Hol lehet névtelenül bejelentést tenni súlyosan elhanyagolt kisgyerek ügyében?
"Nagyon sajnálom szegényt, ilyen emberi közönnyel nem mindennap találkozik az ember. Óvóda, védőnő mindenki carik bele."
Ezek szerint veled együtt:"...családtag vagyok sajnos."
Egy kicsit részletesebben is leírhattad volna. Tudod, hogy tetves, és nem foglalkoznak vele a szülők, nem kezelik, így kell érteni?
Ha te valóban családtag vagy, pontosan kinek a kije? A szülők mit mondanak? Ha rokoni viszony van, akkor nyilván próbáltál már hatni rájuk, megkérdezni őket.
16-os: Tegyük fel, hogy tényleg rokon a kérdező, mondjuk egy nagynéni, hiába tudja a problémát, ő nem kezelheti le a gyerek haját, ha a szülők ebbe nem egyeznek bele, meg nem az is az ő feladata.
1-es: Ovija válogatja, miben mennyire szigorú. Nálunk nem kellett igazolás, annyi volt, hogy le kellett kezelni, nézegetni, és ha a szülő okénak ítélte meg a helyzetet, mehetett a gyerek. Bent ők is napi szinten ellenőrizték a gyerekeket, szóval, ha valakinél nem múlt el, akkor szóltak ismét. (Kétszer volt ilyen „tetűhullám” az oviban, csoportban, amíg járt a lányom, mindkétszer elkapta, de nála csak serkék voltak, és egy kezelés is hatásos volt szerencsére.)
Azért elég furcsa sztori, nekem se kerek teljesen…
Én még mindig nem hiszem el.
Nincs ovi aki tetvesen engedi a gyereket vissza. Orvosi igazolással, a védőnő is újból megnézi és csak ezután mehet.
Ne haragudj, de ugyan melyik óvónő akarna tetves lenni? Egyik sem.
Szóval már csak ezért sem hiszem el.
Egy súlyos tetvességnél pedig sorba tetvesednének a gyerekek, amellett az egész ovit fertőtleníteni kellene, ahogyan a kiinduló családot is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!