Mit tudtok az autizmusról? Hogyan reagàltok ha autista gyermekkel találkoztok a játszótéren vagy bárhol?
Ez csak egy kis közvéleménykutatás lenne. Érdekel, hogy ti mit tudtok az autizmusról és hogyan kezelitek, ha autistával találkoztok?
Gyerekeiteknek elmagyarázzátok, hogy miért viselkedik másként az a kisgyerek? Elhúzódtok tőle vagy biztatod a gyereked, hogy nyisson felé? Milyen érzések töltenek el titeket, mint szülőt ezzel kapcsolatban?
19-es, ha jól sejtem, nekem szántad a válaszod (18-as vagyok).
Mint már mondtam, nem tagadom, hogy sok auti gyerek viselkedését problémásnak találhatják. Én csak annyit kértem, senki ne általánosítson annyira, hogy ezt az összes auti gyerekre rávetíti, főleg mivel NT gyerekek is tudnak agresszívek stb. lenni.
Szeretnék rávilágítani még egy dologra: a nem-problémás auti gyerekeknél általában nem jönnek rá gyerekkorában, hogy auti, vagyis akikkel te találkozol a fejlesztő központokban, általában épp a "problémásabbak", akiknél hamar rájönnek.
Közben meg valószínűleg sok "láthatatlan" auti gyerekkel is találkoztál már, csak mivel náluk nincsenek magatartásbeli problémák, ezért valószínűleg senki nem gondol rá, hogy autik.
És még egy dolog: "A gúnyolódás tök átlagos dolog(amit ti felfújtok)"
Sok NT embert ismerek, akiknek szintén nem oké a gúnyolódás. A régi világban még teljesen megfért sajnos a verbális bántalmazás, csak az elmúlt pár évtizedben kezd afelé menni a világ, hogy végre kimondják, hogy ez nem oké. Ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy valaki ND vagy NT.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!