Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol lehet névtelenül bejelenté...

Hol lehet névtelenül bejelentést tenni súlyosan elhanyagolt kisgyerek ügyében?

Figyelt kérdés
Nagyon sajnálom, mert hatalmas sebek vannak a tarkóján és a fülei mögött a millió tetve és serkéje miatt. Az óvóda nem foglalkozik vele.
2023. márc. 24. 17:51
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget, családtag vagyok sajnos.
2023. márc. 25. 06:42
 12/20 anonim ***** válasza:
26%
Mivel hogy családtag vagy ezért nyugodtan a rendőrségre be mehetsz mert gondolom azok a sebek nem maguktól kerültek oda.. bántalmazás miatt.A rendőrség azonnal intézkedni fog.Vagy a gyámügyre is mehetsz de én inkább rendőrséget választanám.
2023. márc. 25. 20:32
 13/20 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy sebhorreás dermatitis-e van? Az elég csúnya vörös sebeket okoz.
2023. márc. 25. 20:35
 14/20 anonim ***** válasza:
De akkor is gondatlanul,elhagyagoltan nevelik a gyereket kell szólni a rendőrségnek ők egyből ki mennek és értesítik a gyámhivatalt akik intézkedni fognak.
2023. márc. 25. 20:38
 15/20 A kérdező kommentje:
Nagyon sajnálom szegényt, ilyen emberi közönnyel nem mindennap találkozik az ember. Óvóda, védőnő mindenki carik bele.
2023. márc. 25. 22:37
 16/20 anonim ***** válasza:

"Nagyon sajnálom szegényt, ilyen emberi közönnyel nem mindennap találkozik az ember. Óvóda, védőnő mindenki carik bele."

Ezek szerint veled együtt:"...családtag vagyok sajnos."

2023. márc. 25. 23:48
 17/20 anonim ***** válasza:

Egy kicsit részletesebben is leírhattad volna. Tudod, hogy tetves, és nem foglalkoznak vele a szülők, nem kezelik, így kell érteni?

Ha te valóban családtag vagy, pontosan kinek a kije? A szülők mit mondanak? Ha rokoni viszony van, akkor nyilván próbáltál már hatni rájuk, megkérdezni őket.

16-os: Tegyük fel, hogy tényleg rokon a kérdező, mondjuk egy nagynéni, hiába tudja a problémát, ő nem kezelheti le a gyerek haját, ha a szülők ebbe nem egyeznek bele, meg nem az is az ő feladata.

1-es: Ovija válogatja, miben mennyire szigorú. Nálunk nem kellett igazolás, annyi volt, hogy le kellett kezelni, nézegetni, és ha a szülő okénak ítélte meg a helyzetet, mehetett a gyerek. Bent ők is napi szinten ellenőrizték a gyerekeket, szóval, ha valakinél nem múlt el, akkor szóltak ismét. (Kétszer volt ilyen „tetűhullám” az oviban, csoportban, amíg járt a lányom, mindkétszer elkapta, de nála csak serkék voltak, és egy kezelés is hatásos volt szerencsére.)

Azért elég furcsa sztori, nekem se kerek teljesen…

2023. márc. 27. 19:04
 18/20 anonim ***** válasza:

Én még mindig nem hiszem el.

Nincs ovi aki tetvesen engedi a gyereket vissza. Orvosi igazolással, a védőnő is újból megnézi és csak ezután mehet.

2023. márc. 27. 20:34
 19/20 anonim ***** válasza:
18-as: A védőnő ment többször ellenőrizni, szakérteni, de ahogy írtam, nálunk nem kellett orvosi igazolás. Furcsa a sztori, de ettől függetlenül tényleg el kéne már engedni azt a felfogást, hogy ami egyik oviban így, a másikban is úgy. Akármi is épp a szabály, biztos lehetsz benne, hogy egyik oviba engednek házi sütit bevinni, a másikba csak boltit. Az egyik hajlandó kiscsoportost egy ideig pelenkázni, a másik nem, és így tovább. Kevés dologra lehet azt mondani oviban, hogy tutira nincs így vagy úgy.
2023. márc. 27. 21:17
 20/20 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de ugyan melyik óvónő akarna tetves lenni? Egyik sem.

Szóval már csak ezért sem hiszem el.

Egy súlyos tetvességnél pedig sorba tetvesednének a gyerekek, amellett az egész ovit fertőtleníteni kellene, ahogyan a kiinduló családot is.

2023. márc. 27. 21:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!