Szülnétek manapság olyan férfinek, akinek nincs diplomája?
Szültem.
Szerinted diploma nélkül nem ember az ember, vagy mi ez a kérdés?
Egy 2 diplomasnak szultem ... utolag jottem ra, hogy nala gonoszabb embert nem is ismerek, meg filmekbol sem.
Nem jelent sokat, hidd el ( irom ezt, szinten diplomaskent).
A diploma nem hozza magával automatikusan az egzisztenciát, ahogy az "aluliskolázottság" sem a pénztelenséget. Intelligencia sem jár feltétlen a diplomával, érzelmi intelligencia meg pláne.
Vegyük a legkézenfekvőbb példát: ma egy szakmunkás, mint pl. egy villanyszerelő, ács, asztalos, stb., ha akar, annyi munkát kap, amennyit be tud vállalni. Milliókat kereshet még itthon is akár.
De még ha nincs szakma, akkor is egy példa: az én férjem gyári gépkezelőként a dupláját, a húgom nemzetközi árufuvarozó férje meg a 3-4x-ét keresi a mesterdiplomás bátyánknak, aki tanár. (Persze a tanárok ilyen alulfizetettsége attól még szégyenletes.)
Persze, szültem. Elég furcsán venné ki magát, ha emiatt kárognék, mivel nekem simcs diplomám.
Én már gyerekként megtanultam, hogy nem a diploma tesz valakit okossá. Apukám 16 évesen bányába ment dolgozni, és végül 30 évesen érettségizett le. Munkás ember, heggesztő bádogos, és gipszkarton szerelő, 2 nyelven beszél a magyaron kívül anyanyelvi szinten, sokat olvas, szereti a történelmet, és egy igazán értelmes, józan paraszt ésszel megáldott ember.
Ezzel szemben ott van a srác akinek én írtam a szakdolgozatát és diplomát kapott. Mint mondtam, nekem nincs diplomám. Szerinted ez mit mutat meg az itteni egyetemi oktatással kapcsolatban?
A férjem kifejezetten okos, borzasztó jó a himora, férfias, de egyben érzékeny. Én ezeket a tulajdonságait néztem. Ezek nem diplomával szerezhetőek.
Az hogy valaki kémikus, nem teszi jó férjjé.
Férjemnek érettségije van. Szoftverfejlesztő, szóval finoman szólva nem halunk éhen. Full HO-ban dolgozik, akkor teszi be a lábát az irodába, amikor kedve szottyan, de a 10 éve a cégnél dolgozói kollégái is egy kezükön meg tudják számolni, hányszor mentek be. Kényes, stabil, munkahely, minden tervezhető, csak úgy dobálják az emberhez a fizetett szabikat. És rugalmas, néhány meetingen kívül kb. akkor dolgozik, amikor akar, amíg kész a meló, tehát az első pillanattól kezdve maximálisan ki tudja és akarja(!) venni a részét a gyerek körüli teendőkből, ezért nekem sem kell a szeretett munkámról és karrieremről lemondanom (én is itthon dolgozom).
Ilyen körülmények között mi az istenért kellene érdekelnie annak a papírnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!