Mely nevek tetszenek ezek közül?
-Krisztina
-Karolina
-Bernadett
-Júlia
-Betti
-Diána
-Franciska
-Lívia

-
, , , , , ,
Tetszési sorrend:
1.Karolina
2.Lina, Tina
3.Júlia
4.Lívia,Franciska
5.Bernadett,
6.Lia
7.Betta
8.Diána
9.Krisztina,Bettina
10.Betti, Nadi, Frana, Frani, Via, Dia
Ezeket a nagyon becézős beceneveket a legvégére; így nem anyakönyvezetnék senkit.
Karolinát Linának, Linusnak becézném,
Krisztinát, Bettinát Tinának
Júliát Liának, Liusnak
Líviát Liának, Viának, Liusnak, esetleg Livinek
Bernadettet Bettának, Nadinak, Nadettnek, Detta-nak (jé ezeket nem is írtam mind föl; na mindegy; most már nem írom bele. :):) )
Diának, hát, Dia, Dius, vagy teljesen kimondva. Maga a név az szép nagyon , csak valahogy nekem a Scooby-Doo-n kívül nem annyira illik bele egy beszédkörnyezetbe. Ott olyan kellemes, ahogyan mondják, de a való-életben nekem idegen ez a név valamiért. Diának inkább nem is becézném, mert a Dia az nekem a film, a diafilm, a diavetítős képkockák, az így nekem nem is név, egy tárgy, egy dolog. Valahogy olyan különleges hangzása van ennek a névnek, ezen betűk egymásutániságának -és sorrendjének is, hogy ez nekem valahogy úgy... Hát, tényleg ilyen idegen-féle név; de attól még nagyon szép; lehet, hogy az annyira zavaró, hogy hirtelen már így a szó elején a "pici" i után rögtön nagyra kell nyitni a szánkat egy á-val? Ja, talán ez lesz az,hogy valahogy szétfeszül a szám közben, nem annyira kényelmes kimondani; pedig amúgy tökre jól hangzik, meg leírva is tök gyönyörű.
Krisztina név nekem kicsit színtelen, viszont Tinának becézve a legszebb nevek között van az összes név közül a leggyönyörűbbek közé tartozik még így is. De, csak, ha Tinának van becézve; olyan kecses, nőies, az úgy tele van élettel
A Bettina névről egy kövér, de nagyon szerethető, csupa-szív-lélek emberre asszociálok, (nem ismerek ilyet, de emiatt az asszociáció miatt nem tetszik a név. Hogy ezzel a névvel valahogy nem egy kecses nő ugrik be, hanem egy ducika csaj.)
Bettinek meg simán az ég-világon nem anyakönyveztetnék senkit, mert énnekem pl rosszul esne, ha a szüleim ennyire nem vennék komolyan a névadást, hogy egy ennyire egyértelmű becenevet képesek voltak/lettek volna adni nekem. Pl, ha Liának anyakönyveztetnének azon nem lennék kibukva, az nem ennyire egyértelműen beceneves, de a Bettiről meg lerí, hogy az becézve van/volt/lett. Amúgy a Betti névre is ugyanaz vonatkozik; mint a Bettinára. A Bernadett más, abban tényleg van egy szépség, egy elegancia, egy kecsesség a számomra.

*Azok ott a kommentem legelején nem morzejelek; csak átmásoltam a kérdésben szereplő neveket, onnan odébbhúzogattam az oszlopból, csoportosítás céljából; és ez meg véletlenül úgy maradt. :):)
[Ja amúgy még a Bettinának is menő a Betta becenév is a Tina mellett még.]

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!