Ibolya név manapság?

Figyelt kérdés
Régóta kedvenc nevem az Ibolya de szoktam látni itt, hogy öregesnek tartják illetve kissé c-kategóriás. Én valahogy sosem szoktam ezekre gondolni de vannak nevek amiknél igen de számomra az Ibolya kedves nőies név főleg az ibolya mint virág után ami egyébként nagy kedvencem lehet innen jön ez. Manapság mennyire gyakori vagy ritka ez a név és szerintetek a mostani divat nevek között megállná a helyét egy Ibolya? Vezetéknévhez simán megy amúgy. Lehet e gúnyolni ezt a nevet? Nyilván minden nevet lehet de ez talán nem olyan ami egyből az jön le hogy....Mit gondoltok? Nyilván ízlés kérdésre de úgy általában milyen?

2023. febr. 21. 15:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%

Én egy nagyon kedves, szép női névnek tartom.

Én megkérlek, add ezt a nevet a lányodnak!

2023. febr. 21. 15:49
 2/18 anonim ***** válasza:
90%
A férjem 86 éves nagymamája Ibolya, más Ibolyát nem ismerek. Nekem öreges nagyon, de csúnya névnek semmiképpen sem mondanám, ha neked az tetszik, add azt.
2023. febr. 21. 16:06
 3/18 anonim ***** válasza:
94%
Ismerek egy 16éves Ibolyát. Nem divatnév (ami egyáltalán nem baj) de simán megállja a helyét. Ha nektek tetszik és illik a vezetéknévhez majd megszokja a környezet 🤷🏼‍♀️. A lányom csoportjában (5évesek) van egy Julcsi is (Júlia). A kicsoportban meg egy Ilona (Ilinek hívják a gyerekek). Kapnak ilyen neveket is a gyerekek, csak ritkábban.
2023. febr. 21. 16:18
 4/18 anonim ***** válasza:
69%
Én 3 Ibolyát ismerek közülük 2 roma származású a 3. pedig 65-70 év körüli. Szeretem én is a virágot, de nehéz elvonatkoztatni a személyektől. Az Ibolya és a Rózsa nevet nem adnám. A többi virágnevet szívesebben választanám. pl.: Boglárka, Jázmin, Viola, Kamilla
2023. febr. 21. 16:37
 5/18 anonim ***** válasza:
23%
Pont ezt akartam írni, amit a 4-es, hogy mifelénk a roma lányoknak van ilyen neve. A férjem mindig mondja is, hogy az cigány név. Olyan, mint férfiban a Rómeó vagy a Zsiga.
2023. febr. 21. 16:40
 6/18 anonim ***** válasza:
84%
Én is csak roma Ibolyát ismerek. De szerintem, ha lenne egy helyes kis Ibolya kislány az utcában, akkor egy pillanat alatt felülíródna ez a kép bennem. Ha tetszik, akkor add ezt. Ha elvonatkoztatunk mindentől, a hangzása és a jelentése is szép.
2023. febr. 21. 16:49
 7/18 anonim ***** válasza:
93%
Nem ismerek Ibolya nevű nőt, de szerintem nagyon szép név, simán megállja a helyét. El tudom képzelni kislánynak, felnőtt nőnek és idős néninek is.
2023. febr. 21. 16:50
 8/18 anonim ***** válasza:
13%
Nem fog neki örülni a gyerek.
2023. febr. 21. 17:04
 9/18 A kérdező kommentje:
8-Kifejtenéd kérlek, hogy miért?
2023. febr. 21. 17:09
 10/18 anonim ***** válasza:
31%
2 Ibolyát ismerek, az egyik az ötvenes éveiben jár , a másik 80 feletti. Nekem nem tetszik.
2023. febr. 21. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!