A baba nevvalasztasaban mennyire vesz reszt a ferjetek, parotok?
Mi még csak tervezünk.
Nekem is megvannak, voltak a gyerekkorom óta kedvencek.
Egyik elvem volt, hogy a gyerekem nem kapja a szülei nevét, de kb. 3 hete voltunk együtt mikor kiderült, hogy a párom pont az ellentétes nézetet vallja, hogy az ő nevét kapja a fia is, mert már 4 generáció óta öröklődik a név.
Neki az én kedvenc három fiúnevemből kettő nem tetszik, a harmadik elmegy.
Abban maradtunk, hogy a fiunknak első nevet ő, másodikat én választok, míg a lányunknak első nevet én, másodikat ő választhat. Erre ő az első lányunk második nevének az én keresztnevemet választotta, viszont nagyon szépen hangzik az én nagy kedvenc lánynevemmel, úgyhogy már nem is zavar, sőt szerintem gyönyörű névpárosítást választottunk a leendő kislányunknak. A fiú nevekben még bizonytalankodom, én mit válasszak másodiknak, de még van is időnk.
Néha felvetem neki az újabban tetsző fiú és lányneveimet is, és diplomatikusan azt mondja rájuk nem rossz, de majd akkor megbeszéljük, ha aktuális lesz.
Ujabb nevet irt a listajara, ami nekem "elmegy" kategoria. Legalabbis a vezeteknevhez passzol, ez pozitivum. A jelentese kevesbe tetszik, es a numerologia szerint sem a legjobb (ezt is figyelem). De ez az egyetlen nev a listajan, ami "elmegy" kategoria nekem, igy ugy tünik, megint egy altala valasztott nevben kell kiegyeznem... :(
Csalodott vagyok, hogy egyik lanyomnak sem adhatom a kedvenc nevemet, es mas szempontokbol sem pont egy megfelelöt (numerologia, jelentes...stb). :(
Nálunk nem volt nehéz.:D Nekem fiatal korom óta volt egy fiú álomnevem és pont azt a nevet viseli a férjem, aki ráadásul szintén szerette volna, ha az Ő nevét kapja a fiunk.:) Szóval egyikünk részéről sem volt vita tárgya.
A baba neve pedig Arnold, most 12 hetes.:)
Tervezünk még babát és tuti, hogy meg fogunk egyezni, nem akarok én sem önző lenni, mindenképp' megkérdezem majd, hogy neki mi tetszik és együtt döntünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!