Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért baj ha megvédem?

Miért baj ha megvédem?

Figyelt kérdés
Csütörtökön a 12 éves nagylányom és a 6 éves kislányom együtt mentek el az ebédért (amit iskolaszünetben kapnak)egy 10 percre ahonnan lakunk. Kis faluban élünk, bár nem ismerünk még sokmindenkit. A 6 éves kislányom amég vártak el szaladt a kukához és vissza , mire az egyik ott dolgozó nő rá kiabált hogy üljön le fele, most mosták a követ, ne rohangaljon, stb és káromkodott is magának. A kislányom megszeppent és le ült. Ezt a nővére mesélte el nekem, aki meglepődött hirtelen és nem igazán tudott reagálni akkor ott. Mikor sorra kerültek aki ki adta az ebédet, mondta nekik normális hangnemben hogy most lett fel mosva nem akarták újra mosni azért nem volt szabad szaladni. Ő el tudta így mondani normálisan. Kedden én megyek az ebédjéért és aki kiadja , meg fogom kérdezni hogy ki kiabált rájuk, és miért. Nem számonkérni csak megkérdezni hogy mi is volt a gond pontosan. Szeretném mondani neki,vagy ha ott van az aki ilyen stílusban beszélt veluk,hogy rendben van ha nem szabad futni ott, de értenek az én gyerekeim a normális hangnemből is, nem az orditásból és nem szeretném ha legközelebb le lenne kiabálva a kislányom mikor nem csinált rosszat, és egyébként is, nem ordítva kell velük beszélni. A férjem szerint túl gondolom, szó nélkül kellene hagynom. Viszont én nem érzem úgy hogy igaza van, mert ha most nem szólok, legközelebb is ordítani fog rá, rájuk.
2023. ápr. 10. 20:19
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
88%

#5 kis faluban könnyebben elengedik a gyerekeket boltba vagy bárhová. Engem az oviból a 1.5 évvel idősebb nővérem is hazakísért és az iskolába is szülői felügyelet nélkül jártunk.

A kérdésre válaszolva. Sokszor a gyerekek megérdemlik, hogy kicsit erélyesebben szóljanak rájuk. Ha tényleg elcsúszik az lett volna a baj...sokkal nagyobb baj, mint az, hogy esetleg káromkodva rákiabál egy konyhás néni. Így talán legközelebb nem fog a vizes padlón rohangálni.

2023. ápr. 10. 20:48
 12/33 Derjaderja ***** válasza:
95%

Lehet, de ha nem volt ott a szülő, hogy vigyázzon a gyerekre és felügyelje, akkor furcsa lenne számon kérni egy felnőttet, amiért megtette helyette.

A stílust meg nem lehet bizonyítani.

2023. ápr. 10. 20:52
 13/33 anonim ***** válasza:
89%

12-essel ertek egyet, nem voltal ott. Oke, hogy kis falu es megbizhatoak a gyerekek, de a te felelosseged. Barmikor tortenhet olyan dolog, ahol meg szukseg lenne rad, megha kisebb esellyel is, mint egy nagyvarosban, mint lathatod, ebben az esetben is. Ha ott lettel volna, valoszinuleg ezt meg lehetett volna elozni, tenyleg veszelyes a nedves padlon szaladni.

Szoval szerintem is furcsa igy szamon kerni. O is mondhatna, hogy miert nem voltal te ott.

2023. ápr. 10. 20:57
 14/33 A kérdező kommentje:
De nem az a baj hogy szólt..hanem ahogy szólt. De mindegy is, lehet ha úgy jön ki szóba hozom kedden, egyébként hagyom akkor, elvégre először fordult elő, remélhetőleg nem lesz második alkalom hogy orditozzon velük.
2023. ápr. 10. 21:00
 15/33 anonim ***** válasza:
81%
Én nem csodálom, hogy kiakadt. Szart sem keres a sok munkáért és senki nem becsüli meg. A neveletlen gyereked miatt kezdhette elölről a felmosást. Ha el is esett volna a kislány, akkor is ő lenne elővéve gondolom.
2023. ápr. 10. 21:10
 16/33 anonim ***** válasza:
95%

Jaj, istenem, valaki ráordított a gyerekre, most mi lesz? Megszeppent, jól van, majd legközelebb már nem fog, ilyen az élet, fognak még így hozzászólni párszor.

