Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tappenz alatt mi fér bele?

Tappenz alatt mi fér bele?

Figyelt kérdés

Jelenleg veszélyeztetett terhesként fekszem itthon, 5 hete. Természetesen kezdek megbolondulni. Remélhetőleg, hamarosan vége ennek az időszaknak (fekvés), de maradni fogok tappenzen.

Már most szívesen almodoznek róla, szóval mit lehet és mit nem?

Színház, mozi, ikea, séta az erdőben? Hová mehetek (természetesen, ha az egészségünk engedi)?

2023. márc. 31. 21:06
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
67%
Hivatalosan sehova.
2023. márc. 31. 21:08
 2/30 anonim ***** válasza:
91%

Simán nem birom ezeket, amiket soroltál az állandó fekvés után…

Egy bevásárlás fárasztó..ikeában voltam 30 percet

Aztán egész nap hulla voltam

2023. márc. 31. 21:09
 3/30 A kérdező kommentje:

Néhány hét után sem lehet visszarázódni kicsit?

Még csak 12 hetes vagyok. Te hol tartasz?

2023. márc. 31. 21:12
 4/30 anonim ***** válasza:
66%
Ha ezekre képes vagy, mehetsz vissza dolgozni.
2023. márc. 31. 21:14
 5/30 A kérdező kommentje:
Ha be tudok ülni egy másfél órás mozira, akkor dolgozni is tudok?! És még szóba sem került, mit dolgozom... :) Kötekedők, hess, van ennél jobb hely péntek este.
2023. márc. 31. 21:18
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Orvos, gyógyszertár, legközelebbi élelmiszerbolt.
2023. márc. 31. 21:30
 7/30 Bogica0616 ***** válasza:
90%
Szia, bocsi, de séta az erdőben veszélyeztetett terhesen kizárt. IKEA bevásárlás, hát elég necces. Nézd, ha táppénzen vagy hivatalosan orvoshoz és vizsgálatokra mehetsz. Máshova nem. Nincs értelme megsértődnöd. Ha elmész ilyen helyekre, programra dolgozni is mehetsz. Ha rosszul leszel bárhol, és nem otthon lebuksz táppénz csalással.
2023. márc. 31. 21:31
 8/30 A kérdező kommentje:

A séta pont, hogy javasolt, kell a mozgás, nem túrára gondoltam.

Szerintem nem mindegy, ki miért van tappenzen. Természetesen nem akarok tappenzt csalni, de elég életszerűtlen, hogy aki végig otthon van, az egyszer nem megy el fodrászhoz, vagy nem vesz ruhát, a babacuccokról nem is beszélve.

2023. márc. 31. 21:53
 9/30 anonim ***** válasza:
100%
De én nem értem biztosan tudod, hogy maradni fogsz tp -n és konkrét fekvésre vagy ítélve gondolod ez csettintésre elmúlik és sétálgathatsz ?meg mozi meg stb? Erre mondtak nekem a korházba (hogy a kismamákat nem azért tartjak bent mert 100% muszáj hanem mert otthon nem maradnak nyugton.)És amúgy nem járkáltam baba boltba,moziba örültem, hogy kiengedtek korházból és legalább OTTHON lehettem pedig nekem csak a vérnyomásom volt rossz. Babacuccot online rendeltem sétálni meg max az otthonom közelébe voltam, vagy orvos gyógyszertár. Egyszer mentünk el pár ruhát venni meg kiegészítőt, és ennyi.
2023. márc. 31. 22:08
 10/30 anonim ***** válasza:
76%

Például az inzulinos cukorbeteg kismamákat is táppénzre veszik, pedig ők sportolhatnak (bizonyos keretek között).

De hogy a jogszabályok figyelembe veszik-e, hogy a terhestáppénz más, azt nem tudom.

2023. márc. 31. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!