaltunk az árnyékban, aztán megebédeltünk a rokonoknál,nálunk ugyanez volt a helyzet.Mi esküvőn is voltunk babával.Mindent meg lehet oldani,csak akarni kell.Közeli rokon ballagására meg illik elmenni,ha már meghívtak.
2023. ápr. 21. 22:54
2/19 anonim válasza:
Olyan ballagási ünnepségre, amin ezren vannak és egy tűt nem lehet leejteni, én nem vinném őket. Sokszor nem is látni a ballagókat. Megpróbálnám megoldani, hogy csak a férjem és én menjünk, a gyerekekre meg vigyázzon addig valaki. A férjednek az unokahúga ballagásán szerintem illik ott lennie, így neked is, de a gyerekek szerintem is kicsit még egy ilyen ünnepséghez.
2023. ápr. 21. 23:01
3/19 A kérdező kommentje:
Igen, mi megyünk, most a gyerekekről van szó. Ők anyukámékkal maradnának itthon és ez a problémájuk.
2023. ápr. 21. 23:05
4/19 anonim válasza:
Vinnem igen, mert a gyereknek is elmeny. Kioltozni, keszulni, menni valahova.
A gyerekek is ugyanugy felfogjak.
Mondjuk en rugalmas vagyok, a gyerekem pl. gond nelkul elalszik a babakocsiban, mert ehhez van hozzaszokva. Miert hagynatok oket ki a programbol.
2023. ápr. 21. 23:09
5/19 anonim válasza:
Nem vinném. Gyereknek ez nem program, sőt nekem se, de ha muszáj akkor ez van, illik odamenni a felnőtteknek. Ne foglalkozz vele mit akarnak, az én gyerekemet is minden ünnepségre el akarták cibálni, mondtam, hogy nem, mert nem neki való, ennyi, úgysem tudnak mit csinálni.
2023. ápr. 21. 23:31
6/19 anonim válasza:
Eszembe nem jutna vinni, főleg egy 1 évest. Aztán ha sírni kezd te leszel a szemét aki tönkre tette a ballagást.
2023. ápr. 21. 23:44
7/19 anonim válasza:
3-ra:
Ez így tökéletes megoldás. Ti ott lesztek, a gyerekek nem. Nem is nekik való.
A sértődés minek szól? Ritkán látják a gyerekeket? Ha ez gond, akkor egy normál hétvégén látogassátok meg őket. Ha az a bajuk, hogy ekkora gyerekek nem lesznek ott a banzájon, akkor sértődjenek meg nyugodtan. Esetleg be lehet nekik szólni, hogy ha sokat pattognak, akkor te is megsértődsz, és el se mész, egyedül a férjed. Talán akkor visszavesznek magukból.
Különben én letojnám a sértődést. Ott az ünnepi ebédnél úgysem kezdenek el veszekedni, mert a maguk gyerekének ill. unokájának a ballagását tennék tönkre.
2023. ápr. 22. 00:09
8/19 anonim válasza:
Ez jó. Nálunk is ballag hamarosan a párom unokahúga, és a két gyerek itthon marad anyámmal. A párom egyetért, hogy nekik kínszenvedés lenne, a többieknek nem mondtuk még, nem is fogjuk szerintem, mert nem érdekel, tetszik-e nekik az ötlet. Így lesz, mert mi ketten Így látjuk jónak. Ha a férjed egyetért, szerintem te se halld meg ezeket a beszólásokat, nincs közük hozzá. Ne engedd magad elszámoltatni.
2023. ápr. 22. 00:10
9/19 anonim válasza:
Nem az a bajuk inkább, hogy ők vigyáznak rá otthon és emiatt nem tudnak menni?
2023. ápr. 22. 03:55
10/19 anonim válasza:
Nálunk is lesz a családban ballagás. Mi úgy beszéltükmeg, hogy a férjem és a legidősebb lányunk (11 éves), elmennek a ballagásra a sulihoz, én a kicsikkel viszont csak az ebédre megyünk. Egyrészt, mert a suli autóval kb 30 percre van onnan, ahol az ebéd lesz, másrészt meg ott aztán tényleg tömegnyomor lesz, és szerintem felesleges húzni vonni egy 2 évest + a kicsit babakocsiban. Nálunk ebből nem volt gond, szépen előre megbeszéltük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!