Sokat várok egy beteg gyerektől?
10 éves lesz, beteg, láza már nincs, mert fájdalomcsillapítót kapott. Behozom a reggelit direkt tálalótányéron, 40 cmes átmérővel, hogy ne kelljen kimennie enni, nagyobb, mint egy pizza. Az én ágyamban fekszik. Elmondtam, hogy a tányér felett egyen, nem akarok morzsában feküdni. Nem sikerült, szóltam megint, hogy az étel a tányér felett legyen, mikor beleharap, nem ment, majd hátradőlt/elfordult ismét, oddébbvette a pirítóst és kettéhajtotta az ágy felett. Közöltem, hogy ha itt akar enni a tányér felett egyen, vagy mehet a konyhába enni, és egyébként se játsszon az étellel, mire elsírta magát és kiabált, hogy elege van belőlem.
Most komolyan én vagyok a gonosz és várok túl sokat? A játékot nem bírom az étellel, a zsemlét is mindig szétcincálja, kikapargatja a belé, kicsi galacsinokat gyúr, ugyanez kiflivel és kenyérrel is, szereti összenyomkodni őket kicsire, miközben eszik, tudja, hogy ez a halálom.
Bocsi,veletlen elkuldtem,ujra irom a valaszt.
9 eves a lanyom.amikor beteg ugyanez van,nem csinalok gondot belole,nem piszkalom,orulok ha eszik olyankor.kiporszivozom az agyat utana es problema megoldva..
Az etellel valo jatszas nekem is a halalom,de most mit csinaljak?ha neko csipkedve esik jol,akkor csak egye ugy.
A ferjem is neha galacsinozik,tole orokolte a gyerek 😂
Miért viszed az ágyba a kaját neki? Sokkal kényelmetlenebb úgy enni még egészséges felnöttnek is, nemhogy egy 6 évesnek. Akár malomkeréken is tálalhatod, attól nem lesz könnyebb morzsálás nélkül enni.
A gyereket vidd az asztalhoz, ott egyen, utána meg mehet vissza az ágyba.
A kenyeret a mai napig ugy eszem, hogy elötte gombóccá nyomom. Pedig 30 vagyok. A pirítóst sztem nincs az az ember, aki morzsálás nélkül eszi.
Nálunk ilyen, hogy ágyban evés, nincs. De még csak a nappaliban sem. 1 és 4 évesek a gyerekek, de a legnagyobb kinjukba is ki tudnak ülni az asztalhoz a konyhába.
3-assal egyetértek.
Ha még láza sincs, akkor végképp nem értem, miért ne tudna kiülni az asztalhoz. Sőt, akkor fel is öltözhetne, és a pizsamája sem lesz morzsás.
Két gyereket nevelünk, rengetegszer voltak betegek, de SOHA (!) nem ettek ágyban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!