Babavàró hitel mikor válik kamatmentessé?
Eddig úgy tudtam, hogy a terhesség 91 napjától, ha jelzem a bankban a terhességet és bemutatom a terhességet igazoló dokumentumokat, akkor kamatmentessé válik a hitel.
Viszont most azt hallottam, hogy csak születés után válik kamatmentessé.
Hogy is van ez akkor?
A jogszabály csak halvaszülést vagy 12. hét után elhalt magzatot ír. A betegség miatt abortált magzat az előbbibe tartozik.
Azon belül nincs kikötés. Eleve 12. hét után csak ilyen okból lehet megszakítani a terhességet, illetve akkor, ha az anya életét veszélyezteti.
Tehát attól nem kell tartani, hogy valaki ezzel visszaél, és direkt a babaváróért esik teherbe, amelynek felvétele után el is veteti a gyereket.
#12 és #13
Köszönöm szépen, akkor én tudtam rosszul, köszi annak is, hogy utánanéztél. Nem tudom akkor mit olvastam vagy hallottam. Remélem senkinek nem lesz szüksége erre az információra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!