Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tappenz alatt mi fér bele?

Tappenz alatt mi fér bele?

Figyelt kérdés

Jelenleg veszélyeztetett terhesként fekszem itthon, 5 hete. Természetesen kezdek megbolondulni. Remélhetőleg, hamarosan vége ennek az időszaknak (fekvés), de maradni fogok tappenzen.

Már most szívesen almodoznek róla, szóval mit lehet és mit nem?

Színház, mozi, ikea, séta az erdőben? Hová mehetek (természetesen, ha az egészségünk engedi)?

2023. márc. 31. 21:06
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Jelentem, elmentem (a férjem vitt kocsival) a közeli városban lévő Burger King-be, mert már régóta kívántam. Tappenz csaló lettem... :D

Köszönöm a válaszokat, megkérdezem majd az orvost.

2023. ápr. 1. 17:26
 22/30 anonim ***** válasza:
31%

3

11 hetesen kezdtem a fekvést

2 hétig fel sem kellhettem

Azóta kímélet., megfőzök stb, de semmi nagyobb

De van 2 kicsi ovisom is.

24 hetes vagyok

Nem nagyon ment a visszarázódád ( nem is lehet… nekem vègig kímélet, veszélyeztetett, nem kell feküdni, intézhetem a dolgaim, de pl egy főzés után érzem, hogy le kell ülni.

Sok mg mellett is keményedek.

( terhesség előtt napi szinten edzettem, aktív életem volt

Korábbi terhessègnél egészen 38. Hétig dolgoztam)

De sokáig ülni sem tudok..

Plusz egy filmet pisi nélkül sem birok màr

2.

2023. ápr. 3. 07:18
 23/30 Derjaderja ***** válasza:
23%

Én azt gondolom erről egyébként, hogy amikor valaki munkaképtelen más okból, például táppénzen lévő/leszázalékolt krónikus beteg vagy stroke-ot kapott és rehabilitálódik/még nem dolgozhat, vagy depressziós stb akkor nem büntetni szoktuk, hogy Te gyökér, ha már még a társadalom tart el, hogy képzeled hogy moziba mész, hanem szakmailag inkább pártolni kell, hogy a mobilitását, a szociális szerepeit, lelki erejét a lehető legjobban még tudja tartani, egyrészt humanitásból, másrészt mert az a társadalmi érdek is, hogy az emberek a lehető legjobban legyenek. Ellenkező esetben a munkaképtelen ember még betegebb lesz.

Másrészt ép ésszel nem gondolja senki, hogy azért mert vki el bírt menni a sarki moziba, attól még tud buszt vezetni, árut pakolni, egy óvis csoportot igazgatni, egy reptér műszaki berendezéseit felügyelni stb.

A terhesség két dologból más csak.

1. Átmeneti

2. Közhasznú. A terhes nő a köz érdekében vállalta el az ő egészségét veszélyeztető állapotot.

Az összes más szempontból ugyanaz, mint az előzők. Az hogy mit csinálhat és mit nem, az egy orvosi döntés, és ne a szomszéd Juliska vagy a gyerekmentes övezet blog "megítélése" döntsön.

Annak sincs sok értelme hogy ne lehessen elhagyni a lakóhely körzetét. Feltehetően még a kartoték rendszeren alapuló ellátásból maradt őskövület szabály ha van ilyen. Ma már nincs relevanciája és nem is instruálja így senki a beteget.

Nyilván van egy ésszerű határ pl ne bóklásszon egyedül a Bükk közepén éjjel. De az logika, hogy aki moziba tud menni az dolgozni is tud, az nettó rosszindulat, alaptalan és káros is.

2023. ápr. 3. 07:43
 24/30 anonim ***** válasza:
13%

Off:

"közhasznú"

Két gyerekes anyaként: LOL :-D

És látom, ahogy vérig sertodsz amikor urunk kijelenti, hogy közjószág...

Ez mindenkinek a magánügye.

Off vége

2023. ápr. 3. 07:49
 25/30 Derjaderja ***** válasza:
44%

Bizonyos értelemben igen.

Másrészt meg nem, ha a társadalom keretében értelmezzük.

A pártpolitikát hagyjuk már, ezer éve mindig is mindenki tudta, hogy a következő generáció felnevelése társadalmi érdek.

Ezek ugyanúgy csúfot űztek ebből mint a kokárdából vagy bármiből, de q lènyeget ez nem változtat.

2023. ápr. 3. 07:52
 26/30 anonim ***** válasza:
35%
23 ezt nem jól tudod én voltam pánik és depresszió miatt táppénzen. De felhívta a figyelmem a szakorvos, hogy bármikor ellenőrizhetik, hogy otthon tartózkodom és nem csak kihasználom a rendszert, ugyan így igaz minden féle táppénzre főleg a hosszabbakra, pl terhesség. Ha elsőre nem vagy otthon mennek sűrűbben illetve neked kell bebizonyítani, hogy orvosnál voltál. Ettől független valószínű nem fogja keresni senki de bármikor lehet egy rossz akarod vagy olyan a munkahelyed, hogy leellenőriznek. De ez a hivatalos állás a kérdezőnek nem tetszik ő még a bibi bi csak azért is elmentem burgerbe agyi szinten van. Most ezzel mit csináljak ?! Egészségére.
2023. ápr. 3. 10:02
 27/30 anonim ***** válasza:
75%
Egy ismerősöm gerincservvel volt majdnem 1 évig táppénzen. Vígan járt nyaralgatni, moziba, esküvőre, vásárolgatni. Panaszkodott közben, hogy neki hogy fáj, de állítása szerint az orvos nem tud vele mit csinálni egyelőre. Ez tappenzcsalas. Az, hogy egy kismama nem megy dolgozni, mert úgy érzi nem tudja ellátni munkáját, pláne ha komoly orvosi oka van rá, az nem tappenzcsalas.
2023. ápr. 5. 11:18
 28/30 anonim ***** válasza:
54%

Egyébként táppénz akatt én megkérdeztem elutazhatok-e 200 km-re

Mind jogilag, mind egészségügyileg

Utazhattam

2023. ápr. 5. 14:19
 29/30 Derjaderja ***** válasza:
56%
2023. ápr. 5. 17:57
 30/30 A kérdező kommentje:
Köszi, ezt én is olvastam. :)
2023. ápr. 5. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!