Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lett a kapcsolattal, ha az...

Mi lett a kapcsolattal, ha az egyik fél akarta volna a terhességet, a másik viszont nem?

Figyelt kérdés

Ilyen helyzetben vagyunk...

Én vagyok a kapcsolatban a nő, nem szeretnék gyereket (még, az, hogy a jövő mit hoz, nem tudom, egyelőre biztosan nem). Nem tervezetten lettem terhes.

A párom viszont örült a hírnek, azonnal tervezte, hogy melyik szoba legyen babaszobává alakítva, elmondta azonnal a kedvenc fiú és lány neveit, meg hogy szerintem melyik hangzik a legjobban a vezetéknevével?! Nekem ez így túl gyors, még csak egy éve sem vagyunk együtt, nem is élünk együtt... Szeretem, de ekkora áldozatot nem hozok még érte sem.

Mondtam, hogy nekem erről gondolkozni kell, nem tudok azonnal babanevekről, meg babaszoba tervekről társalogni vele. De egy percig sem kell gondolkoznom igazából, mert tudom, hogy képtelen lennék jelenleg végigcsinálni egy terhességet, felnevelni egy gyereket.

Ilyenkor garantált, hogy a kapcsolatnak is annyi? A páromat szeretem, nem akarnám elveszíteni. Anyukám tanácsa az volt, hogy mondjam azt, elvetéltem, korai terhességnél megeshet bármikor, ok nélkül is.

2023. ápr. 4. 15:46
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

2 gyerek után és nem abortusz pártiként 21 éves fejjel, ha visszagondolok biztos nem tartottam volna meg.

Mire? A fél éves kapcsolat vagy anyámék nyakára?

25 évesen szültek saját lakásba, jól fizető munkával, azt hittem biztos kapcsolatba. Aha...apuka a gyerek 1 éves korában rájött hogy a családosdi nem neki való. Ha nem lett volna lakásom és megtakarításom mehettem volna anyaotthonba.

Most 34 éves vagyok, 2 lányom van. A férjem nagyon szeretne még egy gyereket, én még várnék 1-2 évet de ha becsúszna védekezés mellett nem vetetném el.

2023. ápr. 4. 16:46
 32/44 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan ilyen helyzetben nem voltam még, egy ismerősömnél volt ez, hogy a lány abortusza után nem sokkal szétmentek (mondjuk ott mindketten még tizenévesek voltak, egzisztencia nélkül). Viszont az nem reprezentatív, nem jelent semmit, hogy más kapcsolatával mit tett. A ti helyzetetek mindenképp más és különleges.

Szerintem nem jó anyukád tanácsa. Igenis beszéld meg a pároddal, hogy te nem akarod megtartani a babát.

2023. ápr. 4. 16:52
 33/44 anonim ***** válasza:
85%

Kérdező,

Valószínűleg a londoni msc diplománál vége lenne gyerek nélkül is.

Az élethelyzetedben biztosan nem vállalnék gyereket.

A kapcsolatod erre rámegy…

De jobb most, mint lassan

2023. ápr. 4. 17:11
 34/44 anonim ***** válasza:
26%
Apád tudja hogy milyen "nőt " vett feleségül?:-D Remélem anyuci annak is örül ha neki hazudik az édes pici lánya vagy a férje
2023. ápr. 4. 18:10
 35/44 anonim ***** válasza:
16%
Itt nem a koroddal van baj, hanem a gondolkodásoddal, annyira gyerek vagy még te jó ég. Inkább a korosztályodban kellett volna pasit keresned..egy ártatlan baba szívja meg az egészet, mert a szülei nem figyeltek rendesen...
2023. ápr. 4. 18:16
 36/44 anonim ***** válasza:
80%

35: miért, milyen legyen egy 21 éves? Nem nagyanyáink idejét éljük, ahol ennyi idősen már minimum második gyereküket várták.

Szerintem korához teljesen korrekten gondolkodik, egyedül a védekezés, amit komolyabban lehetett volna venni. Mondjuk 2 védekezési módot alkalmazni egyszerre, ha tényleg ennyire nem szeretne gyereket. Tehát például óvszer ÉS megszakítás VAGY gyógyszer ÉS megszakítás. Magában a megszakítás tényleg rizikós. Kettő együtt már jobb.

Szerintem inkább élje ki magát mindenki 20-as éveiben, mert ha nem teszi meg, később ezt megbánná. A gyerek nagy felelősség, és ez nem közhely. Oké, lehet utazgatni, kirándulgatni gyerek mellett, de mindenki (akinek van gyereke), az tudja, hogy ez sosem lesz ugyanolyan. Emellett a gyerek a legcsodálatosabb ajándék egy szerelmes pár életében, de erre az ajándékra pont ráérnek 30 éves kor körül.

2023. ápr. 4. 18:24
 37/44 anonim ***** válasza:
92%

Egyetlen esszeru lepes itt az abortusz, semmi mas.

De legyen gerinced es ne hazudozzal, aztan majd elvalik, hogy mi lesz.

2023. ápr. 4. 18:39
 38/44 anonim ***** válasza:
73%
Aki itt azt írja éretlen, hát szerintem meg teljesen éretten gondolkozik 21 éves létére, sőt sok idősebb se látja ilyen tisztán a dolgokat. Viszont szerintem is mond el neki korrekten,az az egyenes út. Amúgy azt gondolom,hogy ahol fontosak egymásnak és igazán nagy a szerelem ott ezt szépen meglehet beszélni és a férfi is megérti illetve emiatt nem hagyja el a párját,ha fontos neki. Ha nem,meg jobb is hogy kiderül.
2023. ápr. 4. 20:24
 39/44 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a helyzetben sok ez a 12 ev koztetek.

Te 21 eves vagy, egyetemre jarsz, a szuleid penzelnek (amivel nincsen semmi baj, nem negativnak szantam). A parod harmincas, benne van a korban ahogy mondani szoktak, habar furcsa, hogy ilyen hirtelen elotortek belole az apai osztonok, holott elmondasod szerint a kozeli jovoben nem gondolkodott csaladapitasban. Raadasul egyutt sem eltek, alig ismeritek egymast, csupan fel eves a kapcsolat. Kvazi idegenek vagytok egymasnak. Gyerekkel vagy anelkul, az mindenkeppen boritekolhato, hogy ti sokaig nem lesztek egyutt. En megszakitanam ezt a terhesseget.

2023. ápr. 4. 20:34
 40/44 harebell ***** válasza:
70%
Az abortusz nem kérdés, inkább az, hogy a kapcsolatból mi lesz. Lehet, hogy eddig tényleg komolyan gondolta a párod, hogy még nem áll készen az apaságra, de ha a terhességed hírére ennyire belelkesült, nem biztos, hogy szívesen kivárja azt a ki tudja hány évet, mire te is megérsz rá. Amúgy nem is tudom, hogy gondolta, hogy féléves kapcsolatban, 21 évesen, tanulmányaid közepén bevállalod a babát... vagy pillanatnyi elmezavar, vagy tényleg nagyon szeretne már családot alapítani, csak ez eddig ilyen erősen nem tört benne felszínre. Szerintem valószínűleg szakítotok, mert teljesen mást kerestek most az életben, de mindenképpen beszéljétek meg őszintén.
2023. ápr. 4. 23:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!