Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak itt ilyen anyukák?

Vannak itt ilyen anyukák?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Olyan anyukák válaszaira lennék kíváncsi aki(k) ezek voltak, vagy azok meg most is

-tisztasag mániásak

-imádnak aludni, lustalkodni

-ha nem alusszak ki magukat akkor másnap nyugusek, fáj a fejük

- nem tudnak 1 mondokat sem (max 1-2)

- rossz volt bizonyos tárgyakból és fél hogy emiatt nem tud segíteni a gyereknek, és nem lesz jó tanuló.

Akár külön külön is, akár így egybe is hátha van valaki 🤣

Hogyan alakult a baba utáni életetek? Sikerült változtatni?

Pl a rend és tisztaságmaniat elegedni?

És az alvás? Én ha felkelek éjjel, akkor másnap nyűgös vagyok. Főleg ha mondjuk a délutáni alvásombol kelek fel akkor nagyon fáj a fejem, rosszul vagyok.

Mondokat nem tudok. Persze vannak könyvek, de na. Értitek...

Az etetés.

Van 600 különbözo felé hozzátaplalas.

Valahol azt írják valahol azt... Ha anyámat kérdezném o mar 3 hónaposan odaadna a csirkecombot a kezébe kis túlzással.

Tanulas: kB 4es tanuló voltam, matekból örültem hogy atmentem annyira nem értettem. Sem a törit, sem a fizikát. Ha ott tartunk majd és kérdez mit mondjak neki? Hogy hülye voltam ezekből és nem tudok segíteni? Persze cserébe jöhet irodalom, nyelvtan, biosz, kémia,azokban tudnék.

Ezek miatt (is) félek gyereket vállalni. Plusz félek hogy rossz anyja lennék, bár nagyon gyerek centrikus vagyok 🥰Anyukák, akik ilyen "paraméterekkel" rendelkeztek, hogyan alakult az életetek a baba után? Sikerült elengedni a dolgokat? Vagy magatokon változtatni?

Köszönöm a válaszokat 😊

2023. ápr. 10. 01:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
61%

Szia!! Egy ido utan teljesen atall a szervezeted pl a nem alvasra. Regen en imadtam pihengetni fekudni filmezni de mar nem ez a legfontosabb. Ilyenkor a gyereked lesz az elso bármilyen hihetetlen:)) meg ne feledd ANYAI ÖSZTÖN!! tenyleg csodas dolog:))

Ne aggodj nincs mitol felni:)

(1.5 eves kislany anyukaja, 25 éves vagyok)

2023. ápr. 10. 02:21
 2/17 anonim ***** válasza:
78%

Nem mondanám, hogy imádok aludni, de az én fejem is fáj, ha hírtelen ébredek kevés alvásból.

Az, hogy iskolában nem voltál jó matekos nem jelenti, hogy most felnőtt ésszel ne tudnál segíteni neki, viszont ha tényleg nem tudsz, akkor majd az apja segít, vagy magántanár.

Mondókák, nem sokat mondókáztam vele. Nem volt türelme hozzá, örökké jött, ment, pakolt. Helyette játszottunk betűkkel, számokkal, állatokkal.

Most 2,5 éves mondogatja a mondókákat, de nem volt igénye eddig rá.

2023. ápr. 10. 05:14
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

- tisztasag mániásak

Ez nem volt igazán releváns, de szeretem a rendet. Nagyon könnyen elengedtem, néha tűzoltok, de simán bírható.

-imádnak aludni, lustalkodni

Lustalkodni nem szeretek, de a napi 7-8 óra alvás nálam kritikus volt és most is az. Na ez az, ami terén nyilván odavágott az élet nekem a gyerekvállalásal, a gyerekem ugyanis kétéves koráig nem aludt rendesen. Ezt az időszakot túlélni tudtam csak, totál kivagyok a keléstől. Nincs szó semmiféle átállásról, egyszerűen szó szerint csak túlélek és visszafogom magam, hogy ne öljek meg másnap senkit, leginkább magamat.

-ha nem alusszak ki magukat akkor másnap nyugusek, fáj a fejük

Pontosan így van, az első félévben óránként keltem, és 13 kilót zabáltam fel csokival meg pizzával magamra, hogy a teljes szerotonin hiányt pótoljam...

- nem tudnak 1 mondokat sem (max 1-2)

Nem tudtam, sőt kínosnak éreztem amikor a csecsemőmhöz beszéltem eleinte. Most már óvónőnek is mehetnék, annyit tanultam :-) emiatt ne aggódj, egy csomó kicsi könyv van, ami segít ebben.

