Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit gondoltok arról, mikor...

Mit gondoltok arról, mikor külföldön élés miatt rég nem látott barátokkal találkoztok, és utólag derül ki, hogy az egyik gyereküknek hőemelkedése volt aznap?

Figyelt kérdés
Próbálom nagyon objektíven írni. Mindkét családban van ovis kisgyerek, tehát úgymond eleve benne van a pakliban, hogy valamit elkapnánk egymástól. Ti hogyan reagálnátok, ha már a helyszínen/utólag derülne ki, hogy az egyik gyerek beteg? Illetve ti lemondanátok fordított esetben?
2022. szept. 24. 10:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Most voltak itt barátaink a nyáron külföldről, akikkel covid meg gyerekek születése miatt 3 éve nem találkoztunk. Nem láttuk egymás gyerekeit eddig egyáltalán, és ki tudja, mikor fogjuk legközelebb, itt voltak egy hétig, aztán fene se tudja, hogy alakul a gazdaság meg minden, karácsonykor ha haza is jönnek, akkor is családozni fognak kb végig meg mi is, csoda lesz, ha tudunk bármilyen közös időpontot találni, amikor találkozhatnánk. Így ennek tudatában, utólag sem haragudnék érte, hogy betegen vitték a gyereket, meg őszintén szólva, én sem mondtam volna le emiatt. Max szólok előre, hogy figyu, ez van, nem tudom kire bízni, bevállaljátok-e így is a találkát, vagy bizonytalan időre halasszuk el? A barátaimat ismerve nem lenne ez náluk gond, és ha ők kérdeznék meg hasonló esetben, nekem sem.

Nyilván ez csak akkor áll, ha a gyerek úgy "beteg", hogy igazából semmi baja, jókedvű, eleven, kicsit esetleg taknyol vagy valami, de kb ezen kívül más gond nincs. Ha komolyabb betegség, amivel tényleg otthon tartanám, mert levert, alszik folyton, nyűgös, tömni kell gyógyszerrel, stb, akkor csak egyikünk menne, a találkozóra, amíg a másik otthon ápolja a gyereket. De hát a leírásban nem ez a szituáció szerepel.

2022. szept. 24. 10:40
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Utólag szerintem teljesen mindegy.Én ha beteg a gyerek nem viszem közösségbe és lemondom a vendégeket is.Utóbbin általában felháborodnak, merthogy mindenki dolgozik, bárhol bármit össze lehetne szedni, de én nem érezném jól magam, ha tudnám, hogy pld a 2 gyerekkel otthon lévő sógornőm azért éjjel-nappalozik a gyerekekkel, mert beteg gyerekem körbeköhögte őket.Állítólag hülyeség, de ez van.Én se megyek ha nem muszáj sehová ha beteg vagyok.
2022. szept. 24. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
93%
A höemelkedés nem betegség, emiatt nem hisztiznék
2022. szept. 24. 11:24
 4/6 anonim ***** válasza:
92%

Ha egy gyereknek höemelkedése van, az még nem láz, azesetek jó részében semmi jelentösége.

Ha a gyerek tényleg beteg, akkor elvileg a szülök is fertözhetnek, akkor is, ha otthon hagyják a gyereket

Ha normál immunrendszerü emberek vannak ott, akár felnöttek, akár gyerekek, nem túl valószínü, hogy egyáltalán elkapnának egymástól valamit

2022. szept. 24. 11:26
 5/6 anonim ***** válasza:
61%

Mi nyáron találkoztunk Budapesten a barátainkkal, mi is és ők is amúgy külföldön élünk. Ők előtte pár nappal valami nagy szülinapi buliban voltak. Pár nappal később derült ki hogy az 5 éves gyerekük covidos és ők is, persze szóltak.

Mi is covidosak lettünk az 5 hónapos babával együtt. Mielőtt kiderült másokkal is találkoztunk. Nekik is szóltunk.

Szóval mindenképpen szólnék ha valakiről kiderült hogy beteg és nem csinálnék belőle gondot. Ha közösségbe mész akkor ez mindig benne van a pakliban.

2022. szept. 24. 14:16
 6/6 anonim ***** válasza:
20%
Úgy korrekt, hogy erről tájékoztat, aztán majd eldöntöm, hogy találkozunk-e vagy sem.
2022. szept. 24. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!