Miért kérdezgeti mindenki, hogy lesz e a második gyerekünk?
Érdekes, hogy egy ilyen egyszerű és viszonylag ártalmatlan kérdés, és megsértődsz ezen...valami bűntudatod van ezzel kapcsolatban?
Ha egy ilyen egyszerű kérdésen felkapod a vizet, és nem tudod nyugodtan, mosolyogva megmondani a kérdezőnek, hogy "Nem lesz tesó, nem tervezünk több gyereket", akkor valahogy te sem vagy teljesen rendben ezzel a döntéseddel.
A legtöbb embernek semmi témája nincs, csak a gyerek meg az időjárás. Nagyon unalmasak, ha meg feldobsz egy érdekes témát, ahhoz hozzá se tudnak szólni, mert szűk az érdeklődési körük.
Nekem pl eszembe sem jutna senkitől ilyet kérdezni, hogy mikor lesz gyereke, mennyi lesz stb. Mondjuk nekem érdekes életem van, szoktam utazni, étterembe színházba, koncertekre járni, kirándulni, mozizni stb. Szóval van bőven egyéb témám, mint a gyerek.
Kerülöm az olyan embereket, akik csak erről tudnak beszélni. Persze ha családtag, akkor muszáj végighallgatni, aztán mosolyogva bólogatok, azt meg, hogy mit gondolok, megtartom magamnak.
"Nyilván bánt engem is egy kicsit, hogy nem lesz testvére a gyerekemnek, lehet azért is zavar a kérdés"
Itt van a kutya elásva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!