A baba nevvalasztasaban mennyire vesz reszt a ferjetek, parotok?
Baratnök, ismerösök köreben azt latom, minden nö a "regota dedelgetett" kedvenc nevet adja a gyereknek, gyerekeinek. Tesom mind2 gyerekenek neve az ö kedvenc nevei, volt oszt tarsamra is emlekszem, hanyszor mondta ezt a lanynevet...stb. Nalunk viszont a ferjem listajan es az enyemen most sincs közös nev, ahogy az elsö lanyunk születesekor sem volt, igy egy altala valasztottban egyeztünk ki. Most viszont megcsak egy icipicit tetszöt sem latok a listajan. :(
Mindez ugy, hogy neki persze nincs "regota dedelgetett kedvenc neve", mint nekem egy... es megcsak vegig sem nezi az összes valaszthato nevet, csak az altala ismertekböl valaszt...
Nővérem két lányának ő választotta a nevet. Elsőnél kedvenc név amit már gyerek kora óta mond, ha egyszer lánya lesz...A másik meg csak ugy bepattant neki, a férje bele ment mindkettőbe, nem nagyon érdekelte h milyen név. Ha érdekli is azt nem mondja ki mert nő uralom van náluk.
Mi még nem tartunk ott, de nagy harc lesz:) Nekünk sincs olyan név ami mindkettőnknek tetszik, viszont nem nyomjuk el egymést, majd kitalálunk valami közöset!
Eszünkbe sem jutott volna ráerőltetni a másikra az akaratunkat, megbeszéltük hogy csak olyan nevet kap a gyerek ami mind a kettőnknek tetszik. Férjem nem is hagyta volna hogy én döntsek egyedül.
Mi közösen végig néztünk egy utónév listát és kiírtuk ami tetszett. Egy fiú név volt közös, a Benett, ez tetszett mind kettőnknek. Viszonylag könnyű volt így, ha nem lett volna egyezés akkor is többször átbeszéltük volna és közösen döntöttünk volna.
33hkm
30 hetes vagyok, es mi is regota probaljuk megbeszelni, de ha nincs közös nev? En mindenfele internetes listat atneztem, az egyiken pl. több, mint 5000 lanynevet, sztem nem tudnek ujat hozzairni a listamhoz. Es az ö listajan sem latok valtozast.
A nök alaposabbak, mi figyeljük, hogy hangzik a vezeteknevhez es egyaltalan több idöt foritunk ra...stb. Es en sem nyomom el öt, es törekszem nem elnyomni hagyni magamat (nalunk inkabb erre kell figyelnem), igy jo lenne egy közösen tetszö nevet talalni.
Mar az elsö nevvalasztaskor is csak az az egy lanynev jöhetett szoba 5 eve. Fiunevet meg nem is keresünk, eleg, ha a szülesig lanynevben meg tudunk egyezni, pedig a biztonsag kedveert nem lenne rossz (nekem itt is megvan a regota kedvenc, ami neki nem tetszik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!