Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjetek/párotok hány órát...

A férjetek/párotok hány órát alszik kisbaba mellett?

Figyelt kérdés

Felkel-e a babához éjjel? Főleg anyatejes babák esetén kérdem.

Fontos volt-e, hogy neki meglegyen a megfelelő mennyiségű alvás munka mellett? Főleg, ha Ti keveset aludtatok, és gyakran voltatok kimerültek.

2023. ápr. 11. 20:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
79%
3. És fáj neked, hogy nem csicsikált a férjem, hanem ott volt nem úgy mint a tiéd? Képzeld el, nem csak hogy közös program, nem csak hogy nem keltettem fel, hanem kelt magától, de amikor mondtam hogy feküdjön vissza ragaszkodott, hogy viszi a babát. Neki jó volt, nekem jó volt, a babának jó volt csak neked nem jó, mert besárgulsz az irigységtől. Én veled ellentétben nem szóltam le senkit aki máshogy gondolkozik, hanem a saját tapasztalatomat mondtam el, te meg pukkadj meg a rosszindulatodtól 🙃
2023. ápr. 11. 21:29
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
2#-es nálunk is így volt egyébként. Nálunk az első egy hónapot otthon töltötte velünk nyári szabadság miatt,ezalatt ha sírt a lányunk kiugrott az ágyból,hogy majd ő pelenkázza,ha kértem hogy pihenjen nyugodtan,a válasz az volt nem, ő szeretné. Amikor pótlás is kellett,akkor volt hogy ő adta. Amikor dolgozni ment vissza,akkor is többször segített ezekben,de ha nagyon kész voltam akkor örültem is neki, amúgy mindig próbáltam visszaküldeni aludni. Sose felejtem el,hogy nagyon kimerült voltam az egyik reggelre,a lábamon is alig álltam már(hajnalban órákig járkálni kellett vele) és munka előtt nem szólt,nem keltett fel a férjem,hanem rendbe rakta a lányunk,megmelegítette a korábban lefejt anyatejet és megetette,majd visszaaltatta és mikor indult akkor mondta el,hogy rendbe van minden, pihenjek nyugodtan tovább. Végtelenül hálás vagyok amúgy neki ezekért. Főleg mert olyan jó olvasni,amikor írják hogy alszanak napközben. Azt hogyan kell? Vagy nem aludt,vagy csak is kizárólag hordozókendőben,vagy babakocsiban lent tologatva,ha egyéb esetben letettem azonnal ébredt. Úgyhogy heteken és hónapokon át nem aludtam se éjszaka,se nappal, nagyszülők pedig dolgoznak és több 100 km-re élnek, így a férjem magától is belátta,hogy nem nézi végig hogy kifekszem,mivel ketten vállaltuk. Hétvégén felosztottuk és hagytuk egymást aludni. Mostmár szerencsére alszik ha letesszük,de az első pár hónap nehéz volt. Nyilván egy teljesen anyatejes babánál max ennyit tud hozzátenni. Amikor nálunk 5 hótól tápszeres lett teljesen,akkor hétvégén éjszakát is bevállalt.
2023. ápr. 11. 21:40
 13/20 anonim ***** válasza:
80%

Ha elaludt m@r nem keltfel, ha nagyon sírt a gyerek kiment a nappaliba aludni.

Viszont délután amikor hazajött én mentem el aludni.

Már 4 éves, de ritkán éjjel szórakoztat, ha a férjem van aznap itthon én meg reggelre (6;30)megyek dolgozni, megyek ki a nappaliba.

2023. ápr. 11. 21:44
 14/20 anonim ***** válasza:
54%

Tápszeres volt, így sokszor segített, de nem minden éjszaka. Igaz a lelkesedés nagyobb volt az elején :-D Mivel teljes állásban dolgozunk mindketten a gyerek egyéves kora óta, így azért oszlik a feladat.

Ha otthon lennék, akkor nagyobb részt vittem volna én.

2023. ápr. 12. 03:57
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Az én férjem nagyon aranyos volt. Első éjszaka felkelt a babához. Aztán rájött, hogy ő nem tud szoptatni 😅 onnantól kezdve már nem kelt fel. Viszont amikor voltak a brutális hasfájós esték, akkor nagyon sokszor átvette és ringatta. Most már 3 hónapos nem is kell már kelni hozzá, de egyébként nem is várnám el tőle.
2023. ápr. 12. 06:17
 16/20 NTBS ***** válasza:
57%
Barátomnak felváltva. Nem anyatejes baba.
2023. ápr. 12. 07:00
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Változó volt. Amikor még fájt a hasa, vagy nagyon beteg volt, akkor csak hordozva tudott aludni 20 percnél többet, olyankor 2 óránként cseréltünk, de egyébként is elcsúsztattuk az alvásunkat egymáshoz képest, tehát én 4 órával előbb feküdtem le, mint ő, és akkor valamennyit mindketten aludtunk.

