Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kisgyerek kisgond, nagy...

Kisgyerek kisgond, nagy gyerek nagygond?

Figyelt kérdés

Amikor azt mondják, hogy sokkal nehezebb lesz a gyerekkel később, mint babakorban, akkor mire kell gondolni?

(a dackorszakot leszámítva, mert azt elhiszem, hogy nehezebb, mint a babakor, mert a nemalvás, fizikai megterhelés mellé még bejönnek az ordítva ellenkezések).

Ez az első egy év nekem brutál volt, nem tudom hova lehet ezt még fokozni 😵

2023. ápr. 1. 14:35
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy nem mindenkit visel meg, ha nem alhat.

Olvastam olyat, hogy az anyuka 23:00-kor megy lefeküdni és 4kor már ébren van, hogy tudjon minden nap főzni. És abban a pár órában is 1x-2x felkel valamelyik gyerekhez.

Én meg döglődöm.

2023. ápr. 1. 22:41
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nincs senki aki segítened neked? Anya, nagymama, apuka?

A gyerekvállalás igazából nem mikrocsaládos feladat. Csak a mai tarsadalom várja el, hogy "magadnak szülj".

2023. ápr. 2. 05:05
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem mihelyt javul a gyereked alvása és tudsz egyhuzamban 6 órát aludni, egész más színben fogod látni a világot és a gyerekvállalást is. Csak addig rohadt nehéz eljutni...

2023. ápr. 2. 08:19
 14/18 A kérdező kommentje:

mint kiderült, extrém rosszul viselem a rossz alvást.

Ha néhány naponta tudok egy órát aludni, az rajtam már nem segít :(

2023. ápr. 2. 09:21
 15/18 anonim ***** válasza:
80%

Kérdező én megértelek, mert ugyanez volt. Én írtam, hogy nekem az első év volt a legnehezebb, és semmi se volt olyan nehéz, mint az. Ezt csak az érti, akinek a gyereke sose alszik, hogy mindegy mennyit hisztizik, mindegy, hogy kottarészegen hozod haza a rendőrségről, vagy füvezni akar, nem tanul, bármi, soha semmikor semmi nem olyan kimerítő, mintha egy évig max 40 percet alszol 3 óránként.

De hidd el, élettanilag ez javul, egy éves koruk körül nagyon sokat fejlődnek, két évesen meg pláne, az idegrendszer akkor már megérik a huzamosabb éjszakai alvásra (ha meg is ébred). Szóval könnyebb lesz, hidd el, és nem igaz, hogy ezek után ugyanolyan nehéznek fog tűnni egy kis hiszti. Nekem a dackorszak is nevetséges volt, onnantól, hogy végre alhattam. Lesznek még nehézségek, de kipihenten az semmiség már.

2023. ápr. 2. 09:46
 16/18 anonim ***** válasza:
35%
#15, neked még nincs kiskamasz, kamasz gyereked, ez 1000%. Addig nem tudod milyen ez! Épp ez a lényeg, addig csak sejted. Néha azt kívánod,bárcsak a gondokat pár nap nem alvással ki tudnád váltani.
2023. ápr. 2. 13:37
 17/18 anonim ***** válasza:
67%
Igen, mint írtam 9 éves. És inkább végignézném, hogy a 9 évesem stikában alkoholt iszik, mint még egy rohadt ÉV nem alvás. Ő nem napokig, hanem egy teljes évig nem aludt. Most is dacol, hogy nem akar tanulni, nem érdekli semmi, szemtelen néha, volt, hogy betörte a másik gyerek orrát, mert elvették a cuccát, és botrány volt belőle, a nyakunkra járt a gyámügy is miatta, de akkor SE volt olyan nehéz, mint az első év. Soha. Nekem nem. Lehet téged mentálisan hazavág, hogy nincs kedve a gyereknek házit írni, és motiválnod kell, de nekem semmi nincs, ami annyira kikészítene, mint a nem alvás.
2023. ápr. 2. 19:46
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Ennyire nincs senki, aki segítsen neked ebben? A férjed hogy áll ehhez a dologhoz?
2023. ápr. 2. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!