Ibolya név manapság?
Figyelt kérdés
Régóta kedvenc nevem az Ibolya de szoktam látni itt, hogy öregesnek tartják illetve kissé c-kategóriás. Én valahogy sosem szoktam ezekre gondolni de vannak nevek amiknél igen de számomra az Ibolya kedves nőies név főleg az ibolya mint virág után ami egyébként nagy kedvencem lehet innen jön ez. Manapság mennyire gyakori vagy ritka ez a név és szerintetek a mostani divat nevek között megállná a helyét egy Ibolya? Vezetéknévhez simán megy amúgy. Lehet e gúnyolni ezt a nevet? Nyilván minden nevet lehet de ez talán nem olyan ami egyből az jön le hogy....Mit gondoltok? Nyilván ízlés kérdésre de úgy általában milyen?2023. febr. 21. 15:37
11/18 anonim válasza:
Anyam is Ibolya es en is az lettem.
Alapban semmi bajom a nevvel
De az h anyamnak annyi esze nem volt h normalis vagyis nem a sajat nevet adja nekem, na az bant.
Szemely szerint ezert utalom, na meg abszolut nem illik hozzam. Annyira nem h anyamon kivul senki nem hasznalja...
Nem vagyounk romak.
Szoval a velemenyem az h ha tetszik es azt gondolod h a lanyodea illik majd akkor nyugodtan. Szep nev ritka ude kedves.
12/18 anonim válasza:
Én nem ismerek C-kategóriás Ibolyát, viszont akit ismerek, mind 50-60 fölötti. Mondjuk az Ilona is nagyon öreges volt számomra, amíg nem találkoztam egy fiatal Ilonával, azóta kicsit más. Ez szerintem generációról generációra változik. Egyszer beszéltük ezt a szüleimmel, és ők néha elég más neveket tartanak öregesnek, mint én. Ők ismertek pl. Janka nénit (meg nézték a Szomszédokat), én nem. Nekik öreges név a Janka, nekem egyáltalán nem. Változnak ezek a dolgok, és lehet, hogy néhány év vagy évtized múlva az Ibolya is ilyen lesz. Nekem összességében nincs bajom az Ibolya névvel, bár az Ibi becenév valamiért reflexből nem tetszik (előre bocsánatot kérek az összes Ibitől), tényleg nem tudom, miért. Én nem adnám, de nem néznék nagyon furán arra, aki így nevezné el a gyerekét. Ha ez tetszik, akkor adjátok ezt, manapság úgysem gyakori.
13/18 anonim válasza:
Öreges név? Ők is voltak fiatalok.
14/18 anonim válasza:
Szerintem szép név, én adnám is.
15/18 anonim válasza:
Nekem a 2. keresztnevem, és utálom, csak a leghivatalosabb iratokon „vallom be”. A becézése is borzasztó (Ibi, Ibolyka).
Ugyanakkor viszont mindenki olyan nevet adjon, ami neki és a párjának tetszik, amennyiben az nem vmi kimondottan nevetséges, kellemetlen (pl. Orália, Kandida).
16/18 anonim válasza:
Nem "elavult" név, tehát emiatt ne aggódj, viszont nekem a számomra "öregnénis" hangzása van. Plusz, nekem olyan, minthogyha ott az ellipszilonnál, vagy ott, hogy "oly" lenne egy ilyen kerekség, egy gyöngy; és nekem az pl giccs. Szóval egy gyöngyre asszociálok belőle, és nekem az "giccs"; de szóval nem baj, teljesen rendben van a név, ha neked tetszik; add nyugodtan. Vagy max majd teszel mellé valami vagányabb, fiatalosabb hangzású második keresztnevet is , pl Lina, Emese, Palmira.
18/18 anonim válasza:
Nekem nem tetszik,de a Viola,Violetta tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!