Mit lehet tenni, hogyha csak szülő kérhet a gyereknek időpontot háziorvoshoz, de nem tudja felhívni a szülő, csak holnap tud időpontot kérni, de utólag nem igazolhat a háziorvos?
Kiskorú vagyok. A háziorvos behozta azt a törvényt, hogy gyerek nem kérhet időpontot, mert ebből már volt gond, csak a szülő. Igen ám, de anyámék dolgoznak, a háziorvost csak 13:00-tól lehet hívni, most volt apámnak szünete.
Holnapra már nem jó, mert utólag nem igazol vissza. Mit tegyek?
1. Ha telefonálni nem tudnak, akkor e-mailt fognak tudni írni?
2. Nem biztos, hogy fogja olvasni az e-mailt.
3. Ha kiengednék őket, akkor megkérdeznék a főnököt, de nem így van.
Nagyszülő esetleg? Szomszéd, rokon aki felnőtt? Elmondja hogy a szülőket nem engedik ki szünetre a munkahelyről, stb stb.
Illetve javasolni a dokinak hogy legyen mobilja amire lehet smst írni ilyen esetben (és olvassa is el)
Hát ha nem ad utólag igazolást, akkor azt az egy napot leigazolja a szülőd.
Telefonálsz a szülőd nevében
Megkérsz egy felnőttet h telefonáljon (szomszéd, tanár)
Milyen munkahelyen nem engedik ki őket 3 perc sürgős szünetre? És ha mosdóba kell menniük..?
Menj oda a dokihoz, és mondd el személyesen a szituációt. 1 napot pedig visszamenőleg biztosan tud igazolni, ha ma jelzitek neki e-mailben, hogy beteg vagy. (Reggel kellett volna gondolkodnotok ezen.)
Mi az, hogy visszamenőleg nem tud igazolást adni?
Hazudik!
Pont ma voltam gyerekorvosnál, és az asszisztens direkt megkérdezte, hogy tegnaptól vagy mától kérem a táppénzt és a gyereknek az igazolást.
Ja, és közben telefonált is valaki, akinek mondta, hogy aznapra nem, csak másnapra tud már időpontot adni. Aki ma reggel fél kilenckor hívta, hogy beteg a gyereke és időpontot kér, az nyilván ma már otthon marad vele, tehát holnap fogja neki a mai naptól kezdve igazolni a távollétet ill. táppénzre venni a szülőt.
Nálunk is ugyanilyen a háziorvos, és ha ugyanazon a munkahelyen dolgoznék mint a férjem, bizony nem tudnánk telefonálni neki.
A férjemnél csak és kizárólag 13.00kor van 20 perc szünet kajára, mosdora és ennyi. Ha abban a 20 percben nem veszi fel a telefont akkor meg szivunk..
A nőket kiengedik többször (2 óránként 5 perc) ha menstruációra hivatkoznak de ennyi. Vannak sajnos ilyen munkahelyek..
Egyébként nekem is a nagyszülő vagy akárki felnőtt jutott eszembe, de ahhoz meg talán meghatalmazás kell a szülőktől hogy eljarhat a gyerek ügyében vagy nem tudom...
Most igazolja le ezt a napot anya-apa, máskorra pedig gondolkozzatok előre, írjon a szülő meghatalmazást előre annak (magyarán ne dátumozza le) , aki legközelebb esélyes hogy telefonálna, ha beteg vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!