Ha az apa igényelte a gyedet és megbetegszik, akkor elmehet táppénzre?
Gyed alatt az apa otthon van, minek menne táppénzre? elárulod?
Táppénzre az megy akinek munkaviszonya van, és dolgozik-ha megy.
Ha apa munkavégzés mellett igényli a gyedet akkor természetesen mehet táppénzre, de nyílván ha fiz nélkülin van akkor nem.
Amúgy én is azt tapasztaltam (számfejtő vagyok), hogy apuka akkor igényli a gyedet, ha anyukának csak segély járna. De ehhez semmi közünk.
+ha anyukának csak segély járna.
Álmodban.
Szerintetek két személy közül egy családban melyik dolgozzon kisgyerekek mellett: az aki keres 130-at egy hónapban, vagy az aki 400-on felül keres egy hónapban?
A család nem arról szól, hogy ki a nő, ki a férfi, hanem arról, hogy a keményebb időben is helyt kell állni, akár nő, akár férfi is az illető.
És azért tegyük hozzá: 19 éve a havi 400-on felül lévő kereset nettóban-az pénz volt. Még volt értéke. És ha azt a nő kereste meg, akkor ő.
Egy család nem arról szól, hogy a férfi, hanem ketten vannak akik a gyermekeikért dolgoznak és hajtanak. Főleg ha semmiféle segítségük nincs, és nem támaszkodhatnak senkire és semmire csak a két kezükre. Természetesen az ilyen nő nem megy se gyesre, sem gyedre, hanem hajt értük.
Szóval milyen segélyekről is beszélsz?
9 "Ha az apa igényelte a gyedet"
A gyed+táppénz nincs együtt sosem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!