- rossz volt bizonyos tárgyakból és fél hogy emiatt nem tud segíteni a gyereknek, és nem lesz jó tanuló

Erre valók a magántanárok :-)

2023. ápr. 10. 06:11
 4/17 anonim ***** válasza:
80%

Rám majdnem minden igaz. Tisztaságmániás ha így ebben a patológiás értelemben nem is vagyok, de zavar a rumli és a kosz magam körül. Egy idő után elengedtem, nem akarok sem feleslegesen dolgozni (mert lusta is vagyok azért :D ), sem energiám nincs nonstop takarítani, márpedig két kicsi gyerek mellett ez kéne, hogy az általam kívánt színvonalat tartsuk fenn. De amúgy továbbra is bosszant a lakásunk állapota, csak felmérem ésszel, hogy jelenleg erőmön felül állna ezt nonstop úgy tartani, ahogyan szeretném. A gyerekek koszt és rumlit csinálnak kb abban a percben is már, hogy felébredtek, így ezt kénytelen voltam egy kicsit lazábbra venni (egyelőre).

Régebben 10-11 órás alvásigényem volt. Most jó, ha napi 6 óra összejön, az is darabokban. Morcos vagyok ettől, nagyon, de túlélhető és végül is tudok funkcionálni. Az elmúlt ~3 évben hozzászoktam, mondhatni. Annál jobb érzés lesz, amikor végre megint normálisan alhatok.

Sosem tudtam mondókát. Ilyen boci-boci meg ilyen szintű dolgok voltak meg. A 3 éves lányom megtanított párra :D Egyrészt vele ha képernyőt néztünk, az ilyen gyerekdalos-mondókás valami volt mindig, másrészt meg a bölcsiből hazahozta, és én megtanultam vele, utánanéztem amikor kérte, hogy azt mondókázzuk.

Iskolába még nem jutottunk, de valóban van bennem félelem, hogy majd lesznek tárgyak, amikben nem leszek nagy segítsége. De szerencsére itt van a férjem, aki pont ezekben a tárgyakban jó :) Nekem matekhoz, fizikához sosem volt meg a kellő eszem, én a nyelvekben voltam mindig erős, nyelvtan és helyesírás versenyeken is jártam általános iskolában, felnőttként is 4 nyelvet beszélek és nagyon könnyen tanulok újakat. A férjem meg mérnök :) Neki a matek olyan, mint nekem volt a nyelvtan, hogy kb csak pislog, hogy ezt mégis miért kell iskolában tanítani, hát ez egyértelmű :D Szóval kiegészítjük egymást. Illetve a későbbi tanulmányoknál én biológia, kémia érdeklődéssel tanultam tovább, ezek mentek, ezeket értettem, a férjemnek meg ugye a fizika volt az erőssége. Szóval talán ketten együtt kihozunk valamit a lányokból :D

A hozzátáplálás, gyereknevelési irányzatok, mi-hogy jó (szerintem), ez mind internetes utánajárás, tanulmányok, ilyen-olyan gondolatok mentén eldönthető, hogy neked mi a szimpatikus. Mindennek van irodalma az interneten, erre is jó, érdemes belépni olyan fb-csoportokba, amik azt az irányvonalat képviselik, amivel leginkább tudsz azonosulni (pl nálam hozzátáplálásnál a blw-s fb csoport vagy a kötődő nevelés, de hozzátáplálásra biztos vagyok benne, hogy van még egy rakás másik csoport is, hogy segítsen). Ezek tájékozódásra és tapasztalatszerzésre is jók, mielőtt még belekezdesz bármibe is, felkészülsz előre.

2023. ápr. 10. 06:27
 5/17 anonim ***** válasza:
38%
Inkább nyelvtanból se te akarj neki segíteni :///
2023. ápr. 10. 06:38
 6/17 NTBS ***** válasza:
0%
Nyugi, egyre több ilyen van.
2023. ápr. 10. 06:48
 7/17 anonim ***** válasza:

Ja, hat a nyelvtant szerintem is hagyd :D

En jo voltam anno mindenbol, de alig emlekszem valamire. Majd egyutt ujra megtanuljuk, vagy matekbol segiteni fog a ferjem. Ha lesz olyan, amit egyikunk sem tud, es a napkozis tanar sem, akkor majd fogadunk melle alkalmankent tanart.

Nalunk nehezitett terep van, mert kulfoldon elunk, es bar jol beszelem a nyelvet, nem az anyanyelvem. Nyelvtanbol pl. max. altalanos iskolas szintig tudnek talan segiteni, es az is kerdeses. Most elsos a gyerek. Olvasni kell vele otthon gyakorlaskepp, rendszeresen szotarazok, felolvastazom az online szotarral, hogy biztosan jol mondjam. Kivel rengeteg a kulfoldi itt, ezert nem en vagyok az egyetlen, akinek ez kihivas, es van az orarendben heti egyszer felzarkoztato ora, ha valaki barmi okbol lemarad valamiben.

A tisztasag/rend szerintem cssk atmenetileg kihivas. Babakorban babafuggo, a kisebbik mellett siman lehetett csinalni patika rendet, ha a nagy nem volt otthon. A nagy meg mar akkor is tanithato volt a rendre, csak surun kellett emlekeztetni. Pl. bevezettuk, hogy akkor vehet elo ujabb jatekot, ha eltette a regit. Persze, ez nem mindig megy magatol most sem, ha nem vagyok ott, de ha szolok, akkor igen.

