Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akik szültek nemrég és 15-20...

Akik szültek nemrég és 15-20 éve is, azok milyen különbségeket látnak a világban babázós témákban?

Figyelt kérdés

Mármint nem azt kérdezem, hogy személyesen hogyan változtak, hanem milyen változast látnak a környezetükben anyaság, terhesség, szülés, babázás terén, és ők hogy élik meg a dolgokat, mi a személyes véleményük a tendenciakról?

Pl. 20 éve többágyas volt a szülőszoba, most egyágyas. Vagy 15-20 éve még kevesebben hordoztak, vagy senki se vett még mittudoménmit, mondjuk babafészket, vagy ilyesmi.

2023. febr. 25. 00:30
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Én 21 és 17 éve szültem, ráadásul szülészeten is dolgoztam. Más volt, leginkább a nők az államiban szültek nem voltak annyira felkapottak a magánklinikák. Az ápolási napok száma is változott. Régen 4- 5 napig voltak az anyukák a kórházba- attól függött hogy szült, spontán vagy császár- ma már 48 óra után ki vannak rakva. Voltak 5 ágys kórtermek, de volt 1 ágyas is ( oda kerűlt a protkós vagy valamiért ell kellettt különiteni pl: szifilisz) . Ma már ha különágyasat kérsz fizetni kell. Egy magánklinikán egy szülés 1.5 ha császár 1.75. millió. Én a gyerekágyon sok kismamának segítettem a baba teendői körül mára mát minden felgyorsul( mire beindul a tejelválasztás nár otthon vannak) Régebben nehezebben adták a korai pótlást ma már elég hamar elkezdik ( 60 ml anyatej kell a PKU szűréshez) Nagyjából ennyi jutott eszembe, ha kérdésed van írj bátran.
2023. febr. 25. 05:43
 2/5 anonim ***** válasza:
56%

21 a lanyom es egyagyas szobaban azultem... Elotte nem sokkal alakitottak at.

Teny h talan kevesebb kacat volt mintanapsag de akkor kezdtek bejonni ezek. Amugy holt feleslegesek .... legalabis a legtobb csak arra jo h neked ne kelljen foglalkozni a gyerekkel. Altatja eteti stb...

Akkor kezdodott el igazan h kolt milliokat a meg meg sem szuletett gyerekre, alaom babaszoba full berendezessel meg mindenfele extra amugy nem indokolt vizsagalat persze jo dragan, hirtelen felment a babadolgok ara. Nyomtak h csak a 100e babakocsi a jo, szoval beindult a kismamak panikoltatasa es a penzuk lehuzasa. Azert vicc h egy gyerek polo 2x annyi mint egy felnot. Szoval baromira elszalltak az arak, aarketing meg nyomja h akkor van jo anya ha milliokat koltesz a gyerekreeg varandosag alatt es lejetoleg utana is. Forintositva lett a gyerekvaras ... Evek ota nem latok olyan cikket ahol ne ezt nyomjak. Persze a legtobben benylajak.

Pedig regen is most is a legtutibb az h a baba veled van. Szopi utan egyutt alvas akar napi 4-5x is. A szoptatas igyis almosit 😁 igaz nekem azok max 10-30 perces alvas de soha nem voltam olyan kipihent mint akkor.

2023. febr. 25. 05:52
 3/5 anonim ***** válasza:
63%
Ja maga a szules nyugisabb volt nem akartak folyton csaszart az akkor volt ha tenyleg szukseg volt ra. A 4-5 nap bentlet jo volt. A csecsemosok jobban oda figyeltek. Most rohangalas van nem ernek ra. Idegesenbek.
2023. febr. 25. 05:58
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

25 éve egyszobába 3 ágyon voltunk a ctg re kötve, fekve kellett vajúdni, ott repesztettek burkot is.

Mikor szóltak átmentünk a mellette lévő szülőszobába.

4 éve szép vajúdószobában, zuhanyzóvel, ülve vajúdhattam, zuhanyalatt, ott volt az ágy amit a végén használtunk csak a szülésnél, a férjem is a lányunk is bent volt velem

2023. febr. 25. 09:28
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem voltak állandóan rettegő kismamák, mert nem olvastak el minden hülyeséget a neten, nem volt ennyire sok és felesleges vizsgálat.

Soha nem szedtem a teljesen felesleges terhes vitaminokat.

Nem vettünk meg értelmetlen és drága dolgokat a gyereknek.

El tudtuk dönteni a gyerek nevét a gyakori nélkül is.

2 ágyas szobában feküdtem, mert nem volt 1 ágyas és 5 napig voltam bent. Megjegyzem, Németországban ambulánsan is lehet szülni.

2023. febr. 25. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!