Nyilván azért kiabált rá a nőci, mert felbosszantotta, hogy a gyereked végigtrappol a felmosott kövön a piszkos cipőjével, ki tudja, aznap már hányan cseszték fel, pont akkor robbant az agya, mert felmosott, de így minek.

Ennyi. Nem kell ilyen szintén tutujgatni a gyerekedet meg óvni a világtól, semmi nem történt, ettől még nem fogja azt gondolni, hogy ordibálni kell egymással, de baja sem lesz tőle, hogy valaki rákiabált.

Egy kicsit túltoljátok már, nem ke mindentől megvédeni meg burokban nevelni őket. Majd legközelebb legalább nem rohangál a frissen felmosott kövön, ha magától nincs annyi esze, hogy megvárja, míg felszárad.

2023. ápr. 10. 21:11
 17/33 anonim ***** válasza:
93%

Ezt a 12 eves mondta,hogy kiabalt a neni?.

Ne erts felre nem azt mondom,hogy hazudik,de biztos nem ferditette el a dolgot?.

Mondok egy peldat.

A lanyom sirva jart haza iskolabol,hogy piszkalja nehany lany.mondanak ra mindemfelet,csufoljak.en mint az anyatigris irtam az anyukaknak,tanito neniknek.

Aztan kiderult,hogy az en aranyos kislanyom sem artatlan es meg nekem egett a fejem,meg szabadkoztam,hogy nem tudtam,hogy a lanyom is sáros az ügyben...

2023. ápr. 10. 21:35
 18/33 anonim ***** válasza:
94%

9-14

Nem volt ott a szülő/ nem voltál ott..

A stílust îgy nem lehet számon kérni…

Persze nem ez a normális, de sajnos a gyereknek ezzel is szembesülni kell..

Gyakran lesz még ilyen az életben, amikor nem megfelelő stílust használnak ellenük/ feléljük.

1.

2023. ápr. 10. 21:50
 19/33 anonim ***** válasza:
89%

Annak van igaza, aki azt írta, hogy számonkérheti az illető, hogy a kedves anyuka hol volt, mikor volt az incidens?

Ha nem tetszett a stílus, akkor legközelebb menjen a kedves anyuka, és fegyelmezze ő a saját gyerekét.

Ettől függetlenül megértelek téged is, én is védem a gyerekem, mint egy anyatigris, bár még kisebb.

2023. ápr. 10. 22:03
 20/33 harebell ***** válasza:
100%

A te dolgod nem a többi felnőtt embert nevelni, hanem a saját gyerekeid. Lesz, aki nem úgy nyilvánul meg, ahogy szeretnéd, de nem kérhetsz számon mindenkit. Persze, ha valaki megüti a gyereked, vagy durván megalázza, bántalmazza szóban, az ellen fel kell lépni, de az, hogy egyszer rákiabál egy takarítónő, az szerintem messze nem az a kategória.

És az is igaz, hogy nem voltál ott - amúgy szerintem tök jó, hogy elengeded őket egyedül, megbízol bennük, önállósodnak stb, de ha belegondolsz, ez a helyzet is simán megelőzhető lett volna, ha a nagy annyit mond a kicsinek, hogy nézd, most mostak fel, ne menj rá (vagy legalább annyit, hogy ne szaladjon rajta). Bármilyen okos és megbízható, nem elvárható tőle, hogy minden helyzetet helyesen mérjen fel. Márpedig felnőtt kísérő hiányában mások fognak rászólni a gyerekedre, ki-ki a maga stílusában vagy pillanatnyi hangulatának megfelelően.

2023. ápr. 10. 23:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!