Kisgyerek kisgond, nagy gyerek nagygond?
Amikor azt mondják, hogy sokkal nehezebb lesz a gyerekkel később, mint babakorban, akkor mire kell gondolni?
(a dackorszakot leszámítva, mert azt elhiszem, hogy nehezebb, mint a babakor, mert a nemalvás, fizikai megterhelés mellé még bejönnek az ordítva ellenkezések).
Ez az első egy év nekem brutál volt, nem tudom hova lehet ezt még fokozni 😵
Azt tudom, hogy nem mindenkit visel meg, ha nem alhat.
Olvastam olyat, hogy az anyuka 23:00-kor megy lefeküdni és 4kor már ébren van, hogy tudjon minden nap főzni. És abban a pár órában is 1x-2x felkel valamelyik gyerekhez.
Én meg döglődöm.
Nincs senki aki segítened neked? Anya, nagymama, apuka?
A gyerekvállalás igazából nem mikrocsaládos feladat. Csak a mai tarsadalom várja el, hogy "magadnak szülj".
Szerintem mihelyt javul a gyereked alvása és tudsz egyhuzamban 6 órát aludni, egész más színben fogod látni a világot és a gyerekvállalást is. Csak addig rohadt nehéz eljutni...
mint kiderült, extrém rosszul viselem a rossz alvást.
Ha néhány naponta tudok egy órát aludni, az rajtam már nem segít :(
Kérdező én megértelek, mert ugyanez volt. Én írtam, hogy nekem az első év volt a legnehezebb, és semmi se volt olyan nehéz, mint az. Ezt csak az érti, akinek a gyereke sose alszik, hogy mindegy mennyit hisztizik, mindegy, hogy kottarészegen hozod haza a rendőrségről, vagy füvezni akar, nem tanul, bármi, soha semmikor semmi nem olyan kimerítő, mintha egy évig max 40 percet alszol 3 óránként.
De hidd el, élettanilag ez javul, egy éves koruk körül nagyon sokat fejlődnek, két évesen meg pláne, az idegrendszer akkor már megérik a huzamosabb éjszakai alvásra (ha meg is ébred). Szóval könnyebb lesz, hidd el, és nem igaz, hogy ezek után ugyanolyan nehéznek fog tűnni egy kis hiszti. Nekem a dackorszak is nevetséges volt, onnantól, hogy végre alhattam. Lesznek még nehézségek, de kipihenten az semmiség már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!