Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj ha megvédem?

Miért baj ha megvédem?

Figyelt kérdés
Csütörtökön a 12 éves nagylányom és a 6 éves kislányom együtt mentek el az ebédért (amit iskolaszünetben kapnak)egy 10 percre ahonnan lakunk. Kis faluban élünk, bár nem ismerünk még sokmindenkit. A 6 éves kislányom amég vártak el szaladt a kukához és vissza , mire az egyik ott dolgozó nő rá kiabált hogy üljön le fele, most mosták a követ, ne rohangaljon, stb és káromkodott is magának. A kislányom megszeppent és le ült. Ezt a nővére mesélte el nekem, aki meglepődött hirtelen és nem igazán tudott reagálni akkor ott. Mikor sorra kerültek aki ki adta az ebédet, mondta nekik normális hangnemben hogy most lett fel mosva nem akarták újra mosni azért nem volt szabad szaladni. Ő el tudta így mondani normálisan. Kedden én megyek az ebédjéért és aki kiadja , meg fogom kérdezni hogy ki kiabált rájuk, és miért. Nem számonkérni csak megkérdezni hogy mi is volt a gond pontosan. Szeretném mondani neki,vagy ha ott van az aki ilyen stílusban beszélt veluk,hogy rendben van ha nem szabad futni ott, de értenek az én gyerekeim a normális hangnemből is, nem az orditásból és nem szeretném ha legközelebb le lenne kiabálva a kislányom mikor nem csinált rosszat, és egyébként is, nem ordítva kell velük beszélni. A férjem szerint túl gondolom, szó nélkül kellene hagynom. Viszont én nem érzem úgy hogy igaza van, mert ha most nem szólok, legközelebb is ordítani fog rá, rájuk.
2023. ápr. 10. 20:19
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
93%

Gondolom megijedt a no, es hirtelen rakiabalt.

Szerintem a 6 eves ne rohangaljon idegen helyen, rohangaljon a parkban,. erre meg kellene tanitani.

Ha elesik es torik a koponyaja a padlon akkor meg azert hoborognel.

Igaza volt a nonek.

2023. ápr. 11. 00:17
 22/33 anonim ***** válasza:
91%

Anno felszolgalokent dolgoztam egy kis üzletben és ott nekünk kellett takarítani is. Épp végeztem a tükör pucolassal, ami amúgy egy boxban volt, tehát az asztalt megkerulve lehetett csak hozzá férni, amikor apuka a 4-5 éves tündér manócska kisherceggel beméltóztatott sétálni az üzletbe. A gyerek kb azonnal a tükörhöz ment és neki állt végig tapogatni. Szépen raszoltam, hogy hagyja abba, most pucoltam meg. Nem kiabaltam, nem kvaanyaztam, annyit mondtam, ne csináld, most pucoltam meg. Apuka felháborodott és követelte az üzletvezetőt meg a panaszkonyvet. Mondtam, hogy az üzletvezető nincs itt, de szívesen felhivom neki ha akarja, akár el is mondom neki azonnal, hogy a kedves vendeg felháborodott, amiért rá mereszeltem szólni a drága gyermekre, hogy ne tapicskolja össze a frissen pucolt tükröt. A panaszkonyv meg ott van pont a tükör mellett, van toll is, ha mégse fognak, szóljon adok másikat. Természetesen apuka nem akarta, hogy felhivjam a főnököt és mégsem írt be a panaszkonyvbe, csupán puffogva távozott tündér manocska kisherceggel.

Ez az élményem jutott eszembe rólad.

2023. ápr. 11. 06:16
 23/33 anonim ***** válasza:
29%

22, azért a te eseted elég más.

Te normálisan szóltál és a szülő jelen is volt. Mondjuk ha normálisan szól az ember nem értem miért kell felháborodni...

Egyébként felesleges szólni neki. Első alkalom. Kint a világban sajnos rengeteg ilyen selejt ember van. A lényeg, hogy amikor hazaérnek te mindig ott legyél nekik és számíthassanak rád. Ha még egyszer lesz ilyen akkor ráér bemenni rákérdezni, hogy akkor ez hogy is volt. Bár egyébként kétlem hogy mindkét gyerek ferdítene egyszerre.

2023. ápr. 11. 06:24
 24/33 anonim ***** válasza:
91%

23!

A lényeg az lett volna, hogy a kedves szülő olyan miatt akarja a gyereket "megvédeni", ahol a gyerek a "bűnös", nem a rá szóló felnőtt.

2023. ápr. 11. 06:32
 25/33 anonim ***** válasza:
15%
Én ezt értem. De lényeg az is hogy hogyan szól valaki. Ne ez legyen a normális. Az a baj, hogy sok felnőtt embernél az a normális ha trágár, indulatos, "őszinte". Herótom van az ilyenektől.
2023. ápr. 11. 06:36
 26/33 anonim ***** válasza:
87%

25!

Lehet a kérdező gyereke volt aznap már a tobbedik, akire rá kellett szólni.

2023. ápr. 11. 06:40
 27/33 anonim ***** válasza:
86%

Olyan életszerűtlen, hogy a másik konyhás néni megismétli kedvesen, magyarázgat a 12 évesednek, hogy miért szóltak rájuk.

Ennyire jelentéktelen dologra nem fordítanak ekkora figyelmet. 100, hogy kissé kiszínezték a lányok.

Max. azért mehetnél legközelebb, hogy 1, bocsánatot kérj, amiért egyedül küldted őket, 2, nem tudnak viselkedni.

A kiabálás meg nyilván elkerülhetetlen volt. Nem lehet mindig üntyülipüntyülizni. Ha nem ott állt mellettük, hiába suttogott volna kedvesen a bogaradnak: hogy kedveském, ülj már le, úgy se hallja meg.

2023. ápr. 11. 06:55
 28/33 anonim ***** válasza:
86%
23# tehát egyszer felemelte a hangjàt ezért selejt ? Oh ti mintianyàk. Nyaljàtok ki a gyerek seggèt.
2023. ápr. 11. 11:48
 29/33 anonim ***** válasza:
5%
Tudsz olvasni? Nem csak szimplán felemelte. Aki nem tud máshol viselkedni, mint felnőtt az maradjon otthon.
2023. ápr. 11. 11:58
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Ez legyen a legnagyobb lelki sèrelme a lányodnak az èletben. Valahogy tán kiheveri... Engedd el!
2023. ápr. 11. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!