Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Amikor azt mondják, "nem...

Amikor azt mondják, "nem tudjuk mit vállalunk" a gyerekvállalás előtt, azt hogy értik?

Figyelt kérdés

Csak felmerült bennem ez a kérdés, mert sokan mondják, (ami szerintem igaz) hogy a gyereknevelés nehézségeire nem lehet maximálisan felkészülni, stb.

Ti is így voltatok ezzel?

Az igaz, hogy ha nem is tud rá felkészülni az ember, akkor is lehet élvezni később, ha belerázódik az ember?

Múltkor olvastam, hogy valaki azt írta, ha az anya megunja vagy úgy érzi nem bírja, ő is leléphet, de én ezt nagyon rossznak tartom.

2023. ápr. 12. 10:30
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
#20, mit értesz pontosan a többemberesen? Extra sírós, nyűgös, ez a "letenni sem lehet egy percre sem" baba volt az első gyereked?
2023. ápr. 12. 21:13
 22/27 A kérdező kommentje:
Illetve mennyi idősek most a gyermekeid? :)
2023. ápr. 12. 21:16
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

A tobbemberesseg nalunk igy nezett ki:

- Mozgasfejlodes beindulasaig csak ugy tudtam letenni, hogy kozben sirt, ezert napi 6-8 orakat hordoztam

- Nappal kizarolag rajtam aludt el

- Az elso honapokban kizarolag utemes harkalasra aludt el

- Azonnal felebredt, ha leraktam, vagy akarcsak ha ejjel kimentem pisilni

- Ha este vegre elaludt, es megnyitotta a vizet a furdoben a ferjem, vagy lehuzta a wc-t, fajdalmasan, es jo hangosan, hirtelen felsirt a viz hangjara

- Sirt az autoshordozoban, remalom volt az utazas, mindegy, hogy mit csinaltam, addig sirt, meg ki nem vettem

- Babakocsiba tevesrol csak almodhattam, altaban az csak disznek volt a cuccoknak

- 3 eves koraig egy rovid idoszakot leszamitva atlag 6-8x ebredt, babakent hosszas harkalassal lehetett csak megnyugtatni

- A nappali alvast elhagyta onnantol, hogy nem voltam hajlando hordozni

- Nem volt a szoptatasban semmi rendszer. Tudom, hogy igeny szerintinel nem is kell, de azert napi 25+ alkalom azert kemeny, megha gyorsan is vegzett, es megha a refluxa miatt ez szukseges is volt

- Ha valami nem volt jo neki, azonnal teli torokbol sirt, nem olyan szep fokozatosan, mint a tesoja picikent (azota behozta azert o is a lemaradast :D), szoval kicsit olyan vegletes tipus a mai napig, pl. ha vmi faj, az NAGYON faj, mindegy, hogy picit lehorzsolta magat, vagy erosen beutotte magat, zavarja a cimke, nem volt valami jo az egyensulya sem, ezeknek mind lehet koze az ebyhe szenzorossaghoz

- erzekeny volt a tejfeherjere, amiatt nagyon sokat sirt az elso hetekben, mire rajottem

- kisgyerekkent bejott tobb mas etelerzekenyseg is nala (tojasfeherje, zab, narancs, gluten, tejfeherje)

Most igy hirtelen ennyi jut eszembe. Igy leirva eleg rossznak hangzik, pedig osszessegeben csak az alvas volt az, a tobbit azert lehetett kezelni, es emiatt aztan eleg keveset sirt, mikor mar rajottem, hogy ot sokszor keveset kell szoptatni, magamra kotve kell setaltatni, meg ilyenek.

7 es 3,5 evesek most.

2023. ápr. 12. 21:33
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
*utemes jarkalasra
2023. ápr. 12. 21:34
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

#7es vagyok.

Nálunk ugyanez van, mint a fent említettek. Őket hívják többemberes babáknak.

2023. ápr. 13. 00:25
 26/27 A kérdező kommentje:
És egyébként több többemberes baba születik, mint nyugodt baba?
2023. ápr. 13. 06:07
 27/27 anonim ***** válasza:
76%
Nem, kisebb rá az esély. Lehet genetikai oka, rásegíthet magzati korban kialakult oxigénhiány, lehet szülésnél előidézett oxigénhiányos állapot, pl. ha Kristeller-manővert alkalmaznak, irányított nyomás van, nem saját tempóban szül az anya, valószínűsítheti nagyszülői vonalaról is akár allergia, asztma, amit mondjuk a gyereken nem a nagyszülő mondjuk szőrallergiája formájában jön ki, hanem ételallergiaként. Pl. a tejfehérjeérzékenység tud okozni hasfájósságot, eldugult orrot, refluxot. Ezzel meg összepárosítva még pluszban egy oxigénhiányos állapot, nagyobb eséllyel lesz a gyerek érzékenyebb így a fizikai kellemetlenségekre, és meg is van a többemberes gyerek.
2023. ápr. 13. 08:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!