Egy 10-14 év közti gyereknek mennyit kell aludni ha reggel 4-5-kor kel?
Mikor kéne lefeküdni? Hány óra alvás szükséges?
Minden nap elfárad mert sok órája van, mindennap sétál, mindennap tesi és egyebek.
#+: Nem, már nagyon késő ilyenkor. Ha most rögtön elalszik és 4-kor kel, az mindösszesen 6 óra. Matek nem az erősséged ugye? Meg a szövegértés sem. #2 nem azt írta, hogy 9-10 órakor kell lefeküdnie, hanem azt, hogy 9-10 órát kellene aludnia. Ez azt jelenti, hogy ha este 10-kor alszik el, akkor reggel 7-8 óra körül kéne kelnie. Ha hajnali 4-kor kell, akkor valójában este 7-kor el kéne mennie aludni.
De tényleg nem értem én sem, hogy miért kell hajnali 4-5 óra körül kelni egy gyereknek.
Nem kötelező Mucsaröcsögéről Nagyváros iskolájába vinni a gyereket. Járjon a gyerek a mucsaröcsögei iskolába, vagy egy közelebbi településébe, ahová nem 2 óra az út.
Fel kéne fogni, hogy nem ár jobban a gyerek az esetleges "jobb" iskolával, mivel az alváshiány miatt nem fog tudni megfelelően teljesíteni. Ergo: az egészségét veszélyezteti.
De tényleg nem értem én sem, hogy miért kell hajnali 4-5 óra körül kelni egy gyereknek.
Felkel 5kor, elkészülődik, kisétál a buszmegállóhoz(esetleg boltba is) és utazik 1 órát hogy beérjen a városba.
De egyébként a kérdésben én vagyok, csak évekkel ezelőtt. Már felnőtt vagyok, csak kíváncsi voltam.
Ezek szerint akkor évekig keveset aludtam... Sőt most is keveset alszok.
Aki lepontozott az nem tudom miért tette. Van 8 osztályos gimnázium, amikor negyedikben otthagyja a gyerek az álatlánost. Ha pedig nincs közelebb NORMÁLIS gimnázium, akkor bizony MINDENNAPOS 4 óra ingázás KELL. Édesanyám Apajról járt fel Pestre minden nap ilyen korban ÁLTALÁNOS ISKOLÁBA. Oda-vissza bizony 4-4,5 óra volt minden nap. Én kicsit közelebb éltem, de én is 3-3,5 órát ingáztam naponta.
De amúgy ha csak 6 osztályos gimibe megy, akkor is otthagyja 6-ban, tehát 12 évesen az általánost. Ez még belefér az említett 10-14 életévbe. Sőt egyik ismerősöm Velencéről járt Érdre minden nap általános iskolásként. Az is minimum 2-3 óra ingázás tömegközlekedéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!