Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » AB0 összeférhetetlenség. A...

AB0 összeférhetetlenség. A következő terhességemnél is ez lesz?

Figyelt kérdés

Mindenekelőtt szeretném megjegyezni, hogy nem a terhesség során szűrt Rh összeférhetetlenségről beszélek. Ezt nem szűrik. Kérem, csak az válaszoljon, aki tudja, miről írok.

Szóval a vércsoportom nullás, a fiam vércsoportja A-s, így összeférhetetlenség alakult ki. Emiatt már az első nap besárgult, egy hetet töltöttünk kórházban. Kellett infúzió is. A kérdésem, hogy ha a következő gyerekem vércsoportja is különbözni fog az enyémtől, akkor mindenképp vele is összeférhetetlenség alakul ki, vagy elkerülhető? Gondolom nem minden nullás vércsoportú anyának összeférhetetlen a vére a gyerekével.

2023. márc. 14. 15:04
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

Minden nap tanul valami újat az ember, nem is hallottam még erről, de tök érdekes. (Nem gúnyolódom, valóban az)

Én 0+ vagyok, a férjem A+, a babánk A+ lett, besárgult, de nem az első napon. És elég sokáig sárga volt, de gondolom ez ilyen élettani volt vagy ki tudja.

2023. márc. 14. 16:57
 12/29 A kérdező kommentje:
Jaj ez nagyon jó hír! Akkor tényleg nem kőbe vésett. Köszi!
2023. márc. 14. 17:02
 13/29 A kérdező kommentje:
Igen, egyedül az a gáz, ha az első nap sárgul be. A többi nem. Ezeket én is a kórházban tudtam meg.
2023. márc. 14. 17:03
 14/29 anonim ***** válasza:
Én 0+ apa A+ lányom A+. Nem okozott gondot.
2023. márc. 14. 17:57
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a kérdést egy neonatologussal és nőgyógyásszal vitasd meg, mert itt mindenki keverni fogja a valodi inkompatibilitast a teljesen fiziologias sargasaggal.
2023. márc. 14. 18:37
 16/29 anonim ***** válasza:
54%
Én is nullás vagyok, de ilyenről még nem hallottam gond akkor van ha az anya Rh- a baba pedig Rh+.
2023. márc. 14. 18:50
 17/29 anonim ***** válasza:
100%
Mi kb. 20 éve is tanultuk már, hogy a 0-ás anyánál alakulhat ki összeféretetlenség. Tehát ez nem újkeletű. Kisebb problémát okoz, mint az RH-, de attól még létezik (s nem mindenkinél).
2023. márc. 14. 19:24
 18/29 anonim ***** válasza:
Orvos mit mondott?
2023. márc. 14. 20:05
 19/29 A kérdező kommentje:
Ha megkérdeztem volna az orvost, akkor nem kérdezném meg itt. :) Ott, abban a helyzetben nem egy második terhesség járt az eszemben. Örültem, hogy egészségesen haza jutottunk. Most, 6 hónap után jutott eszembe, hogy mi van, ha lesz még egy gyerek.
2023. márc. 14. 20:49
 20/29 anonim ***** válasza:
Az úgy más. Akkor viszont most kell majd megvitatni orvossal ezután! :) Bár nálam más komplikáció lépett fel életmentő császár kellett,viszont ismétlődhet és szokott is,sajnos. Én a 6 hetesen már rákérdeztem erre mit gondol a dokim(második terhesség eszembe se jutott,most sem egyelőre,örültem,hogy élünk kb.),illetve majd most megyek hozzá,át akarom vele beszélni még egyszer,ezekkel azért jó tisztában lenni. Sok olyat is mondott,amit nem olvastam róla. Bízok benne,hogy nektek is elkerülhető lesz majd valamilyen formában! :)
2023. márc. 14. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!