Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyi "én-idő"...

Szerintetek mennyi "én-idő" jár egy anyukának?

Figyelt kérdés
Én idő alatt azt értem, amikor az anyuka zavartalanul a hobbijával, magával foglalkozhat. Napi fél óra? Heti egy? Stb.
2023. ápr. 7. 12:28
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
75%
Hogy-hogy mennyi jár? A férfinek mennyi jár?
2023. ápr. 7. 12:29
 2/29 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem ez marha egyén és gyerek függő...

Én pl beérném heti 2x1 órával. Kicsit egyedül tornázni, vagy megcsinálni a körmöm, ilyesmik. Nem nagy dolgok.

Férjem partner is lenne benne, addig ellenne a gyerekekkel.

Viszont a 1.5 évesem kb 8hónapos kora óta a szepa szakaszában jár, 10hónapja ha csak pisilni is elmegyek ordít.

Így az énidőnek lőttek is. Akármennyivel is érném be.

2023. ápr. 7. 12:32
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Amennyire lehetőség van. Időszakonként változó. Nálunk ahogy nő a gyerek, nekem (meg férjemnek) is egyre több üres óra jut 1-1 nap. De mi nem halunk bele abba se, ha két napig vár a szennyes, vagy rendelt kaja lesz ebédre, szóval mi a nap végén ha fáradtak vagyunk, és a gyerek alszik, akkor lefosunk mindent magasról és csak magunkkal foglalkozunk. Sokan alábecsülik a mentális egészségük fontosságát a poros polccal szemben, és még este is takarítanak, miközben szerintem az ráér. És nem a gusztustalan hányadék lakásokra gondolok, hanem a teljesen vállalhatókra, ami még bőven kibírna pár napot, és mégse érzik úgy, hogy nekik járna egy kis kikapcsolódás, mert "főzni/takarítani kell".
2023. ápr. 7. 12:36
 4/29 anonim ***** válasza:
72%
#2: én szepás gyerek mellől is elmentem ha dolgom volt vagy kellett egy kis énidő. Sírt, de aki vele volt elterelte a figyelmét, megvigasztalta. Én is vigyáztam a nővérem lányára minden szerdán, amikor elment tornázni. Sírt, de képes voltam megvigasztalni. Persze egyszerűbb odaadni az anyának, hogy sir a gyerek utánad. Egy családban mindenki fontos.,az anya igényei is.
2023. ápr. 7. 12:42
 5/29 anonim ***** válasza:
54%

Akkor jár az énidő, ha van aki addig vigyáz a gyerekre. Van, akinek a fél napja énidő, mert nagyika átvállalja, más meg örül ha meg tud fürdeni egyedül.

Nincs olyan, hogy “jár.”

2023. ápr. 7. 12:44
 6/29 anonim ***** válasza:
79%
Amennyi jut. Nekem sok jut.
2023. ápr. 7. 12:46
 7/29 A kérdező kommentje:

1#-es Feltehetem úgy is a kérdést, hogy nektek, anyukáknak mennyi időtök van magatokra, hobbitokra.

Apukáknak is jár természetesen, én most az anyukákra vonatkozóan tettem fel a kérdést, kíváncsiságból.

2023. ápr. 7. 12:46
 8/29 anonim ***** válasza:
91%

Jár az énidő az biztos. Az előző válaszadóval értek egyet a mentális egészség nem alábecsülendő. Épp anyával a gyerek is kiegyensúlyozottabb. Nyilván elsődlegesen az anya a gondozó, de ha a héten van pár órája magára az már jó. Kit mi kapcsol ki (pl. valakinek a zavartalan házimunka végzése vagy főzés is már kikapcsolódás a folytonos nyekergés hallgatásához képest).

Ez az énidő az anyukatársadalomban még mindig tabu valahol...

Nyilván az énidőt senki nem úgy érti, hogy lepasszolni a hét minden napján fél napokra a babát (sokan így gondolják ezért megbélyegzik a másik anyát ha énidőről beszél). Meg sokan egyből jönnek a minek szültél szöveggel.

De lássuk be a mai világban nincs segítség. A nagyszülők dolgoznak sok helyen, vagy már túl idősek. Apuka kidolgozza a belét többnyire. Anya meg otthon van sokszor teljesen elszigetelve egy halom elvárással felé. És anyának is csak egy élete van, amit nem depresszióba süppedben csöndben tűrve szeretne lelélni.

2023. ápr. 7. 12:47
 9/29 anonim ***** válasza:
45%

4!

Az a te gyereked, ez meg az enyém.

Hidd el, próbáltuk elégszer.

Nekem nem kikapcsolódás, ha tudom ordít otthon.

Se férjemmel, se anyámmal nincs el. Pedig anyám 4 gyereket felnevelt, van tapasztalata....

Nekem ilyen gyerek jutott.

2#

2023. ápr. 7. 12:50
 10/29 anonim ***** válasza:
67%
2. Pedig menj, lépj ki az ajtón. Ülj be egy kávéra, menj el körmöshöz. Muszáj, mert bekattansz. Persze bömbölni fog, de majd elmúlik szép lassan. Hidd el, ez kell neked is.
2023. ápr. 7. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!