Mi történik ha megbetegszem? Mindenki azon van, hogy hogyan kerüld el, de milyen az ha megbetegszel a koronával?
Meddig tart?
Milyen a lefojása?
Ha belehalok, fájni fog?
Ha túlélem, immunis leszek?
Ilyenkor nagyon sok megfázásos, náthás, köhögős betegség kapja el az embert. Egy köhhintésre nem kell eltemetned magad. Ha a cov-2 fertőz meg, sem kell eltemetned magad. Minél fiatalabb vagy, azaz nem aggastyán, és minél jobb az immunrendszered, annál kevésbé fogod észrevenni, hogy beteg vagy. Becslések szerint az elkapott fertőzöttek 80%-a tünetmentesen kihordja a betegséget. Gyanú akkor lép fel, ha belázasodsz, és köhögsz. A lázzal szokott járni fejfájás. Ekkor is lehetsz simán influenzás (megjegyzem, az sem veszélytelen).
Meddig tart? Tünetmentestől a két héten át a temetésig bármeddig. Ha túléled (ez a valószínű), igen, immunis leszel, vagy egy későbbi megfertőzés esetén enyhébb lefolyású lesz.
Szedj c-vitamint legalább 2000mg-ot naponta addig is. De ha 4-5000 mg-ot szedsz, az még jobb.
"a fertőzöttek 80%-a tünetmentesen kihordja a betegséget" - ez így NEM igaz. 80% nem igényel kórházi ellátást, de NEM tünetmentes (és FERTŐZ 5-6 hétig!)
kb. 2 hét lappangás: ez a rész még tünetmentes, ált. 2 hét (2-27 nap).
kb. 3 hét betegség (2-8! hét). Magas láz, száraz köhögés, fejfájás, légzési nehézség, esetleg ízületi fájdalom.
Ha egészséges fiatal vagy akkor nem valószínű, hogy meghalsz (de lehetséges). A legnagyobb a veszély a 80+-osok körében, de közöttük is 85%-os arányú a túlélés.
Ha túléled, akkor minden valószínűség szerint immunis leszel (de még nagyon sok minden van, amit nem tudunk erről a vírusról).
#4, Sajnos ez sem igaz.
A. 80% enyhe tünet és ebbe beletartozik a kórházi ápolás,.megfigyelés is.
USAban 40%-a a kórházakban 20-54 éves. Lehet enyhébb tünet pl 40 fokos láz, nehézlégzés és erös rosszullét.
Egy fiatalt is odaverhet ugyan úgy, csak túléli 99.8%-ban.
Hát én válszeg az voltam február elején... Egy hétig lázas leszel, szar lesz, olyan mint egy erősebb influenza. Én tüdőgyulladást nem kaptam szerencsére.
Én feküdtem, narancslét ittam, szétizzadtam a ruhám minden este. Eléggé legyengültem szóval mást nem igazán tudtam csinálni.
23F
Illetve nem, mert tipikusan az hogy tényleg enyne tünetekkel / tünetmentesen átvészeled. Nagy többségben ilydn
...de azért sok fiatalt is odaver és kórházi megfigyelést igényel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!