Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az a kötődés hiánya, ha...

Az a kötődés hiánya, ha valaki folyamatosan másra bízza a gyerekét?

Figyelt kérdés

- a kisbaba pár hetes korától egész hétvégéket nagymamánál / más rokonnál alszik.

- bár nem szorulnak rá anyagilag mégis anyuka visszamegy dolgozni viszonylag korán, (csed lejárta után) A baba szintén nagymamánál.

- hétköznap délután nagyszülő vagy nagynéni, babystitter van a gyerekkel. Apuka dolgozik, anyuka énidőzik.

2023. márc. 8. 21:30
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
81%

"Igazatok van. Otthon kellett volna ülnöm a gyerek seggeben 7/24ben 3 évig. Akkor szuper anya lettem volna."

Mondjuk, a kérdésben nem erre volt szó, és én sem ezt írtam, sőt direkt hozzátettem, hogy nem azt mondom, hogy sosem lehet leadni a gyereket, mert szinte biztos voltam benne, hogy olyan buta vagy, hogy nem tudsz szöveget értelmezni, ez már abból is látszott, hogy a kérdést sem érted.

Itt pár hetes újszülöttekről van szó, akiket folyamatosan leadnak, és mint írtam, a mi családunkban is van ilyen, pedig nem is dolgozik anyuka, csak becsúszott a gyerek, legyen már mert akkor lehet villogni, de foglalkozni meg nemhogy 80-90%-ban, még 50-ben sem akar.

2023. márc. 9. 07:37
 22/25 anonim ***** válasza:
63%
Mi rengeteget voltunk a mamámnál, 8 hetes koromtól kezdve heti szinten nála aludtam. Nem tudom, mennyiben befolyásolta ez a kötődést köztünk anyukámmal, nem rossz a kapcsolatunk, de nem is extrán jó szerintem. Nekem 8 hetes a kisbabám. El nem tudom képzelni egyelőre, hogy bárkire ráhagyjam. Az apukájával is eddig egyetlen egyszer volt kettesben 2 órát, úgy, hogy nem voltam itthon. Annyira picike még… pedig szívesen a kezébe adom bárkinek, babusgathatják bármennyit, de nem tudnám senkinek odaadni.
2023. márc. 9. 07:37
 23/25 A kérdező kommentje:

Én nem tudok ahhoz érdemben hozzászólni aki egyedülálló anyaként válaszolt. Ők nem egyedülállók. Egyáltalán nem lehet párhuzamot vonni egy egyedülálló anya és egy pár között szerintem. Van barátnőm akinek lelépett a férje és otthagyta a lányt a 2 kicsi gyerekkel, neki KELL a segítség. Nem választás kérdése. Reggel pl ha úgy kell jönnie dolgozni hogy meg nincs akkor ovi nyitva akkor nyilván KELL a babyszitter vagy ha délután tovább marad, vagy ha mennie kell orvoshoz, vagy ha az egyik gyerek beteg és mondjuk kórházba kerül akkor a másik mellé kell egy nagymama.. ez nem az a szint amikor anyuka el akar menni hétfőn, pénteken edzeni, kedden körmöshöz, szerdán kávézni a barátnőkkel, csütörtökön shoppingolni a plázába hétvégén még a vidéki haverokkal buliba vagy a férjével romantikazni Prágába.

Igen, ahogy írtam van férj, vállalkozó, dolgozik reggeltől estig. (ebből kifolyólag anyagilag rendezett körülmények között élnek) 2 saját lakás, nulla hitel, egyik kiadva. 2 kocsi, gyereknek mindene megvan. Kivéve az anyja...

És igen, annyira valóban nem látok bele mert arra valóban nem tudok válaszolni, hogy mit szól apuka ehhez.

2023. márc. 9. 13:29
 24/25 anonim ***** válasza:
Önző anyuka az mar biztos.mi a fenenek kellett neki gyerek ha lepasszolja mar par hetesen?
2023. márc. 10. 11:18
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem kötődik, nem szereti a gyereket, nem azért szülte mert akarta, mas oka volt.

Pl így akarta magához kötni a pasit vagy ki tudja.

Az egyik rokonom is ilyen. Van már egy 15 éves fia ( másik pasitól) vele is netto ugyanezt csinálta mikor kisbaba volt,(20 évesen szülte) folyton lepasszolta. Inkább tápszer mint szoptatás, inkább korán vissza ment dolgozni stb.

Az új gyerekkel is ugyanilyen. Őt is mindig másra bízza, újra dolgozik pedig nincs 6 hónapos a kicsi. De a házassága mindig necces volt, sok veszekedés, Rengeteg megcsalás volt, Évekig külön éltek, aztán elkezdett újra írogatni a férjének, találkozgattak és gyorsan teherbe is esett, pedig évekig hangoztatta hogy nem akar több gyereket. De közben egyedül maradni se akart, csak nem jött neki össze rendes kapcsolat a különélés alatt. Egyelőre főleg vagy az apja van a gyerekkel vagy bébicsősz, néha a nagymama.

2023. márc. 10. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!