A védőnőm teljesen elszállt magától, mit tehetnék? Tényleg jogos amit mond?
Nagyon nem jó a viszonyunk. Mindig is utált engem. Már terhesség alatt is hallgattam, hogy milyen felelősség egy baba, nem olyan egyszerű mint elképzelem, nagyon fiatal vagyok. Mindig lenéző volt és kioktató. Sokszor nem kaptam tőle segítséget, pl. nem mondott semmit a magzatmozgás számolásról (táblázatot se adott), nem mondta el milyen vizsgálatokra kell mennem (mikor kell vérvételre vagy ilyesmik), de arról okoskodott, hogy "jahj a baba majd sokat sír ám"...
Most elköltöztünk egy albérletbe (eddig otthon laktam a szüleimmel, csak kényelmetlenné vált, és mivel anyagiakban stabilak vagyunk így láttuk jónak). Külön szobája lett a picinek, ott van a kiságya, játékai, mindene. Erre feljött az első látogatásra és elkezdte mondani milyen rossz és felelőtlen anya vagyok, ha ezen nem változtatunk nagy gondok lesznek, mert mi a frásznak kellett baba ha nem akarunk egy szobában lenni vele és ez rá veszélyes. (Vadiúj az ágya, teljesen biztonságosan van berendezve a szoba, a ház is igényes, tisztán van tartva, tehát nem találhatott ilyen szinten kifogásolnivalót). Csak aludni tesszük át, amúgy vele vagyok, vigyázok rá természetesen, szeretgetem, nem pedig egész napra teszem át...
Csak üresen fenyegetőzik, vagy lehet ebből gondunk? Mit kéne tennem?
Nyugi semmi.
E legkozelebb ignorald
Ha zaklat jelentsd a felettesenel.
Nem vagy neki szimpatikus, van ilyen. Sajnos egy bunkót sikerült kifognod.
Nyugodtan szólj vissza neki ha olyanba üti az orrát amihez semmi köze, ha túl messzire megy megmutatod az ajtót, hogy ott lehet távozni, jelentkezzen ha normálisan, tisztelettel képes kommunikálni.
Szerintem lehet kérni, hogy ne ő jöjjön, biztos vagyok benne hogy van neki is főnöke és abban is,hogy ha kéred, köteles megadni az elérhetőségét. Nem kell részletekbe bonyolódni,csak elmondani hogy szeretnél más védőnőt,mert úgy érzed, negatívan minősít téged,szakmai segítséget viszont nem nyújt.
Azt gondolom egyébként,hogy olyasmiért hogy valaki külön szobában altatja a gyerekét,nem fog kimenni a gyámhatóság,ha ettől félsz.
Nem kell vele foglalkozni.
Off A nagyon fiatal vagy mit jelent? Ha 16-18 éves, akkor annak köszönhető az egész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!