Miért baj, ha egy név tucatnév, mai divatnév?
Néhány 10 évvel ezelőtt mindenkit Máriának, Jóskának, Janinak, és Pistának hívtak. 20-30 évvel ezelőtt a gyerekek a Andrea, Ágnes, Zoltán, Zsolt, Attila, Gábor ... neveket kapták.
Mindig voltak divatnevek. Ma a Bence, Máté, Hanna, Anna. Nem értem, hogy valaki csak azért nem adja a neki tetsző nevet, mert sokan adják.
Ezt én sem értem...
első babát várjuk, ha lány lett volna az Anna nevet kapta volna.Mondjuk az ismerőseink között nincs sok Anna, de nem érdekel, hogy tucatnév manapság, szerintem nagyon szép.
Kisfiunk lesz, Benedek nevet kapja.Ebből sincs túl sok az ismerőseink között, bár tudom, hogy az is gyakori.Mondjuk apuci után kapja ezt a nevet:)
Amúgy az öcsém Beni, unokatesóm is, és férjemet is mindenki Beninek hívja, szóval a becenév valószínű nem Beni lesz:)
Nem baj, sőt.
Mindig az legyen az elősdleges szempont névválaasztásnál, hogy tetszik vagy nem.
Sokan most az "ősmagyarnevetagyereknek+ divat után mennek, akkor az is ugyanoylan, bár ők különbnek hiszik ezeket a neveket:-(((((
Lehet, hogy nem is tetszik nekik az adott név.
Amúgy fiam Bence Márk, igaz ő már 10,5 éves, lányom meg Szonja Jázmin.
Nekünk tetszik, akinek meg nem , az max befogja a fülét.
Szia.
Amikor születtem 1975-ben anyukám választott egy akkor nem tucatnévnek számító nevet:Brigitta.A faluban ahol akkor laktak nem hívtak igy senkit ha jól tudom.Én áprilisban születtem abban a hónapban és a következöben 3-4 lány született és mind Brigitta lett!
Azt,hogy ki mi útán választja ki a gyermeke nevét azt mindenki saját maga dönti el.A kisfiam Dávid lett és azért mert ez tetszett és még nem volt eldöntve a vezetéknév igy mindkettönkéhez kelett paszoljon.
Én nem tudék az alapján választani vagy nem választani egy nevet mert az éppen tucatnév!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!