Apaság kérdése - Kinek a nevére kerül a gyerek, ha még férjnél vagyok, de nem ő az apja?
Papíron még férjnél vagyok, de már nyár óta külön élünk. Október óta van egy új kapcsolatom. Épp meg akartuk indítani a válás folyamatát (a férjemnek is van már valakije), amikor váratlanul kiderült, hogy terhes vagyok. Október végére várható a baba.
A párom természetesen szeretné a nevére venni a babát, de úgy tudom, hogy első körben a férjem nevére fog kerülni, akkor is ha idő közben elválunk. Mi ennek a menete? Hogyan lehetne a gyerek apja papíron is az apja?
Hacsak nem mész férjhez a gyerek apjához, az exed nevére kerül a gyerek.
Lsd Szabó-Varga-Kulcsár Edina esete, vagy anno Bochkor Gábor és Várkonyi Andrea lánya, aki Várkonyi exének nevét kapta.
Ha más megoldást nem találtok, marad a névváltoztatás.
Mióta a főniciaiak feltalálták a pénzt, mindent meg lehet oldani.
Ùgy, hogy hozzámész a párodhoz, mielőtt megszületik a baba, és így automatikusan ő lesz bejegyezve édesapának. Ehhez viszont turbó gyorsasággal el kell válnod.
Nálunk ugyanez volt, csak így tudtuk megoldani.
Válás után fél évig automatikusan az exférj nevére kerül a gyerek, hacsak nem házasodtok össze a mostani pároddal.
Azt azért látni kell, hogy a szülői kötelezettség azért többről szól, mint egy név. Attól, hogy megváltoztatják a gyerek vezetéknevét, hivatalosan még az ex marad az apja. Szerintem ez gáz.
Nem kell hozzámenni feltétlenül.
Nemperes eljárást kell indítani az illetékes bíróságon az apaság vélelmének megdöntése iránt.
Én 2 éve csináltam, így szüléshoz egyből a párom nevét kapta a kicsi. 6 ezer forint az illetéke.
Sok sikert! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!