Első baba esetében mikor múlt el nálatok teljesen a "pánik"? Mikor vette át a helyét a magabiztosság, nyugalom?
28 evesen szultem az elsot. En nem eltem meg ugy, hogy nagyon izgultam volna, a ferjem viszont mast allit, es valoszinuleg neki van igaza, mert sokaig felt masodik gyereket vallalni, annyira mely nyomokat hagyott benne, hogy minden terheseknek szolo intelmet szigoruan betartottam (pl. camambert sajt, szalami, Balatonban nemfurdes meg 40 fokos melegben sem, meg hasonlo okossagok). Nehez szules es gyermekagyas idoszak utan a mindennapi rutin is tele volt kihivasokkal. Kialvatlansag, sok siras a gyerek reszerol (meg idonkent alsajat reszrol is), rajonni, hogy refluxa van es tejfeherjeerzekeny, nekem dietat tartani, hordozni honapokig gyakorlatilag egesz nap olyan 6-8 orakat, napi 25+x szoptatni, es vegre megelni azt, hogy nem sir, csak eppen sokszor ebred ejjel.
Szoval nekem nem jott a magabiztossag erzese. Volt egy adag szules utani depim is, amiben szakember segitett. A masodik gyereknel mashogy alakult. Nyugodtabb, sokkal jobban alvo babam lett, gondos statisztikanezes utan kivalasztott szulest kisero szakemberekkel. Volt idom magamra, jobbakat aludtam, kezdettol nem ereztem magam olyan elveszettnek.
Azt akarom mindezzel mondani, es mas anyakon is ezt latom, hogy inkabb attol fugg a magabiztossag, hogy milyen gyereket kapsz.
Magánintézményt választunk mindenképpen, de köszönöm az erre érkező választ.
Igen, nyilván sok múlik azon, hogy mennyire leszünk "viharvertek", hogy milyen lesz a babánk alaptermészete... Magamból, és a páromból kiindulva, bízom egy nyugis babában, de ez nem ettől függ, tudom. Azért remélem a legjobbakat, ha pedig minden kötél szakad, tele vagyunk segítséggel is, attól sem riadunk vissza.
Pánik nem volt, néha feszültem be olyanokon, hogy nem haladunk a házzal, de mire a helyén volt a gyerek ágya, már ez is elmúlt 😅 mondjuk már 9 hós és továbbra is a nappali egyik sarkában "lakik", de legalább már nem stresszelek rajta 😆.
Hogy tudok-e vele bánni, az sosem aggasztott, kutyázok 10+ éve, tudom mi a következetesség, van munkahelyem nekem és az apjának, így amire szükség van, azt megvesszük. Azon aggódtam néha, hogy ne legyen beteg, de igazából ezt is el tudtam engedni. Ha az lesz, megtesszük majd, amit tudunk. És ennyi.
Ha erre alapból hajlamod van, és nem meg, az elengedés, fordulj szakemberhez.
Ne izgulj túl leszel rajta,én pl mikor megszültem utána is izgultam ;) jajj most miért nrm.tartja mar magát miŕtt nem fordul át stb :D
Mert lusta volt :D minden rendben van vele csak mások véleményére vagyunk kivancsiak és megijedünk :)
Boldog baba várást!
A rossz indulatú kommenteket mrg sz*rd le :D
Megmondom neked őszintén egész terhesség alatt ezeken kattogtam, amiket felsoroltál.
Megszületett a baba már a kórházban tettem amit kell minden pánik nélkül. Szerintem a hormonok segítenek ebben. Hidd el simán menni fog. Annyira más érzés ott lenni a saját babáddal, hogy úgy fog jönni minden mintha már régóta az anyja lennél. Bízz magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!