1-3 eves kor kozott nehez, akkor mindent kipakolnak, leszornak. Erdemes jatekot csinalni a rendrakasbol, takaritasbol, es akkor azzal is megy az ido. Nekem szeretnek takaritasban is segiteni.

Napi szinten kell porszivozni, mi beszereztunk egy Dyson falra akaszthato akkus porszivot, a ferjem imadja (nalunk o takarit), gyorsan rend lesz.

Kialvatlansag, tobbemberes baba, traumatikus szuleselmeny mellett meg oszinten szolva a rend volt az utolso dolog, ami erdekelt.

2023. ápr. 10. 07:21
 8/17 anonim ***** válasza:

7-es vagyok. Az alvas borzaszto volt a nagyobbik utan, nagyon nem erre szamitottam. Persze, hallottam a kialvatlansagrol, de ugy voltam vele, hogy az en gyerekem tuti jo alvo lesz. Hat, meg a kicsi sem lett, pedig vele ezerszer konnyebb volt minden, az alvas is. Vagyis de, mostanra jol alszanak. A nagynal ehhez 4,5 (!) ev kellett, a kicsinel 3. Es persze kelnek reggel 7-kor jo esetben. Ovi mellett egyebkent meg okes is volt, de a sulival elindult az, hogy mar elmeletben sem tehetem meg, hogy nem kelek fel reggel.

Mostanra ra lehetett oket idomitani, hogy bekenhagyjanak reggel meg egy fel orat, ha elobb ebrednek, de ez sem volt egyszeru. Mennem mar nem kell hozzajuk ejjel, mert a ferjem megy a nagy 3, illetve a kicsi 2,5 eves kora ota.

2023. ápr. 10. 07:39
 9/17 anonim ***** válasza:
55%

Tisztaságmániás voltam. Most 2gyerek mellett (1.5 és 4 évesek) is az vagyok. Csak pár dolgot elengedtem. A játékok amik szét vannak szórva, nem (annyira) zavarnak. De ugyan úgy csillog villog a lakás. Általában

Imádtam aludni. Ha keveset aludtam, másnapos érzésem volt másnap komolyan.

Elsőre kaptam egy olyan gyereket, aki 1 évig 3-4x kelt éjjel. Simán átkattant az agyam.

2.ra kaptam egy olyant, aki 1.5éve 5-6x kel és vissza sem alszik sokszor, hanem virraszt. Most éjjel pl 3x 20percet volt fenn.

Simán elvagyok akár 1 hétig 4 óra (6 részletben) napi alvással.

Fizikából, kémiából sík hülye voltam. Igaz még nem tartunk ott, de ha a gyerekem is sík hülye lesz belőle, akkor ez van. Meg ne bukjon.

2023. ápr. 10. 08:05
 10/17 anonim ***** válasza:

Tisztaságot szeretem én is,de ezt ha folyamatosan csinálom, akkor nincs gond,rend van mint előtte.

Nos,az alvás. Én mindig irigyeltem az olyan embereket, akik átálltak vagy megszokták a nem alvást. Jó nekik. :D gyerek előtt évekig éjszakáztam is a munkahelyemen(azt hittem ez felkészített valahol),ahol azt mondták majd megszokom. Évek után se jött ez el, totál kikészített,akkor volt aki mondta,hogy dehogy szokod ezt meg, ő 10 éve se tudta. Akkor láttam,hogy van aki olyan típusú hogy ezt bírja ennyi,nekik elég pár óra alvás is. Amúgy simán aludtam 10 órákat is gyerek előtt, imádtam pihenni aludni. Engem őszintén nagyon megvisel,fejfájásom az szinte folyamatos,de egy egy rosszabb éjszaka vagy hét után, hónap után már a koncentráció se megy, szédülök,migrénem van. Amikor 1-1 éjszakán aludt/alszik,semmi bajom nem volt, egész nap jó kedvem volt vigyorogtam,stb. Utána mikor újra nem,akkor sajnos nagyon kell küszködnöm,hogy estig kibírjam a napot és még enyhén fejeztem ki magam. De majd biztosan eljön amikor ő is végre aludni fog és mi is. A férjem szerencsére az ellentétem ebben,2 óra alvás után is pörög, vidám stb. Nekem emiatt nem biztos,hogy bevállalok még egy gyereket,nagy kérdőjel.

Mondóka az megy nekem,de ez megtanulható. A rossz jegy meg,szerintem ez is. Volt tárgy ami nem volt az erősségem,de ettől én nem tartok,ha kell újra átnézem. Egyébként pl. nálam a számolások,a matek sose volt az erősségem,de pár éve olyat tanultam amihez töményen kellett és érdekes ment rendesen, gimnáziumba csak letojtam,ez volt a baj,ennyi. Úgyhogy ez nem mérvadó.

2023. ápr. 10. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!