Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A védőnőm teljesen elszállt...

A védőnőm teljesen elszállt magától, mit tehetnék? Tényleg jogos amit mond?

Figyelt kérdés

Nagyon nem jó a viszonyunk. Mindig is utált engem. Már terhesség alatt is hallgattam, hogy milyen felelősség egy baba, nem olyan egyszerű mint elképzelem, nagyon fiatal vagyok. Mindig lenéző volt és kioktató. Sokszor nem kaptam tőle segítséget, pl. nem mondott semmit a magzatmozgás számolásról (táblázatot se adott), nem mondta el milyen vizsgálatokra kell mennem (mikor kell vérvételre vagy ilyesmik), de arról okoskodott, hogy "jahj a baba majd sokat sír ám"...

Most elköltöztünk egy albérletbe (eddig otthon laktam a szüleimmel, csak kényelmetlenné vált, és mivel anyagiakban stabilak vagyunk így láttuk jónak). Külön szobája lett a picinek, ott van a kiságya, játékai, mindene. Erre feljött az első látogatásra és elkezdte mondani milyen rossz és felelőtlen anya vagyok, ha ezen nem változtatunk nagy gondok lesznek, mert mi a frásznak kellett baba ha nem akarunk egy szobában lenni vele és ez rá veszélyes. (Vadiúj az ágya, teljesen biztonságosan van berendezve a szoba, a ház is igényes, tisztán van tartva, tehát nem találhatott ilyen szinten kifogásolnivalót). Csak aludni tesszük át, amúgy vele vagyok, vigyázok rá természetesen, szeretgetem, nem pedig egész napra teszem át...

Csak üresen fenyegetőzik, vagy lehet ebből gondunk? Mit kéne tennem?

2023. febr. 27. 02:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt én se értem amúgy,hogy súlyosan bántalmazott csecsemőt észre se veszik,hogy mi történik(megtörtént eset a közelben,sajnos) és ráadásul problémás család is volt,tehát tudhatta volna,hogy oda mondjuk többször kellene menni,más okból derült ki ez is,gondolom ki se ment 1x sem. Meg ami nemrég volt a hírekben,hogy éheztették a kicsit,stb. Ilyen helyekre nem járnak ki? Normális embereknél meg nyomatják a baromságot,akik meg tényleg szeretettel várják a gyermeküket. Nem nézem le őket,de sajnos szakmailag sem tesznek semmit hozzá,csak úgy vannak igazából..tisztelet a kivételnek,ha van. Én is írásban jelenteném,illetve nem egyedül fogadnám,hogy legyen tanúm is a viselkedésére.
2023. febr. 27. 10:55
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát biztos nem az ő körzetébe vettem volna ki albit, nekünk ucánként változik a védőnő, nem állandó mint a körzeti
2023. febr. 27. 11:05
 13/14 anonim ***** válasza:
62%

Pár dolgot tisztázni kell:

- vizsgáltokkal kapcsolatos tájékoztatás a nőgyógyász vagy gyerekorvos feladata

- a védőnő nem orvos, kb. csak adminisztrál meg tanácsokat ad (nem szakember)

- max annyit tud intézkedni, hogy jelen a gyámügynek, de itt nyilván oktalan lenne

- felnőtt ember vagy, meg kell tanulni lesz*rni idióták véleményét

2023. febr. 27. 17:33
 14/14 Jazmin_12 válasza:
100%
Egyszerűen csak meg akar ilyeszteni
2023. jún. 25. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!