Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokat várok egy beteg gyerektől?

Sokat várok egy beteg gyerektől?

Figyelt kérdés

10 éves lesz, beteg, láza már nincs, mert fájdalomcsillapítót kapott. Behozom a reggelit direkt tálalótányéron, 40 cmes átmérővel, hogy ne kelljen kimennie enni, nagyobb, mint egy pizza. Az én ágyamban fekszik. Elmondtam, hogy a tányér felett egyen, nem akarok morzsában feküdni. Nem sikerült, szóltam megint, hogy az étel a tányér felett legyen, mikor beleharap, nem ment, majd hátradőlt/elfordult ismét, oddébbvette a pirítóst és kettéhajtotta az ágy felett. Közöltem, hogy ha itt akar enni a tányér felett egyen, vagy mehet a konyhába enni, és egyébként se játsszon az étellel, mire elsírta magát és kiabált, hogy elege van belőlem.

Most komolyan én vagyok a gonosz és várok túl sokat? A játékot nem bírom az étellel, a zsemlét is mindig szétcincálja, kikapargatja a belé, kicsi galacsinokat gyúr, ugyanez kiflivel és kenyérrel is, szereti összenyomkodni őket kicsire, miközben eszik, tudja, hogy ez a halálom.

2023. febr. 28. 08:07
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem, nem ilyen, én is szoktam, és nem morzsálok, mivel NAGY a tányér, ha fekszem berakom az állam alá, esélye sincs leesni semminek. Ha nem fekszem, fölé hajolok tálca vagy pizzásdoboz méretű tányér fölé.
2023. febr. 28. 12:36
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe nem jutna ágyba vinni a gyereknek az ételt, hogy utána veszekdhessek vele. Nincs halálán, ki tud menni.
2023. febr. 28. 12:47
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
11. De te egy felnőtt ember vagy, ő meg egy gyerek. Azt nem várod el tőle, hogy adóbevallást csináljon? Hol érdekli a morzsa egy 10 évest. Őszintén saját magadnak okozol bosszúságot ezzel. Legegyszerűbb elkerülni az ilyen helyzeteket. Ha meg már megtörtént kár ilyen apróságon kiborulni. Add a kezébe a porszívót, porszívozza ki az ágyat ha csak nem nagyon beteg és ennyi.
2023. febr. 28. 14:44
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Öszintén szólva a te "módszered" minden, csak nem kényelmes, semmi értelme sincs úgy enni, hogy közben nem tudsz rendesen ülni, és nem tudsz az evésre figyelni, mert rettegni kell a morzsák miatt.

Meg nem mellékesen egy 40 cm-es tányért egy ezzel tartani az "álla alatt" egy 6 évesnek komoly fizikai teljesítmény lenne, az nem éppen könnyü súlyra még egy felnöttnek sem.

2023. febr. 28. 15:17
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
1 nem viszem gyereknek ágyba a reggelit jöjön ki a konyhába vagy nappaliba enni ,ja és nálunk nem játszot soha egyik gyerekem sem az ételel .
2023. márc. 1. 06:20
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk nem kell az ágyba vinni a reggelit.

Ha beteg, ha nem, egye meg egy széken az asztalnál - más, amikor pl lábtörés miatt hat héten át nem kelhet fel.

2023. márc. 1. 15:43
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

,,A játékot nem bírom az étellel, a zsemlét is mindig szétcincálja, kikapargatja a belé, kicsi galacsinokat gyúr, ugyanez kiflivel és kenyérrel is, szereti összenyomkodni őket kicsire, miközben eszik, tudja, hogy ez a halálom."

Aaazztaaa. Ez nem játék az étellel, ez csipegetés, ami evésnek minősül. Elég neurotikus lehetsz. Amúgy miért a másikat nézed, mit csinál? Miért nem beszélgetsz vele közben és figyelsz a saját tányérodra, kajádra?

Eskü olyan, mintha direkt bosszantanád magadat, meg mindent irányítani akarnál. Kis önismertet gyakorolj.

2023. márc. 1. 17:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!