Próbáltam pár hétig, hogy nem keltem, de egyrészt felkel a sírásra, másrészt én olyan kimerült lettem, hogy elájultam, és féltünk, hogy baja lesz a babának.

Később a gyerektől függött, van amikor engem akar jobban, van amikor a férjemet. Most apa mánia van, neki 5 perc alatt alszik vissza, én meg kínlódhatnék órákig. Ilyenkor az szokott menni, akit jobban akar, mert az csak pár perc. Éjszaka már csak vizet kér, meg simit, nem kell tisztába rakni már, tehát nem olyan macera, mint az elején.

Szerintem most már 6-7 zavartalan órát mindketten tudunk aludni (másfél éves).

2023. ápr. 12. 07:23
 18/20 anonim ***** válasza:
73%

Az elején sokszor kelt ő is éjszaka. Én durván alvászavaros lettem, nem úgy működött, hogy "alszom amikor tudok", mert zömében amikor lehetett volna sosem tudtam, ellenben pont elaludtam volna mire ébredt a kislányunk és iszonyat éberen is aludtam, szóval olyan szinten megborult valahogy a szervezetem és az alvókám, hogy egyedül nem bírtam volna. Ciki vagy sem, beismerem. Sokszor kelt, dajkált, amikor hallotta, hogy nem tudom megnyugtatni, én meg egy idő után csak zokogtam, ez van. Ez úgy 2 hónapos koráig tartott. Utána picit nyugisabb baba lett, jobban beálltak az alvásai, picit többet aludt már egyben. Akkor már nem sokszor kelt a férjem is, nem volt rá igényem. 4 hónapos kora óta meg szinte csak én kelek. Kb. akkortól már nem igényelt éjszakai szopit és elég jól alvó is lett, én is helyrejöttem többé-kevésbé, így az éjszakai egy-két keléssel elboldogulok. Egyébként az elején nála is hatott az újdonság ereje, nem bírt az ágyban maradni, amikor hallotta, hogy mi ébren vagyunk.

Amióta bírom a strapát, nem látom értelmét, hogy mindketten virrasszunk mellette, így az az egyezség, hogy enyém az éjszakai műszak és ha az nagyon durva volt, akkor amikor hazaér a munkából, ő átveszi és én lepihenek. Ez így jól működik. Semmi értelme nem lenne, ha mindketten le lennénk pukkanva.

Egyébként ő 6-7 órát alszik így egyben, ahogy a gyerekünk érkezése előtt is. Én 8-at alszom kb., de több megszakítással, ami így 3-nak sem tűnik reggel. :D

2023. ápr. 12. 09:35
 19/20 anonim ***** válasza:

Az elején próbálkoztunk, hogy ő is kel a babához, tisztába tette, ritkán vissza tudta altatni de a fiam anyatejes volt, nagyon hamar elkezdte, hogy csak cicin aludt vissza így eljött az a pont, hogy a férjemnél ordított, nálam aludt. Így pár hónap után már fel se keltettem a férjem, jó alvókája van, meg se hallotta ha a baba sírt így rám maradt.

Viszont ez nem csak éjszaka alakult így. Napközbe is cdak cicin elalvás jött be, napközbe is csak nálam maradt nyugodt.

Kb másfél éves korától kezdte el felfogni hogy van apa is, lehet vele is lenni, de az alvás csak velem 2év után is.

2023. ápr. 12. 10:57
 20/20 anonim ***** válasza:
Nalunk mar 1 eves a gyerek, estenkent minimum 2x ebred, de atlagban 4-5 alkalommal. Ferjemmel koran fekszunk, este 9 es 10 ora kozott, es o reggel fel-6 korul kel dolgozni (home office-van van itthon). Az elejen, mikor pici volt a baba menetrendszeruen o kelt fel hozza 1x atpelenkazni. Nekem az is oriasi segitseg volt, mikor mar megmozdulni nem birtam, atpelusozta es odahozta a babat, megszoptattam majd visszavitte a helyere. Most mar nem kell atpelenkazni, de igy is minden este atlag 1-2 alkalommal o megy at erte, ha felsir, odahozza, majd szoptatas utan visszaviszi es visszaaltatja. Van, hogy cici sem kell a babanak es akkor egyedul is vissza birja altatni, de ez ritkabb. Magatol, szivesen csinalja, nekem ez segitseg.
2023. ápr. 12. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!