Mi a véleményetek a Medox és a Noel névről?
Medox név túl idegen, nem is nagyon hangzik névnek, valahol (ezeket a válaszokat még nem olvastam), de korábbi kérdésnél mintha valaki írta volna, hogy úgy hangzik, mint egy rovarirtó. Amúgy nekem is picit úgy hangzik.
Alternatívaként javasolnám helyette a Medárdot, az számomra egy nagyon menő név. Csak lehetőleg Ne 'Medi'-zzétek, szerintem az nem hangzik nagyon jól. Mondjuk óvodában még elmehet, de amint iskolás lesz, az osztálytársai előtt már inkább talán csak teljes alakban, Medárdként használjátok.
Noel név menő, bár amikor először meghallottam, akkor kicsit túl lágynak éreztem, nem annyira, mint az Ármin-t; de lehet, hogy raknék mellé a Noel mellé mégegy keményebb második keresztnevet. pl Patrik, Valter, Dénes, Tibor, Szilárd, Szabolcs, András, Antal, Bogdán, Péter, Donován, Márton, Zsigmond, Albert, Renátó, Mihály, Géza
Engem is Noel-nek hívnak. Bár kicsit lehet "lágy" de nemtudom miért fikázza itt mindenki. Kicsit szomorú is vagyok hogy tucatnév lett mostanában de nekem így is tetszik bár magamon annyira nem szeretem mivel a kereszténység nagyon messze áll tőlem.
A Medox viszont már tényleg nagyon modern és őszintén szólva borzalmasan hangzik. Olyan mint valami gyógyszer vagy pia. Hogyha engem kérdeztek, ne adjátok ilyen nevet mert borzalmasan hangzik és szerintem még szekálnák is miatta.
#11-esnek pedig mondom hogy igen, van egy "férfiasabb" utónevem, Tivadar.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!