Mit gondoltotok, ezt valóban meg kell teremteni?
Behozhatatlan előny, ha vapaki lakást kap, ez tény. Aki ezt tagadja, az max a szélsőséges példákat emeli ki, ahol a gyerek elszórakozza az ingazlan árát, stb.
30+ millió forintról beszélünk, senki ne beszélje már be nekem, hogy nem indul előnnyel, ha egy élet munkáját megkapja csak úgy. Utána pontosan arra fókuszálhat amit ő is megkapott: a gyereknek összerakni egy lakásravalót, mert neki már megvan.
Ugyanott vagyunk, csak egy generacióval eltolva. És sokkal jobb 50 éves korodra venni egy lakást a gyereknek, mint 50 évesen még a sajátodert küzdeni, gyerek meg nyilván ugyanígy küzd majd a sajátjáért.
"de hogy ne dolgozzon semmit érte,csak úgy hopp mert a szülei gazdagok"
Miért? Te a gyerekednek jó nagy küzdést szeretnél adni, ha adhatsz lakást is? Hülyeség ezt démonizálni, csak azok tolják ezt a demagóg dumát akik maguk sem kaptak lakást/akarnak adni a gyereknek.
Ha tudok adni neki lakást, egyértelműen kapni fog, nem azzal neveled, hogy minél nagyobb szpásra készteted.
Én kaptam, nem kártyáztam el, értekelem, tudom mekkora segítség, plusz így 20 éves korom óta építhetem a befektetéseimet, tehetek félre gyerekvállalásra, másik ingatlanra, stb. Nem lettem életképtelen, távolról sem.
Ilyen alapon hamar kihalna az emberiség.
Én úgy voltam vele, ha nekünk a férjemmel van saját ingatlanunk, akkor jöhet a gyerek. Nekem többek között ez adott biztonságot.
Természetesen teszünk félre nekik pénzt , ami majd az ovejuk lesz, de ,hogy az akkor mire lesz elég, az majd kiderül.
28#
Én tudod mit látok?
A mai fiatalok el lébecolnak több évet az egyetemen. Többször váltanak, mert időközben megunja. Persze dolgozni nem akar egyetem mellett, elvárja, hogy a szülő rögtön albérletet fizessen, mert hát ő kollégiumba nem megy, vagy csak egy szobát bérelni? Hát hova gondolsz? Amellett persze finanszírozzon minden mást is..
Aztán sírnak rínak, hogy a szülő ezen felül nem tett a segge alá jogsit kocsival, házat vagy egy jó adag indulótökét..miközben otthon mamahotelben tolja 30 évesen is, se érzelmileg sem anyagilag nem tud leválni. Pályakezdőként válogat, és rögtön elvárja, hogy minimum 600 e ft keressen, a legkisebb munkával, vagy azonnal a létra tetején kezdjen. De ki van akadva, ha neki be kell szállni a rezsibe, mert nem tud gyűjteni, mert hát ugye az a szemét szülő nem tett a segge alá egy házat.
Persze tisztelet a kívételnek, de az marha kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!