Szerintetek mennyire nehéz feladat a mai világban egy nőnek egyedül mind anyagilag mind emberileg felnevelni egy gyereket ?(tartasdij és nagyszülői segítség nélkül ?)
Ha apuka nem fizet gyerektartást, akkor az állam megelőlegezi. Ez segítség.
De eleve úgy kell gyereket vállalni, hogy van saját tartalékod, van munkád, a gyerek apjának van munkája. Akkor kapsz GYED-et és gyerektartást is. Ha az állam többet segítene, még többen szülnének felelőtlenül a semmire, mondván, majd az állam eltart.
Anyagi értelemben nekem menne. Jó végzettségem van, két munkahelyem is, bár család nincs a közelben, de fizetett segítségre futná olykor. A munkaidőm is olyan, hogy belefér hurcibálni a gyereket, vagy éppen félgőzzel itthonról dolgozni, amikor beteg. DE! Szellemileg, türelemmel, jó kedvvel szerintem nagyon nehéz, amikor 0-24 készenlétben vagy és más igényeit elégíted ki. Én megkattannék egyedül. Egy heti 3 órát besegítő bébiszittert pl. meg lehet fizetni, de az nem egyenértékű azzal, amikor biztos pont, hogy a társad hamarosan hazaér és egy kicsit "osztódik" a felelősség.
Hála istennek nem kell ilyeneken gondolkoznom, mert a férjem ha engem el is hagyna, nem akkora gyökér, hogy a gyerekeiért ne vállaljon felelősséget minden szinten.
Az állam eltart elég embert ígyis. Minden egyedülállót enyhe luxus lenne. Így is felelőtlenül mennek bele emberek házasságba és gyerekvállalásba, mi lenne, ha egy vállrándítással el lehetne ezt intézni, hosz "az állam úgy is segít".
Amúgy segít. Jár CSED, GYED, GYES, családi pótlék és adókedvezmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!