Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi lett a kapcsolattal, ha az...

Mi lett a kapcsolattal, ha az egyik fél akarta volna a terhességet, a másik viszont nem?

Figyelt kérdés

Ilyen helyzetben vagyunk...

Én vagyok a kapcsolatban a nő, nem szeretnék gyereket (még, az, hogy a jövő mit hoz, nem tudom, egyelőre biztosan nem). Nem tervezetten lettem terhes.

A párom viszont örült a hírnek, azonnal tervezte, hogy melyik szoba legyen babaszobává alakítva, elmondta azonnal a kedvenc fiú és lány neveit, meg hogy szerintem melyik hangzik a legjobban a vezetéknevével?! Nekem ez így túl gyors, még csak egy éve sem vagyunk együtt, nem is élünk együtt... Szeretem, de ekkora áldozatot nem hozok még érte sem.

Mondtam, hogy nekem erről gondolkozni kell, nem tudok azonnal babanevekről, meg babaszoba tervekről társalogni vele. De egy percig sem kell gondolkoznom igazából, mert tudom, hogy képtelen lennék jelenleg végigcsinálni egy terhességet, felnevelni egy gyereket.

Ilyenkor garantált, hogy a kapcsolatnak is annyi? A páromat szeretem, nem akarnám elveszíteni. Anyukám tanácsa az volt, hogy mondjam azt, elvetéltem, korai terhességnél megeshet bármikor, ok nélkül is.

2023. ápr. 4. 15:46
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:

"Kérdezö, de 21 éves létedre minek kezdesz egyáltalán 33 éves, családalapítás korában lévő férfival, ha nem akarsz gyereket még évekig?"

Mire fel vagyok számon kérve?

Beszéltünk már erről, akkor azt mondta, hogy nem gondolkozott soha komolyan a gyerekvállalásról, abban sem biztos, hogy kész lesz bármikor is az apuka szerepre. Ő élni akar, nem hiányzik neki az, hogy egy kisgyerekhez, meg óvodai/iskolai szünetekhez alkalmazkodjon, ezek a legjobb évei, sosem cserélné el arra, hogy az óvoda-munkahely között ingázzon, este meg ahelyett, hogy pihen, vagy barátokkal van, mesét olvasson és altatással szenvedjen. Tehát nem, baromira nem tartott ott, hogy ő mostanában akarjon gyereket.

2023. ápr. 4. 16:08
 12/44 anonim ***** válasza:
94%
A reakcioja nem ezt mutatja.
2023. ápr. 4. 16:10
 13/44 anonim ***** válasza:
95%
Jó, most meg kiderült, hogy mégis ott tart. Van ilyen, ennek fényében kell átgondolni a kapcsolatot.
 14/44 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem ez a kapcsolat így is halálra van ítélve: Te sóvárogsz, hogy miket nem csináltál még meg az életben, míg a párod már családot szeretne. Az, hogy neki még vagy 10 évet várnia kellene, elvárni tőle, hogy max 40 évesen lehet apa, az is igenis lemondás a részéről.

Persze ezt lehetett volna előre tudni, már amikor ebbe a kapcsolatba belekeztetek. Talán jobb most ezt hagyni.

Még ez: "Élni szeretnék még, nem feladni mindent, hogy babázzak..."

Nem hal meg valaki, csak azért, mert gyereke van.

15/44 A kérdező kommentje:

Kérdezném, hogy akik a védekezéssel jönnek, miért ennyire magabiztosak abban, hogy nem védekeztünk?! Csak, mert egyik védekezési módszer sem 100%-os, és nem segítenek a kötözködő válaszaikon a helyzetemen, sőt, kevésbé terhes sem leszek a semmitmondó válaszoktól!

Védekeztünk, gondolom most meghazudtoltok, lapozzunk. Nem emiatt írtam ki a kérdésemet.

2023. ápr. 4. 16:12
 16/44 anonim ***** válasza:
46%

Ha ennyire okos vagy akkor minek kérdezősködsz itt?

Védekezni nem tudsz, de nagy tervek és életlátás megvan. Irány London. Majd ott is felcsinálnak páran aztán jössz ide vernyákolni. XD

Nyilván ezt mondja neked amikor 21 éves komolytalan fruska vagy. 1 év alatt már rég össze kellett volna költöznötök ha ő is annyira biztos ebben.

17/44 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, ne háborogjál. Védekezés nélkül szexelsz, olyanokat írsz, hogy neki annyiban változna az élete, hogy munka után meg hétvégente babázik, anyád azt tanácsolja, hogy hazudd, hogy elvetéltél, ne haragudj, de nem sok ész jutott neked. Ilyekor neked kuss van, szépen elveteted a gyermeket, és ha van benned gerinc, hagyod a párod a francba. És ne te döntsd el helyette, hogy kész van-e az apa szerepre, mert elmondásod alapján jelenleg nem ő háborog, hogy még bulizni akart, hanem a babaszobát tervezgeti veled ellentétben.
 18/44 A kérdező kommentje:

"Nem hal meg valaki, csak azért, mert gyereke van."

Való igaz, de az én terveimet egy gyerek jelenleg tönkretenné teljesen. A mostani életembe nem fér bele az anyaszerep.

2023. ápr. 4. 16:13
 19/44 A kérdező kommentje:

16. és 17. válaszolók, normálisak vagytok amúgy? Anyátok nem tanított nektek illemet, vagy mi a gond? Így se ismerőssel, se ismeretlennel nem beszélünk. Milyen szöveg ez, hogy csináltassam fel magam Londonban is, meg hogy nekem kuss van? Pofátokról nem sül le a bőr, hogy ilyen stílust engedtek meg magatoknak? A gyereketeknek is ezt tanítjátok, meg azt látja, hogy anyának otthon kilóg a kapa a szájából, akkora paraszt?!

Nem, nem azért írtam ki a kérdést, hogy idegen nők számon kérjenek, hogy védekeztünk-e, vagy sem (leírtam, hogy igen, csak éppen értelmezni kéne az olvasott szöveget).

2023. ápr. 4. 16:16
 20/44 anonim ***** válasza:
100%
Erről beszélgetni kelettt volna már hamarabb. Sajnos ez jó tanulság lesz mind a kettőtöknek.
2023. ápr. 4. 16:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!