Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire nehéz...

Szerintetek mennyire nehéz feladat a mai világban egy nőnek egyedül mind anyagilag mind emberileg felnevelni egy gyereket ?(tartasdij és nagyszülői segítség nélkül ?)

Figyelt kérdés
2023. febr. 25. 15:08
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
76%

Ha apuka nem fizet gyerektartást, akkor az állam megelőlegezi. Ez segítség.

De eleve úgy kell gyereket vállalni, hogy van saját tartalékod, van munkád, a gyerek apjának van munkája. Akkor kapsz GYED-et és gyerektartást is. Ha az állam többet segítene, még többen szülnének felelőtlenül a semmire, mondván, majd az állam eltart.

2023. febr. 25. 16:41
 12/26 anonim ***** válasza:
73%
Tartásdíj ugye akkor nincs, ha ismeretlen a gyerek apja. (Esetleg meghalt, de akkor még van árvasági.) Más esetben el lehet ballagni a bíróságra, higy ott megállapítsák a tartásdíjat, vagy a rendőrségre, ha a megállapított tartásdíjat nem hajlandó az apa fizetni.
2023. febr. 25. 17:20
 13/26 A kérdező kommentje:
néha néha fizet így az állam nem vállalja át .Ennek is megvan a menete.Ha 3 hónapig nem fizet ,el lehet kezdeni az igénylést.Addig semmit .Ha akkor viszont befizet egy keveset,akkor megint várni kell 3 hónapot .Egyéni vállalkozó így a végrehajtó sajnos semmit nem tud elvenni tőle ,Mert semmi nincs a nevén,es nincs bankszámlája se .Persze ezt direkt azért intézte így,hogy ne kelljen fizetnie.
2023. febr. 25. 17:57
 14/26 anonim ***** válasza:
86%
Ez helyzetfüggő. Amíg együtt voltam a fiam apjával, ő nem dolgozott, én tartottam el. Ő buli, cigi, pénzszórás, pénz “eltűnés”… Sok adósságunk lett. De amikor sikerült elküldenem, egyből jobb lett. Hó végekre maradt pénzünk. Apránként kifizettem az adósságokat. Aztán minden jobb lett, megszűntek az anyagi gondjam.
2023. febr. 25. 18:30
 15/26 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk ha valaki eleve úgy intézi a munkáját és az életét, hogy megszabaduljon az 1 éves gyerekének az eltartásától, akkor annak nem kellett volna szülni. De akkor kinek a nevén van a lakása, autója, stb.? Mert ha közvetlenül a válás előtt tüntetett el mindent, azt a bíróság látja. És gyerektartást így is megítélnek, és a tartozás halmozódik. Az meg, hogy valaki 18-20 évig bújkál a hatóságok elől, az neki is hatalmas ráfizetés. Nem mehet táppénzre, nem lesz normális nyugdíja, nem tud hitelt felvenni.
2023. febr. 25. 18:57
 16/26 anonim ***** válasza:
70%
A gyerekeket nem az államnak, hanem a szülőknek kell eltartani. Az államnak onnan van bevétele, hogy adózunk. Mégis miért tartanánk el mi a gyerekedet az apja helyett?
2023. febr. 25. 19:11
 17/26 anonim ***** válasza:
71%
Én nem bírnám egyedül
2023. febr. 25. 19:19
 18/26 anonim ***** válasza:
50%

Anyagi értelemben nekem menne. Jó végzettségem van, két munkahelyem is, bár család nincs a közelben, de fizetett segítségre futná olykor. A munkaidőm is olyan, hogy belefér hurcibálni a gyereket, vagy éppen félgőzzel itthonról dolgozni, amikor beteg. DE! Szellemileg, türelemmel, jó kedvvel szerintem nagyon nehéz, amikor 0-24 készenlétben vagy és más igényeit elégíted ki. Én megkattannék egyedül. Egy heti 3 órát besegítő bébiszittert pl. meg lehet fizetni, de az nem egyenértékű azzal, amikor biztos pont, hogy a társad hamarosan hazaér és egy kicsit "osztódik" a felelősség.

Hála istennek nem kell ilyeneken gondolkoznom, mert a férjem ha engem el is hagyna, nem akkora gyökér, hogy a gyerekeiért ne vállaljon felelősséget minden szinten.

Az állam eltart elég embert ígyis. Minden egyedülállót enyhe luxus lenne. Így is felelőtlenül mennek bele emberek házasságba és gyerekvállalásba, mi lenne, ha egy vállrándítással el lehetne ezt intézni, hosz "az állam úgy is segít".

Amúgy segít. Jár CSED, GYED, GYES, családi pótlék és adókedvezmény.

2023. febr. 25. 19:41
 19/26 anonim ***** válasza:
72%
Azért sem támogatja az állam gondolom az egyedülálló anyákat, mert akkor papíron hirtelen még több lenne, mint amennyi valójában van. Sajnálatos, hogy mindig élen járunk a mutyizásban, meg a rendszer által kínált lehetőségek kiaknázásában (egyes rétegek). Ritka az, hogy olyanhoz menjen a pénz, akinek tényleg szüksége van rá, és meg is érdemli (értsd dolgos, jóravaló ember, nem pedig tróger agyhalott, aki azért szül, mert hülye védekezni és/vagy lusta elmenni dolgozni). Az olyan egyedülálló szülőket sajnálom. Anyám minket is egyedül nevelt fel. Ketten voltunk csak testvérek, így ló.... nem járt neki, csak a szája. Apám meg élte világát. Még ahhoz is nyomorult volt a rendszer, hogy egy tisztességes gyerektartást bevasaljanak rajta. Röhögve mondta a bíróságon, hogy feketén dolgozik... Ezen kéne sürgősen változtatni. Rendes összegű gyerektartást megállapítani, és komolyan felelősségre vonni azt, aki ki akar bújni a fizetési kötelezettsége alól.
2023. febr. 25. 20:32
 20/26 A kérdező kommentje:
Utolsó köszönöm a válaszod .Pontosan ez van.Azt mondta a bíróságon hogy feketén dolgozik és mindene az anyja néven van.A végrehajtó kinevezett mikor megkérdeztem Hogy most akkor semmit nem lehet rajta behajtani ??Mondta: így van hölgyem,semmit.
2023. febr. 25. 21:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!