Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tehetek, ha teljesen...

Mit tehetek, ha teljesen elhidegültünk egymástól?

Figyelt kérdés
A terhességem kb. 20. hete óta nem nyúl hozzám a párom. Korábban szinte minden nap szeretkeztünk, nagyokat bújtunk. Nekem az ölelés, simogatás a szeretet nyelvem, el is mondom neki sokszor, mennyire hiányzik. Nagyon sokszor lát azóta sírni, de a helyzet nem változik. Azt mondta, zavarja, hogy egy kisbaba van a hasamban, ezért nincs szex, de attól az intimitásnak nem kellett volna teljesen megszűnnie szerintem. Olyanok vagyunk, mint a testvérek. Hiába sírom magam álomba, nem tesz semmit. Már azon gondolkozok, hogy ennyire taszító lennék? Akkor miért van velem? Jelenleg 1 hónapos a kislányunk, azóta sincs köztünk még egy csók sem. Hiába kezdeményeznék, ő inkább a telefonját nyomkodja, vagy hirtelen eszébe jut valami. Én a kórházból olyan súllyal jöttem haza, mint a terhesség előtt, a terhesség előtti ruháimban. Minden nap sminkelek, és bár itthon nem magassarkúban járkálok, de nem hagytam el magam cseppet sem. A környezetemben sok elismerést kapok, hogy mennyire fitt anyuka vagyok, meg csinos, szóval a gond biztosan nem ez. Én nagyon szerelmes vagyok belé, szó szerint az életem. Annyira megvisel ez az egész, hogy néha félek, hogy a gyereket sem fogom tudni lassan rendesen ellátni. Mit lehet tenni? A váláson kívül létezhet megoldás? Megbeszélni nem lehet vele, ő csak azt hajtja, hogy ő nem érzi amit mondok, szerinte minden rendben köztünk. Persze olyankor sem simogat meg, nem ölel meg, mostanában már rám sem néz. A gyereket szereti, segít is mindenben, azzal nincs gond.
2023. ápr. 13. 12:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
35%

Bár mindenki rögtön arra gondol, hogy van valakije, azért ez nem biztos (igen, van rá esély, de nem biztos).

Milyen volt a terhességed előtt? NEKI mennyire volt szeretetnyelve a bújás, ölelés, romantikázás? Drasztikus változás ez, vagy előtte sem volt az a bújós típus?

7-esnek lehet igazsága, lehet, hogy bepánikolt, ahogy haladt előre a terhességed, mi lesz, hogy lesz, miből fogtok élni, el fog-e tudni tartani titeket, jó apa lesz-e stb. Hogy közben pont ezzel a viselkedésével készít ki téged, ez a nehézség benne. Férfiakban sajnos még mindig sokszor benne van ez a "kemény férfi vagyok, nem beszélek a bizonytalanságaimról stb." hozzáállás. :(

Egy kisbaba érkezése nagyon nagy sokk, még akkor is ha tervezett, várt.

Ha ez a helyzet, akkor - tudom, hogy nem vigasztal - de ő is szenved most. Próbáld meg egy kicsit sokkolva szembesíteni a helyzettel. Pl. kérdezd meg, hogy tudja-e mikor csókolt meg utoljára? Ne hagyd, hogy elhessegesse a kérdést, várd meg, míg magától "kiszámolja", hogy x hónapja. Kérdezd meg, hogy nem szeret már? Nem akarja már kifejezni a szeretetét? Már nincs benned a baba, miért nem ölel meg, csókol meg? Bármilyen nehéz várd ki, hogy mit válaszol erre, hátha kibukik belőle az igaz ok. Nehéz ilyenkor csendben figyelmesen várni a válaszra, mert a sértett félben, jelen esetben benned buzognak a szavak, és csak mondanád mondanád a sérelmeid, érzéseid, de hátha ki lehet csalogatni a csigaházából.

Esetleg kérdezd meg tőle, hogy válni akar? Mert te jelenleg úgy érzed testvérként éltek egymás mellett és TE így nem akarsz leélni egy életet.

Azt mondjuk nem értem, oké (nem oké, de mondjuk valamennyire érthető), hogy terhesen nem akart konkrét behatolást, de visszautasította a kézzel vagy szájjal kielégítést is?

2023. ápr. 13. 16:47
 22/26 anonim ***** válasza:
72%
Már rég van neki más.
2023. ápr. 13. 16:56
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Amikor velem ez volt a szitu, nagy nehezen kinyögte, hogy már fél éve megcsal. Nem volt annyi benne, hogy magától odaálljon elém, és korrekt módon kiszálljon a házasságból.

Sajnos, ha nincs intimitás (nem csak a szex hiánya), akkor ez már nem kapcsolat.

2023. ápr. 13. 17:27
 24/26 anonim ***** válasza:
38%
Jelen volt a szulesnel? Sokan nem látják a nőt hosszabb-rovidebb ideig utána, csak az anyát.
2023. ápr. 13. 17:57
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is van már neki más. Ha nem lenne, őt is zavarná a szexhiány, vagy beismerne valamilyen problémát. Ha szerinte minden ok, akkor neki nincs puncihiánya. Kompenzál avval, hogy mintaapuka.
2023. ápr. 13. 18:06
 26/26 anonim válasza:
100%
Nálunk is ez volt, mindkét terhességnél, a pozitív teszt után nem volt testi kapcsolat, pedig jobban kívántam, mint bármikor. Aztán szülés után egy évig azért nem, mert "tejszagom van" sok volt a tejem. Szóval évekig semmi. Teljesen megromlott a kapcsolatunk az intimitás hiánya miatt. Együtt vagyunk még, de csak azért, hogy a gyerekeket felneveljük. Sajnálom. Lehet, hogy nem jár félre, de a hosszú intimitás mentes időszak rányomja a kapcsolatra a bélyegét.
2023. ápr. 13. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!