Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy 10-14 év közti gyereknek...

Egy 10-14 év közti gyereknek mennyit kell aludni ha reggel 4-5-kor kel?

Figyelt kérdés

Mikor kéne lefeküdni? Hány óra alvás szükséges?

Minden nap elfárad mert sok órája van, mindennap sétál, mindennap tesi és egyebek.

2023. márc. 7. 21:45
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
8-9 órát.
2023. márc. 7. 21:52
 2/21 anonim ***** válasza:
78%
#1 jo lesz az 9-10 oranak is. Egyebirant, egy 10-14 eves gyerek ne keljen reggel 4-kor mert az bizony tonkreteszi az egeszseget.
2023. márc. 7. 21:56
 3/21 A kérdező kommentje:
Akkor most kéne neki lefeküdni? (10óra)
2023. márc. 7. 21:57
 4/21 A kérdező kommentje:
2# Miért teszi tönkre?
2023. márc. 7. 21:57
 5/21 anonim ***** válasza:
56%
Olvasgass: [link]
2023. márc. 7. 22:02
 6/21 anonim ***** válasza:
88%

#+: Nem, már nagyon késő ilyenkor. Ha most rögtön elalszik és 4-kor kel, az mindösszesen 6 óra. Matek nem az erősséged ugye? Meg a szövegértés sem. #2 nem azt írta, hogy 9-10 órakor kell lefeküdnie, hanem azt, hogy 9-10 órát kellene aludnia. Ez azt jelenti, hogy ha este 10-kor alszik el, akkor reggel 7-8 óra körül kéne kelnie. Ha hajnali 4-kor kell, akkor valójában este 7-kor el kéne mennie aludni.

De tényleg nem értem én sem, hogy miért kell hajnali 4-5 óra körül kelni egy gyereknek.

2023. márc. 7. 22:07
 7/21 anonim ***** válasza:
18%
"De tényleg nem értem én sem, hogy miért kell hajnali 4-5 óra körül kelni egy gyereknek" Ingázásról hallottál? Ha Mucsaröcsöge és Nagyváros iskolával között 2 óra a tömegközlekedés, akkor 6 előtt el kell indulni.
2023. márc. 7. 22:11
 8/21 anonim ***** válasza:
76%

Nem kötelező Mucsaröcsögéről Nagyváros iskolájába vinni a gyereket. Járjon a gyerek a mucsaröcsögei iskolába, vagy egy közelebbi településébe, ahová nem 2 óra az út.

Fel kéne fogni, hogy nem ár jobban a gyerek az esetleges "jobb" iskolával, mivel az alváshiány miatt nem fog tudni megfelelően teljesíteni. Ergo: az egészségét veszélyezteti.

2023. márc. 7. 22:18
 9/21 A kérdező kommentje:

De tényleg nem értem én sem, hogy miért kell hajnali 4-5 óra körül kelni egy gyereknek.

Felkel 5kor, elkészülődik, kisétál a buszmegállóhoz(esetleg boltba is) és utazik 1 órát hogy beérjen a városba.

De egyébként a kérdésben én vagyok, csak évekkel ezelőtt. Már felnőtt vagyok, csak kíváncsi voltam.

Ezek szerint akkor évekig keveset aludtam... Sőt most is keveset alszok.

2023. márc. 7. 22:20
 10/21 anonim ***** válasza:
30%

Aki lepontozott az nem tudom miért tette. Van 8 osztályos gimnázium, amikor negyedikben otthagyja a gyerek az álatlánost. Ha pedig nincs közelebb NORMÁLIS gimnázium, akkor bizony MINDENNAPOS 4 óra ingázás KELL. Édesanyám Apajról járt fel Pestre minden nap ilyen korban ÁLTALÁNOS ISKOLÁBA. Oda-vissza bizony 4-4,5 óra volt minden nap. Én kicsit közelebb éltem, de én is 3-3,5 órát ingáztam naponta.

De amúgy ha csak 6 osztályos gimibe megy, akkor is otthagyja 6-ban, tehát 12 évesen az általánost. Ez még belefér az említett 10-14 életévbe. Sőt egyik ismerősöm Velencéről járt Érdre minden nap általános iskolásként. Az is minimum 2-3 óra ingázás tömegközlekedéssel.

2023. márc. 7. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!