Csütörtökön a 12 éves nagylányom és a 6 éves kislányom együtt mentek el az ebédért (amit iskolaszünetben kapnak)egy 10 percre ahonnan lakunk. Kis faluban élünk, bár nem ismerünk még sokmindenkit. A 6 éves kislányom amég vártak el szaladt a kukához és vissza , mire az egyik ott dolgozó nő rá kiabált hogy üljön le fele, most mosták a követ, ne rohangaljon, stb és káromkodott is magának. A kislányom megszeppent és le ült. Ezt a nővére mesélte el nekem, aki meglepődött hirtelen és nem igazán tudott reagálni akkor ott. Mikor sorra kerültek aki ki adta az ebédet, mondta nekik normális hangnemben hogy most lett fel mosva nem akarták újra mosni azért nem volt szabad szaladni. Ő el tudta így mondani normálisan. Kedden én megyek az ebédjéért és aki kiadja , meg fogom kérdezni hogy ki kiabált rájuk, és miért. Nem számonkérni csak megkérdezni hogy mi is volt a gond pontosan. Szeretném mondani neki,vagy ha ott van az aki ilyen stílusban beszélt veluk,hogy rendben van ha nem szabad futni ott, de értenek az én gyerekeim a normális hangnemből is, nem az orditásból és nem szeretném ha legközelebb le lenne kiabálva a kislányom mikor nem csinált rosszat, és egyébként is, nem ordítva kell velük beszélni. A férjem szerint túl gondolom, szó nélkül kellene hagynom. Viszont én nem érzem úgy hogy igaza van, mert ha most nem szólok, legközelebb is ordítani fog rá, rájuk.
Egyébként ha a feje szétcsattan a kövön, akkor az a baj…
Itthon sokszor én is mérgesen szólok az 5 évesre is..
Tudja, hogy 1. nem jàrjuk össze a padlót
2. Veszélyes is
2023. ápr. 10. 20:28
2/33 anonim válasza:
Szerintem igaza volt a személyzetnek. Frissen mosott kövön ne rohangáljon a gyerek, mert elcsúszik és összetöri magát. Az is igaz, hogy ha összejárja a követ sàros cipővel, akkor feleslegesen mosta fel. Szóval inkább még kellene tanítanod a gyerekedet viselkedni, mielőtt bárkinek is nekiugrasz. Pláne, hogy ott se voltál. A gyerekek sokszor felnagyítják a dolgokat.
2023. ápr. 10. 20:30
3/33 anonim válasza:
Kétlem, hogy ettől bármi életre szóló traumája lett a gyereknek.
" ha most nem szólok, legközelebb is ordítani fog rá, rájuk."
Az imént még azt írtad, hogy a normális hangnemből is értenek a gyerekeid.
El lett nekik úgy is mondva. Ha megértették, legközelebb nem fognak rohangálni, és akkor legközelebb ordítani sem fog rájuk senki. Ennyire egyszerű.
A férjednek teljesen igaza van.
2023. ápr. 10. 20:31
4/33 A kérdező kommentje:
Nem az a baj hogy szólt. Szóljon is, nem himestojásból van. A stílussal van gond. A káromkodással, és a rá ordítással. A másik személyzet el mondta a Nagylányomnak hogy miért szólt az a másik nekik, normális hangban. Senkinek nem esek neki, én csak gondoltam megkérdezem mi volt az ok hogy ordítva beszélt velük, egyáltalán így történt e. Ennyi. Én nem balhézni akarok, csak kérdezni, és ha igaz amit a gyerekek mondtak akkor megkérni hogy legközelebb ne ordítva beszéljen velük mert értenek a szép szóból is.
2023. ápr. 10. 20:34
5/33 Derjaderja válasza:
Mondjuk egy 12 évesre egy 6 évest alapból fura bízni utcán közlekedésre.
Ha vmi baja lesz a kicsinek mert a másik kicsi nem tudta jól fegyelmezni/instruàlni, hogy dolgozza fel?
2023. ápr. 10. 20:36
6/33 A kérdező kommentje:
Kis faluban lakunk. Sokszor mentünk már oda,arra, ők ketten is sokszor mentek együtt boltba 1 utcával arrébb. A nagylányom nagyon megbízható tud figyelni és természetesen nem először mentek el oda egyedül. A kicsi is szót fogad neki. Úgyhogy ezen a téren nem aggódok. És nem is ez volt a kérdés. Minden gyerek más 11-12 évesen, az enyémet ismerem , azért is mérjük el engedni együtt őket oda.
2023. ápr. 10. 20:39
7/33 anonim válasza:
Szerinted majd azt a választ kapod, hogy igen kedves anyuka, ordítottam és káromkodtam a gyerekével? 🤣
Még ha úgy is volt letagadja, a másik pedig megvédi. S ha sokáig pattogsz a semmin, még ő jelent fel téged rágalmazásért.
2023. ápr. 10. 20:42
8/33 anonim válasza:
Én se szolnek, akinek ilyen a stílusa nem fog attól megváltozni, hogy te szólsz neki.
2023. ápr. 10. 20:43
9/33 anonim válasza:
Azért itt is érdekes emberek vannak. Tanítsuk csak azt a gyereknek, hogy normális egyből ordibálni meg trágárul beszélni. Sok normális ember fejlődik. Grat:')
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!