Melyik nevet (eket) nem adnád soha a gyerekednek?
nekem sok olyan név van, ami tetszik, mégsem adnám a gyerekemnek- azért, mert nem hangzik jól a vezetéknevével!
Írta valaki, hogy pl az Örs nevet nem adná a gyerekének. Az én fiam Örs! :-) Nekem mindig tetszett, és a vezetéknevünk is tutti hozzá, így gyönyörű hangzású és nem mindennapi- ritka neve lett a fiamnak. ÖRülök neki!
Alpár
van ilyen nevű osztálytársam... sajnáljuk is.
Külföldi magyarosított neveket: pl: Dszesszika, Dzsenifer
Különleges nevek: pl. Ajándék, Napsugár
Viola, Matild, Szilveszter, Mandula, Bodza, Málna, Eper stb.
23:22
A Samu, mert általánosban így hívtuk a csontvázat.
Nem adnék ősmagyar nevet. Nem adnék magyarosított külföldi nevet (én is elsősorban a dzs-vel kezdődőkre gondolok) és szappanopera neveket. És nem adnék túl gyakori nevet sem.
Egyébként egyszerű nevek tetszenek, olyanok amik régebben divatban voltak, de most már nem annyira. Tetszenek azok a ritka nevek is, amik mindig is bent voltak a naptárban, (tehát nem mostanában vettük át innen-onnan) csak nem használták őket.
Szia! Nem adnám az amerikaisodott neveket mint pl. Brendon, Kevin és társaik. Régi öreganyáink között igen magas számban fellelhető neveket mint pl. Erzsébet, Mária stb.
Ezeket tuti nem!
Szomorúan olvastam az egyik válaszban a Napsugár nevet, a kislányomat így hívják, de legalább ettől is különleges marad mert nincs belőle sok :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!